Mijn Santos

door Edwin
Santos Ebike

Sinds december 2018 is deze Santos Trekking Lite PX met ondersteuning in mijn leven. Gedurende minimaal een jaar ga ik aan den lijve ondervinden hoe het is als fiets-forens. Vaarwel met de files, de wekelijkse tankbeurten en de gassen uitstotende wereld. Ik ga fietsen! Weliswaar niet elke dag, maar zoveel mogelijk.

De gemiddelde forens woont zo’n 17 kilometer van zijn werk, voor mij zijn het er maar liefst 47. Voor die taak zocht ik een fiets, een lichte trekking fiets. De Trekking Lite PX van Santos is die fiets, licht en snel genoeg voor sportief fietsplezier, maar ook met de mogelijkheid tot het maken van lichtbepakte pleziertrips. Waarbij PX staat voor Pendix, de accufabrikant. Geen gekke displays, geen irritante kabeltjes en een accu die eruit ziet als een plus-size bidon.

Aangezien ik niet zo ben van het dagelijkse onderhoud, kies ik voor de Rohloff naaf met Gates riem. Nauwelijks onderhoud dus. Via de site van Santos en onze eigen site houd ik jullie op de hoogte van het wel en wee van mijn leven als fiets-forens. Hoe bevalt het? Wat is de dag routine? Hoe doet de fiets het? Hoe lang doe ik met de accu? Wat doe je aan in de verschillende seizoenen? Heb je vragen, mail me vooral op edwin@vadersopreis.nl

In de aandacht:

16-januari 2019: De Santos folder over de Pendix Accu is uit, raad eens wie erin staat!

08 januari 2019: Leuk krantenartikel in de landelijke AD. Artikel over het omzeilen van de files komt precies op tijd. Mijn forenzen project gaat niet onopgemerkt voorbij.