B&B in de Eifel

door Roger
Eifel Wildpark Daun Duitsland

Het is begin van de avond als we Deudesfeld binnen rijden. Een charmant en zeer klein dorp in het Duitse Eifel gebied. Meer dan 400 mensen wonen er niet. Onze gastheer en –dame staan al bij de voordeur- om ons op te wachten. ‘Zo veel verkeer stopt hier niet, dus we dachten al dat jullie het moesten zijn’. Het zegt gelijk iets over de rust van dit dorpje in Duitsland

Een B&B in de Eifel mét eigen Eifeltoren

We krijgen een drankje in de tuin. Hugo klimt onmiddellijk in de houten uitkijktoren annex de ‘Eifeltoren’, terwijl Elin haar intrek neemt in het speelhuisje. De kinderen vermaken zich direct opperbest en daar hebben we geen omkijken naar. Een instant vakantiegevoel overvalt ons. ‘Zal ik nog wat te eten maken voor jullie?’ biedt de Nederlandse gastvrouw ons aan.
Want hoewel de accommodatie bekend staat als een Bed and Breakfast, is het eigenlijk een ‘chambres d’hôtes’. In een handomdraai tovert Ria een heerlijke maaltijd op tafel.
Tot laat in de avond genieten we van de rust, de maaltijd en de warmte in de grote tuin.

B&B Hoornweg in de Eifel

Bovenaanzicht van de grote tuin

Overnachten bij Nederlanders in de Eifel

Als we de volgende morgen aan het uitgebreide ontbijt zitten laten we de opties voor de dagbesteding de revue passeren:
‘Zullen we gaan wandelen?’ Deudesfeld is een uitstekend vertrekpunt voor heerlijke wandelingen door de groene heuvels van de Eifel.
Of zullen we misschien een fiets huren? Of zouden die heuvels iets te hoog gegrepen zijn voor onze kinderen?’.

Gevaarlijke Lama’s in Wildpark Daun

Uiteindelijk komt onze gastheer met dé tip op de proppen: ‘Niet ver hier vandaan ligt wildpark Daun. Wij zijn er laatst met ons kleinkind geweest en het is daar echt heel leuk’.

Chambre dhotes in Duitsland

We nemen het advies ter harte. We hoeven niet ver om het eerste ‘wild’ te spotten. Als we amper het dorp uit zijn, moet ik op de rem trappen, omdat een slang van een kleine meter de weg oversteekt. Hugo is niet te houden en hij moet het beest van dichtbij bekijken en om eerlijk te zijn geldt dat ook voor mij.

Slang in de Eifel

Met dit kleine oponthoud meegerekend komen we uiteindelijk 25 minuten later aan in het Wild und Erlebnispark Daun. Nadat we een kaartje voor een zeer schappelijke prijs gekocht hebben beginnen we aan onze wild ‘safari’.  Met onze eigen auto rijden we een ronde van acht kilometer. Daar doen we behoorlijk lang over want op verschillende plekken kun je uit de auto om de dieren te voeren. Paarden, emu’s, jaks, ezels en natuurlijk die uiterst agressieve lama’s. Allemaal komen ze ons voer halen.

Wildpark Daun Emu voeren

Een Emu eet de uit hand van Elin.

Onderstaand stukje tekst vond ik op Zoover, dus we mogen van geluk spreken dat we er zonder kleerscheuren vandaan zijn gekomen.

Wilpark Daun agressieve lama

Op de foto met de verdachte lama

Na de rondrit bezoeken we de  spectaculaire roofvogelshow en lopen we nog een flinke ronde door het speciale apengedeelte.

Apen van dichtbij Wildpark Daun

De apen kun je van heel dichtbij bewonderen

Vogelshow Daun met Valk

Na de vogelshow mag de liefhebber nog met een valk op de foto.

Vogelshow Wildpark Daun

Nooit waren we in een dierentuin waar de dieren zoveel ruimte kregen. Een verademing. Tot slot is er een grote speeltuin en een kinderboerderij.

Speeltuin in Wildpark Daun

De supersnelle glijbaan in Wildpark Daun

De kinderen willen hier nooit meer weg. Pas vlak voor sluitingstijd rijden we het park uit.
Terug naar Deudesfeld  en opnieuw genieten van de grote tuin en een heerlijke maaltijd. De kinderen gaan weer veel te laat naar bed, maar dat maakt niet uit. Het is tenslotte vakantie. Deze dag wordt in gouden letters bijgeschreven.

Afkoelen in Bitburg

De volgende ochtend komen we wat langzaam op gang. Wij kunnen even ontspannen in en om het huis. Het is warm en het wordt langzaamaan heet. Het is pas eind mei, maar het voelt als augustus.

Tuin bij Hoornweg in de Eifel

Jeux de boules in de tuin

Er zijn natuurmeertjes genoeg in de omgeving, maar we laten ons vertellen dat die nog wel erg koud zijn in deze tijd van het jaar. Dus al zoekend naar alternatieven komen we uit op het Cascade zwembad in Bitburg.

Zwembad Cascade Bitburg

Eén van de buitenbaden in het Cascade Zwembad in Bitburg

Het is geen kinderachtig zwembad daar in Bitburg. Veel binnen en buitenbaden allerlei waterattracties en een wellness. Hier kun je je met gemak een dag vermaken en dat doen we dan ook. Als we pas laat terugkomen bij onze chambre d’hôtes is de tafel al weer gedekt. Wat een luxe. De grilplaat vormt het middelpunt van de tafel deze avond. Wat een heerlijke afsluiting van dit Hemelvaartsweekend in Duitsland. Dit gebied wordt bijgeschreven op ons lijstje van favorieten. Wij komen hier vast nog wel eens terug.

Informatie over de Eifel:

De Eifel ligt ten noorden van de Moezel en ten westen van de Rijn. Het grootste deel ligt in Duitsland, een klein deel ligt in België. Helaas is de door ons bezochte B&B niet meer zoals zodanig in gebruik.

Slapen bij Nederlanders in Duitsland

Onze tips voor uitstapjes in de buurt:

Wild und Erlebnispark Daun:
http://www.wildpark-daun.de/

Zwembad Bitburg:
http://www.cascade-bitburg.de/

Zoek je overigens nog een locatie in het buitenland die gerund wordt door Nederlanders? Kijk dan eens op vakantieboekenbijnederlanders.nl voor een ruim aanbod.

Nog meer inspiratie voor weekendjes weg?

Lees ook onze andere blogs over weekendjes weg

You may also like

4 comments

Brechje 19 juni 2017 - 15:46

Klinkt zeker als een geslaagde trip…leuk!!!

En wow, wat een mooie omgeving.

Bedankt weer voor jouw geweldige (en kindvriendelijke) aanraders Roger ?

Antwoord
Corry 28 juni 2017 - 16:00

Goede foto’s! Wat een mooie blog! En wat leuk voor de lieve Kees en Ria! Mogen ze deze link gebruiken op hun site?

Antwoord
Roger 28 juni 2017 - 16:24

Hoi Corry, dank je wel. Uiteraard mogen Ria en Kees de blog gebruiken! Deze mensen verdienen wel een beetje extra aandacht.

Antwoord
Marie de Jonge 17 september 2021 - 14:15

Deze locatie in de Eifel ziet er erg mooi uit! Leuk dat er genoeg te doen is voor kinderen en dat je een tuin hebt waar je lekker tot rust kan komen. Voor ouders met kinderen lijkt mij zo’n bed & breakfast ideaal!

Antwoord

Leave a Comment