Landal Reeuwijkse Plassen – Groene Hart

door Edwin
Landal - Reeuwijkse plassen - Weekendje weg - Groene Hart

Typ de zoekwoorden ‘Weekendje weg Groene Hart’ in en je komt óm in de mogelijkheden. Gek genoeg niet direct op de website van Landal, terwijl Landal hét perfecte park in het ‘Groene Hart’ heeft. Het zal wel nieuwigheid zijn, het park is namelijk nog erg jong. Eind december opende Landal Reeuwijkse Plassen haar deuren. Afgelopen weekend ging ik samen met mijn familie die kant op. Met in totaal 10 personen brachten we het weekend door in het waterrijke park.

Landal - Reeuwijkse plassen - Weekendje weg - Groene Hart

Accommodaties Landal

Wij zijn dus met z’n tienen en kiezen voor een 4-persoons en een 6-persoons woning. Er zijn ook twee, acht, twaalf en twintig persoons huizen, er is dus keuze genoeg. “Wauw! We slapen gewoon in het water!” hoor ik mijn zoon roepen terwijl ik met de eerste koffer naar binnen stap. Huisje 65 is ons domein voor dit weekend. En inderdaad, de slaapkamers liggen beneden het waterpeil. Alle huizen zijn gebouwd aan het water en bij de meeste van de accommodaties is ervoor gekozen om een grote en hoge woonkamer neer te zetten. Via een trap kom ik in de kelder terecht. Drie tweepersoonskamers, twee badkamers en ruimte genoeg. Heel veel binnen zitten zullen we hier niet doen, als je in de woonkamer zit en door de huizenhoge ramen het water en de natuur zit te bewonderen, is de roep om naar buiten te gaan groot. Mijn broer staat inmiddels al met zijn vishengel op de vlonder. “Ik zag net iets springen, dat lijkt het monster van Reeuwijk wel”. 

Landal - Reeuwijkse plassen - Weekendje weg - Groene Hart

Het park: Landal De Reeuwijkse Plassen

“Gaan we zwemmen?” Het zien van de uitgepakte zwembroek ontlokt deze reactie aan de jongens. De jongste is sinds een maand in het bezit van zijn A-diploma en is dolblij dat hij zonder bandjes het bad in mag. Samen met neef Mees en broer Lucas bommetjes maken! Maar het is zulk lekker weer dat we het zwemmen nog even uitstellen. De teleurstelling is snel verdwenen als we de natuurspeeltuin binnen stormen. Terwijl papa en mama zich op het terras van het andere huisje tegoed doen aan een drankje in de late middagzon, klinkt het al snel “Mama, het is super leuk hier! Ik heb al twee natte voeten.” Naast de -over het water suizende- kabelbaan is de speeltuin voorzien van een klimtoren met glijbaan, schommels en genoeg plek om in het zand te spelen. Nat en vies komen de jongens dan ook voldaan terug. “Gaan we nu zwemmen?” Tuurlijk! Het grote zwembad (zonder speelmateriaal overigens) is perfect om in een goed uur de laatste restjes energie op te maken. Met natte haren en rode konen verlaten we tegen sluitingstijd het bad, heel even kijken we nog om de hoek van de indoor speelzolder, dat is echt voor morgen, nu naar bed.

Landal - Reeuwijkse plassen - Weekendje weg - Groene Hart
Landal - Reeuwijkse plassen - Weekendje weg - Groene Hart

Omgeving Reeuwijkse Plassen

Wakker worden met het geluid van watervogels en het zien van de eerste ochtendstralen zon, maakt dat ik al vroeg de fiets opstap en een rondje om de Reeuwijkse Plassen maak. Met stramme vingers van de kou stuur ik langs de oever. Genietend van de rust in de vroege ochtend. Het ontwaakritueel van honderden ganzen, grutto’s en futen. En dat alles in de opkomende zon. Bij terugkomst is de rest van de familie nog in diepe slaap. Tot ik het Nespresso apparaat aanzet. “Goedemorgen!”. Nu de rest van de familie ook wakker is, besluiten we om het mooie weer goed te benutten. Een wandeling langs de plassen. Wat een natuurpracht, frisse lucht en vrijheid. Het rondje om de plas is bijna acht kilometer, bij terugkomst gaan de beentjes heel even omhoog. Stil zitten is bij ons niet heel populair dus al gauw staat de volgende activiteit op het programma. De jongens leven zich uit in de speeltuin terwijl Mirjam en ik ons vermaken met een kajaktocht over het park. Echt leuk om het park vanaf het water te bekijken.

