KLM blijft vliegen op Edmonton

door Edwin
Edmonton KLM Canada Wintersport

Dit is goed nieuws! Deze winter is er door ‘de Vaders’ heerlijk geskied. Edwin was al lekker in zijn element in Leogang, Oostenrijk, Roger zat niet veel verder in Sankt Johann eveneens in Oostenrijk. Zijn blog volgt snel. Uiteraard is voor Nederlanders Oostenrijk de eerste keus op wintersportgebied. Maar er is zoveel meer. Onze collega bloggers TravelVibe waren al aan het skiën in Noorwegen, maar voor ons ligt de uitdaging op een ander continent. Al jaren mijmeren we over het witte poeder wat altijd witter is aan de andere kant van de oceaan. Volgende winter staat deze trip bovenaan de wishlist. Na mijn bezoek aan de Vakantiebeurs, het oriënterende gesprek met de PR vertegenwoordiging van Edmonton en nu dit goede bericht staat niets een winters avontuur in Canada ons nog in de weg. Lees hier het bericht en begin maar vast te dromen.

Edmonton Wintersport Canada

Rechtstreeks naar het witte poeder

Wintersport in Canadian Rockies voor Nederlanders goed bereikbaar

Met de presentatie van de KLM-winterdienstregeling 2018/19 is bekend gemaakt dat Edmonton komende winter vanaf Amsterdam weer rechtsreeks door KLM wordt aangevlogen. Edmonton – de hoofdstad van de staat Alberta – is de toegangspoort naar de wonderlijke witte wereld van de Canadese Rocky Mountains. KLM continueert naast haar zomerdienstregeling, voor het vierde jaar op rij haar rechtstreekse vlucht en vliegt vanaf Schiphol (AMS) naar Edmonton International Airport (YEG). Hierdoor ligt de ultieme winter experience in Alberta ook komend wintersportseizoen weer binnen handbereik. Passagiers mogen gratis hun eigen wintersportuitrusting meenemen bij geselecteerde touroperators.

Sneeuwzeker Deals voor wintersporters

Met jaarlijks 500 centimeter droge poedersneeuw zijn de Rocky Mountains voor veel wintersporters een droombestemming, die dankzij de KLM-vlucht te bereiken zijn. Speciaal voor winterliefhebbers is het online platform SneeuwzekerDeals.nl gelanceerd waarop pakketreizen van verschillende touroperators, inclusief vlucht, verblijf, transfer en skipas, makkelijk te boeken zijn. De Sneeuwzeker Deals campagne resulteerde in een stijging van 270% in het aantal Nederlanders dat in het seizoen 2017/18 op wintersportvakantie naar Canada ging. De continuering van de rechtstreekse vlucht voor het komende wintersportseizoen biedt veel mogelijkheden voor reizigers om voor Edmonton en het nabij gelegen Jasper National Park als winterbestemming te kiezen.

Edmonton skyline Canada Wintersport

Edmonton skyline

Edmonton, de bruisende toegangspoort

Edmonton is de hoofdstad van de Canadese provincie Alberta en werd eerder dit jaar door het Amerikaanse magazine Travel + Leisure uitgeroepen tot één van de vijftig bestemmingen die je in 2018 bezocht moet hebben. De vlucht vanuit Amsterdam landt om 15.30 uur lokale tijd, waardoor je alle tijd hebt om een van de toprestaurants in het centrum uit te proberen. Naast dat de culinaire scene van de stad in de lift zit, staat Edmonton ook bekend als dé festivalstad van Canada met jaarlijks vele evenementen, festivals en andere leuke activiteiten op de agenda, zoals ijshockeywedstrijden van de Edmonton Oilers. Het is het ideale startpunt van een spectaculaire wintervakantie. 

Jasper, het hart van de Rockies 

Het charmante stadje Jasper is een van de highlights van de Canadese Rocky Mountains. Een wintersportvakantie hiernaartoe bestaat uit skiën of snowboarden in skigebied Marmot Basin en combineert perfect met een aantal andere belevenissen, waaronder ijsklimmen in de Maligne Canyon, een hondensledetocht of een Winter Wildlife Tour waarbij je elanden, waipiti’s, dikhoornschapen, herten, wolven en coyotes kunt spotten. Jasper is ook een droombestemming voor sterrenkijkers. In 2011 werd het National Park uitgeroepen tot Dark Sky Preserve waardoor je – dankzij de afwezigheid van kunstlicht – een spectaculair uitzicht hebt op de met sterren bezaaide hemel en wie weet ook het noorderlicht!

Naast de winterdienstregeling vliegt KLM ook in de zomer met een maximale frequentie van 4 vluchten per week naar Edmonton.

Edmonton KLM Canada Wintersport

You may also like

Leave a Comment