Mannen vs. de vrouwen: de Bucketlist

door Roger
Column mannen vs de vrouwen

De dames van Travelvibe en de mannen van Vaders op Reis schrijven met elkaar over vakantiebeleving en reiservaringen.
Er is nu eenmaal een duidelijk verschil tussen mannen en vrouwen. En dat geldt natuurlijk helemaal wanneer het gaat om reizen. Niet alleen de beleving van de trip is anders, ook het traject naar de reis toe leidt een geheel eigen weg in een mannen- en een vrouwenbrein. Het soort reis maakt daarbij geen verschil; Struggles liggen altijd op de loer. Voor Vaders op Reis (de mannen) en Travelvibe (de vrouwen) aanleiding genoeg om digitaal met elkaar in gesprek te gaan. Samen bespreken zij allerlei onderwerpen die met reizen te maken hebben. Dit keer: de Bucketlist

Column mannen vs de vrouwen de bucketlist

Dames!

Dat klinkt goed zeg, die bucketlist van jullie. Uiteraard zijn de wensen aan onze kant ook niet op één hand te tellen. Edwin heeft geen papieren bucketlist, maar heeft in zijn hoofd een soort carrousel waar van alles langs komt. Sinds de geboorte van de kinderen is het een wens om te gaan ‘camperen’ in de USA en Canada, als de kinderen een jaar of 9 zijn. Dat komt erg dichtbij nu, maar financieel wordt dat een uitdaging! Ook eilandhoppen in een tropisch ‘Expeditie Robinson’ gebied, zelf de visjes vangen en die vervolgens -in een ondergaande zon setting- opeten is zo’n wens. Maar dan komt de Oppad weer binnen, met daarin die fietstocht die dwars door Noord-Amerika loopt. Het land van de onbegrensde mogelijkheden met het stalen ros bedwingen, is al tijden een droom. Vlotvaren over de Zweedse meren, vliegvissen in de Schotse ‘lochs’. De kinderen Costa Rica en Panama laten zien als een soort Honeymoon 2.0. Ach, hij kan de pagina wel vullen met wensen…
Wie weet komt die grote oranje vis met zijn hoofdprijs een keer langs en kan hij echt een lijst gaan maken. Voor nu, stap voor stap, avontuur na avontuur.

Roger kijkt er anders tegenaan. Hij telt zijn zegeningen op een omgekeerde bucketlist en zet juist alle hoogtepunten die al geweest zijn op deze lijst. Daar staat momenteel van alles op, zoals het uitlopen van de Nijmeegse 4-daagse, een episch concert van AC/DC, het bijwonen van de UEFAcup finale van zijn favoriete ploeg, een parachutesprong en nummer 306 bij restaurant China House in Oegstgeest.
Natuurlijk staan er ook allerlei reisgerelateerde dingen op. Zijn huwelijksreis door het Zuidwesten van Amerika, alle wintersportvakanties mogen niet ontbreken evenals kanovaren in Letland, duiken in Curaçao en zijn allereerste vakantie zonder ouders als 16-jarige in Spanje.

Vaak weet hij vooraf ook nog niet, dat het achteraf één van de hoogtepunten zal blijken te zijn. Snap je? Nee? Nou een voorbeeld dan. Vorige week gingen we bergwandelen in de Franse Alpen. Vooraf zag Roger ‘als een berg op’ tegen het primitieve leven in de berghutten. Geen stroom, geen wifi, geen (warme) douche en een slaapruimte deel je met (soms veel) anderen bergwandelaars die ook niet gedoucht hebben. En ook achteraf bezien is dat niet meegevallen, maar de tocht, de indrukken en de schoonheid van de bergen heeft zoveel vergoed, dat deze heroïsche wandeling toch een mooie plek heeft gekregen op de omgekeerde emmerlijst.

Roger kan een omgekeerde bucketlist aanbevelen. Dat voelt meer als een checklist en minder als een ToDo list. En als zijn begrafenis over 60 jaar geregeld moet worden, dan is de input voor een spetterende afscheidspowerpoint al gereed.

Een afscheidsgroet van de Vaders op Reis.

You may also like

Leave a Comment