Legoland Oberhausen

door Roger
Legoland Oberhausen Lego discovery center

Een grote rode led klok telt af, we mogen bijna naar binnen. Ons gezin is Lego fan, dus we hebben lang uitgekeken naar ons bezoek aan het Legoland Discovery Centre in het Duitse Oberhausen en nu is het bijna zover. Kennelijk wordt het publiek hier gedoseerd binnengelaten. Als de deuren open schuiven, wordt het nut van de wachttijd ineens duidelijk. In kleine groepen tegelijk krijgen we uitleg van een ‘Legoprofessor’ hoe die steentjes gemaakt worden. Stap voor stap wordt het proces op speelse wijze (in het Duits, dat wel) uitgelegd en met wat stoom en lawaai rolt er uiteindelijk een heus legosteentje van de lopende band. Gelukkig heeft de professor ergens nog een voorraadje, zodat alle aanwezige kinderen een speciaal Legoland Discovery steentje krijgen.

 Legostenen maken in Legoland Oberhausen    

Schieten op Lego slechterikken

Als de fabrieksdeuren opengaan lopen we gelijk door naar de naar de eerste attractie: Het Koninklijke Avontuur. We rijden in een 4-persoons karretje door een soort spookhuis en allemaal hebben we een laserpistool. Doel is om ‘alles wat eng is’ te raken, zo is ons verteld. Dus we richten onze laserstralen op spinnen, vleermuizen, skeletten, draken en Oliver Kahn. Op de display voor je kun je jouw score zien. Maar hoeveel wezens ik ook raak, ik zie dat ik er nauwelijks punten bij krijg. Mijn zoon Hugo daarentegen doet vrijwel niets en ik zie zijn puntenaantal snel oplopen. Als we aan het einde van de rit zijn wordt me veel duidelijk: ik schoot met zijn pistool en hij met het mijne.
‘Ik heb echt veul meer punten gescoord dan jij hè, papa?’. ‘Echt wel, goed gedaan jochie!’.

Koninklijk Avontuur Lego Discovery Center

Lego Miniworld

Gauw naar het miniworld gedeelte voordat hij naast zijn schoenen gaat lopen. Hier vind je allerlei bouwwerken gemaakt van Lego zoals een voetbalstadion, vliegveld, treinbaan en kermis. Er zitten op diverse plekken knopjes die je kunt indrukken om iets te laten bewegen.
De kinderen vinden het prachtig, maar zijn toch nieuwsgierig naar wat er nog gaat komen en ze willen door naar de volgende ruimte.

Voetbalstadion Lego Miniworld discovery center

Vliegen met Harry Potter

Daar vinden we een soort draaimolen in het Harry Potter thema waarbij je moet fietsen om de wagentjes de lucht in te krijgen. Renske en ik moeten verplicht mee omdat Hugo en Elin te klein zijn om zelf te trappen. Een beetje misselijk stappen we uiteindelijk uit de karretjes. Voor ons tijd om even bij het restaurantje te gaan zitten om bij te komen, de kinderen moeten daar niets van weten: veel te veel te doen hier!

Harry Potter Lego Discovery Center Oberhausen

Racen met Lego

Terwijl wij genieten van een kop koffie, gaan de kinderen heerlijk hun eigen gang. Er mag hier natuurlijk ook zelf gebouwd worden met Legostenen. Eerst worden er huisjes gemaakt van ‘Lego and Friends’. Vervolgens gaan de kinderen heerlijk ravotten in en op het Pirateneiland, een klim- en klauterparadijs. Tot slot besteden ze heel veel tijd aan het maken van een Lego autootje dat zo snel mogelijk kan rijden. Er zijn allerlei racebanen waar je met elkaar de strijd aan kunt gaan wie het snelste autootje heeft gemaakt. Uiteindelijk kan ik me ook niet meer beheersen en begin ook een auto bouwen. Hugo ruilt dan zijn auto voor de mijne en we doen een wedstrijd.
‘Mijn auto was echt veul sneller dan de jouwe, hè, papa?’. ‘Echt wel, goed gedaan jochie!’.

Racen met Lego in het Legoland discovery centre in Oberhausen

Aan alles komt een eind

Na anderhalf uur bouwen en racen, vinden Renske en ik het wel welletjes en willen we door. We hebben nog een ruimte met Star Wars Lego figuren voor de boeg en een 4D-film. Het is een hilarische Lego actiefilm ondersteund door effecten van wind, sneeuw en regen. Dat de gesproken taal Duits is, maakt helemaal niet uit.

Darth vader van Lego

Wat een heerlijke dag in het Legoland Discovery center was dat. Jammer dat het niet om de hoek ligt. Vandaar nog deze dialoog met Hugo:
‘We gaan hier vanaf nu veul vaker naar toe toch, pappa?‘ ‘
Echt niet, jochie!’.
Helaas niet.

Informatie over het Legoland Discovery Centre in Oberhausen

Het Legoland discovery center in Oberhausen is volledig indoor. Afhankelijk hoe de kinderen (of volwassenen) zichzelf kunnen vermaken is het een dagvullend programma. Voor de meeste mensen / gezinnen zal dat niet het geval zijn, maar dan is een uitstapje naar Legoland prima te combineren met het naastgelegen Sealife of combineer je bezoek met het reusachtige winkelcentrum Centro.

Er is meer te doen in het Legoland discovery Centre dan ik beschreven heb. Meer informatie kun je hier vinden: https://www.legolanddiscoverycentre.de/oberhausen-en/

You may also like

3 comments

Marlieke 12 juni 2017 - 16:16

Volgens mij hebben jullie kids de dag van hun leven gehad! Mijn zoontje is ook een echte lego fan. Leuk om Legoland Discovery Center te onthouden voor als we een keer in de buurt zijn.

Antwoord
Eva 12 juni 2017 - 22:13

Natuurlijk is iedereen – dus ook jullie gezin – Legofan. Want van Lego kun je alles maken. Een boot, een vliegtuig of een trein. Van Lego kun je alles maken, want spelen met Lego is fijn. Of ben ik de enige die altijd dit (hele) oude reclame deuntje in het hoofd krijgt, wanneer het over dit speelgoed gaat?

Wij bezochten Legoland in Maleisië: http://www.omnitraveler.nl/maleisie-legoland-johor-bahru/

Antwoord
Ilse 16 juni 2017 - 11:51

Ja, hier zou mijn zoon zich prima een dag vermaken! Volgens mij hebben jullie kids het fantastisch gehad! Wij zouden het dan combineren met iets anders zodat de jongste twee kids het ook leuk hebben!

Antwoord

Leave a Comment