Hutje op de hei – Landal Coldenhove

door Roger
Landal Coldenhove, Veluwe

Ruim 5 jaar geleden was ‘onze eerste’ net geboren. Na wat exotische vakanties naar Amerika en Curacao, leek het ons het ons goed om eens wat dichter bij huis op vakantie en naar een vakantiepark te gaan. Handig, praktisch alle comfort bij de hand. Dat leek ons fijn met een meereizende baby.
En toch sloeg de twijfel een beetje toe. Zijn dit nu de komende jaren onze ‘avontuurlijke’ vakanties?  Hebben we vanaf nu alleen nog maar ‘mainstream’ vakanties in bungalowparken?
Nu –wat jaren later- weet ik dat dat niet het geval is. De ene keer kiezen we een bestemming die minder voor de hand ligt, terwijl we een andere keer heerlijk kunnen genieten van een vakantiepark waar alles aanwezig en alles geregeld is. We hebben in de loop der jaren de vakantieparken steeds meer leren waarderen. Als we dan naar een bungalowpark gaan, stellen wij de voorwaarde dat de omgeving de moeite waard moet zijn, terwijl onze waterratten de voorwaarde stellen dat er een zwembad aanwezig moet zijn. Met deze ingrediënten zijn we terecht gekomen op Landal Coldenhove in het Geldersche Eerbeek, waar we een midweek verblijven.

Bungalow Landal Coldenhove

Toch niet weer zwemmen?

Met de omgeving zit het wel snor hier: Je kunt vanaf het park op verschillende plekken rechtstreeks de Veluwe oplopen.

Veluwe, Loenense hei

Het zwembad, met allerlei speelse elementen, wordt ook goedgekeurd door onze koters. Ik hou eerlijk gezegd helemaal niet zo van zwemmen, maar de waterpret die de kinderen hebben vergoedt veel. ‘Zullen we nog een keer samen een bommetje maken, pap?’. ‘Tuurlijk jongen, maar morgenochtend is het mijn beurt’.

De Loenense Hei also known as ‘De Veluwe’

Zo gezegd zo gedaan. De volgende ochtend maken we een fikse wandeling. Een gehuurde bolderkar slepen we achter ons aan, voor het geval de kinderen moe worden. Het is winter, maar wat is het hier nog steeds mooi! Er staan veel naaldbomen, waardoor de omgeving nog verrassend groen is. Terwijl ik over de Veluwe loop, realiseer ik me, dat dit misschien wel mijn favoriete stukje Nederland is. De rust en de schoonheid die je met (bijna) niemand hoeft te delen. Waar vind je dat nog in ons land? We komen langs de wildspotplaats die vanaf het park eenvoudig te bereiken is. In theorie zou je hier reeën, dassen, herten, zwijnen en konijnen moeten kunnen zien. In de praktijk zien we geen enkel dier, maar alleen het idee al dat het wel zou kúnnen, maakt het al spannend voor de kinderen.

Wildspotplaats Landal Coldenhove

Daarna lopen we nog een heel eind over de Zilvense Hei totdat we uiteindelijk moe en voldaan weer op het park terugkeren. Open haard aansteken en lekker bijkomen van de frisse tocht.

Landal Coldenhove

Landal Coldenhove is een enorm groot park met 364 bungalows en 180 campingplaatsen. Toch staan de huisjes zo verspreid dat je daar in je huisje geen erg in hebt. We doen mee met twee uitgezette speurtochten over het park. Eén heeft het thema ‘winter’ en een ander heeft het thema ‘disney’ (beide zijn gratis af te halen bij de receptie). Pas dan merken we eigenlijk hoe gigantisch groot dit park is. Na een uur ronddwalen over het park realiseren we ons dat we nóg niet alles gezien hebben van Landal Coldenhove.

Wild spotten op de Veluwe

We zijn nog maar net op tijd terug voor het knutselen. In Bollo’s knutselhok is het een hels kabaal door kinderen die veelal met een (groot)ouder een vogelhuisje aan het timmeren zijn. Mijn zoon kiest ervoor om ook een duit in het herriezakje te doen en een huisje in elkaar te timmeren. Gelukkig dat onze dochter er voor kiest om geluidloos een Bollo t-shirt in te kleuren.

Bollo in Landal Coldenhove

De indoor speeltuin wordt getest (over herrie gesproken), we eten in het super kindvriendelijke restaurant van Landal Coldenhove en we zwemmen en wandelen deze dagen dat het een lieve lust is. Familie quality time!
Nog steeds kan ik af en toe wegdromen bij de gedachte aan een exotische vakantie naar verre landen, maar soms is het ook zo lekker om op een (Landal) park te zitten met alle het gemak en vermaak om je heen.

Informatie over Landal Coldenhove

Landal Coldenhove
Boshoffweg 6
6961 LD Eerbeek
Tel. +31-(0)313 65 91 01
coldenhove@landal.nl

You may also like

Leave a Comment