Een Haagse Pasen op grote hoogte

door Roger
Pier Scheveningen

Heb je nog niets te doen tijdens de komende paasdagen? Den Haag biedt tientallen activiteiten voor jong en oud. Hieronder zomaar een greep uit de activiteiten voor mensen die weinig last van hoogtevrees hebben.

Zeil per zipline over de Scheveningense Pier

Vanaf april kun je vanaf de 55 meter hoge Bungy Toren op de Pier met een snelheid van zestig tot tachtig kilometer per uur ruim 350 meter naar beneden ‘zippen’. De Zipline Zip Holland – geopend van 11.00 tot 20.00 uur – is geschikt voor waaghalzen van alle leeftijden met een minimale lengte van één meter. Zippen kun je alleen of met zijn tweeën naast elkaar.

Zipline Den Haag Pier Scheveningen

Een ritje reuzenrad op de Pier

Op de Scheveningse Pier staat ook Nederlands eerste reuzenrad boven zee. Skyview De Pier biedt een spectaculair uitzicht over het elf kilometer lange strand en de Haagse skyline. Het veertig meter hoge reuzenrad heeft 36 gesloten gondels voor maximaal zes personen met comfortabele zitjes en airco; de VIP-gondel heeft zelfs een glazen bodem. Een ritje duurt ongeveer twintig minuten.

Reuzenrad Den Haag Pier Scheveningen

Beklim de Haagse toren

Beklim onder leiding van een gids de 288 treden van de ‘Haagse Toren’ van de Grote Kerk. Eenmaal boven heb je een spectaculair 360° uitzicht over de binnenstad en de Haagse badplaatsen Scheveningen en Kijkduin. De zeskantige toren uit de vijftiende eeuw behoort tot de oudste gebouwen van Den Haag. De rondleidingen beginnen om 13.00 en 15.00 uur en duren zo’n anderhalf uur. Tickets kun je online reserveren via www.gadenhaag.nl.

Haagse toren Grote Kerk

The Penthouse & andere heerlijke paasbrunches

Bezoek voor een paaslunch op niveau The Penthouse, Nederlands hoogste restaurant. Het restaurant – geïnspireerd op New Yorks befaamde Flatiron Building – ligt op een hoogte van liefst 135 meter en biedt een majestueus uitzicht. Je kunt een Haagse paasactiviteit op hoogte natuurlijk ook combineren met een paasontbijt, paasbrunch of paasbuffet aan het strand. Bijvoorbeeld in Kijkduin bij Beachclub Titus of Strandpaviljoen Zuid of in Scheveningen bij surfschool Hart Beach, Strandpaviljoen De Waterreus, Carlton Beachclub of El Nino Beach Club.

Surf voor het gehele, diverse overzicht van kunst en cultuur tot dineren, shoppen, flaneren en de driedaagse paasmarkt naar www.denhaag.com/nl/pasen

You may also like

Leave a Comment