Landal - Reeuwijkse plassen - Weekendje weg - Groene Hart
Landal - Reeuwijkse plassen - Weekendje weg - Groene Hart

Eierkoeken en streekbier

Op het park zelf is een koffiebar en een natuurwinkel. Er is (nog) geen restaurant op het park. (UPDATE: er is inmiddels een restaurant) Uiteraard kun je zelf koken, of iets laten brengen, maar wij kiezen voor Restaurant ‘Reeuwijkse Hout’. Aan de plas gelegen op zo’n 500 meter lopen van de ingang van het park is het -gezien de drukte- goed toeven. Wandelaars, fietsers, medevakantiegangers en ook mensen uit de omgeving weten dit plekje te vinden. Het eten is prima! Lokale producten en vriendelijke bediening. Zelfs de kinderen aten prima mee, ondanks de reeds geconsumeerde versierde eierkoeken van die middag. De animatie wordt aangeboden maar is in ons weekend niet druk bezocht. Wellicht zal een beetje extra aandacht hiervoor wonderen doen, het park zit tenslotte vol genoeg. 

Landal - Reeuwijkse plassen - Weekendje weg - Groene Hart

Veel te snel

Zo’n weekend gaat veel te snel voorbij. “Kunnen we hier nog een keer naartoe??” De vraag is logisch, het gevoel is goed. Middenin het land, (voor ons) dichtbij en heerlijk vrij. Het wakker worden met het water om je heen, de geluiden van de watervogels en de geur van verse koffie. Uiteraard is er ook in de nabije omgeving veel te beleven. Nog een reden om terug te komen. 

Zijn er dan ook mindere kanten van het park? Het restaurant misschien dat dus niet op het park zit. (UPDATE: inmiddels is restaurant Mercatu geopend) En een grasveld om te voetballen of andere spelletjes te doen. Maar wie weet, het park is nog in aanbouw (waar je overigens niks van merkt) en deze faciliteiten zitten misschien nog in de planning. “Tot snel park!” We komen hier nog een keer terug, al is het alleen maar om ‘het monster van Reeuwijk‘ uit de wateren te slepen.

Info Landal Reewijk:

Kijk voor alle informatie over het park en de mogelijkheden in de omgeving op de site van Landal Reeuwijkse Plassen

Landal - Reeuwijkse plassen - Weekendje weg - Groene Hart

Vaders op Reis was hier op uitnodiging van Landal Greenparks Nederland, zoals altijd geven wij hier onze eigen belevingen weer.

You may also like

4 comments

Kim 18 april 2017 - 12:44

Wat leuk om te lezen! Wij gaan binnen twee weken en zitten ook in huisje 65!! 🙂

Antwoord
Vaders01 18 april 2017 - 12:58

Leuk! Veel plezier!

Antwoord
Welk Landal park is het leukste met kinderen? (Reviews) 7 oktober 2019 - 19:07

[…] DE REEUWIJKSE PLASSEN Edwin van Vaders op Reis tipt het park Landal de Reeuwijkse Plassen in Zuid Holland. In zijn review kun je lezen hoe ze […]

Antwoord
Landal Orveltermarke - Drenthe – Vaders Op Reis 22 juli 2023 - 13:17

[…] al zegt: “Een Landal park is altijd super leuk!” Ga een logeren in het Groene Hart, bij Landal Reeuwijk. Of ga eens naar de Oosterburen, naar Landal Hochwald. Logeer eens in de nieuwe extra duurzame […]

Antwoord

Leave a Comment