Tip van de dag: Boswandeling landgoed Beerschoten

door Edwin
Boswandeling

Zoek je eens wat anders dan het rondje met de kinderen dichtbij huis?
Tipje onzerzijds: Vlakbij de Bilt ligt landgoed Beerschoten. Samen met het aangrenzende landgoed Houdringe een prima gebied om een frisse neus te halen tijdens een boswandeling, de kinderen te laten klimmen en ravotten maar op 1e of 2e kerstdag ook vooral om een tegengeluid te laten horen aan de overdaad van eten en drinken deze dagen. Na een tip van schoonvader Cees over dit gebied stappen we de auto in, gewapend met  laarsjes, oude kleren en goede zin om even lekker buiten te zijn.

Boswandeling Beerschoten

De keuze voor een uitgezette wandeling van 4,5 km is snel gemaakt, 3,5 is wat te kort en 12 is wel heel gortig; de gourmet van vanmiddag willen we natuurlijk niet missen.

Boswandeling Boswandeling

De route is perfect bewegwijzerd, de paden breed en het weer prima. Op vrij veel hardlopende medemensen is het redelijk rustig. Heerlijk.
Hoge rechte beuken met stammen zo dik als een flinke tractorband staan hier al sinds halverwege de 19e eeuw lezen we op het informatiebord. Schitterend, maar niet zo leuk voor de jongens. “Hier valt toch niet in te klimmen”..

Verderop wordt de route smaller en het aantal omgevallen bomen groter. Het is goed voor te stellen dat het ‘wildlife’ hier goed gedijt. Er schijnen spechten boommarters, vleermuizen en uilen te huizen, maar geen van deze soorten zien we. Geeft niks, we vermaken ons prima, spelen met takken en klimmen in bomen vertraagt het looptempo aanzienlijk, maar hé; het is tenslotte kerst, tijd zat.

 

Terugkomend bij het informatiecentrum blijkt dat er 1e en 2e kerstdag meer te doen is. Van poffertjes tot broodjes bakken, een speurtocht of de kerststal bekijken. Een wandelexcursie staat voor 14:00 uur op het programma en de kerstliedjes worden verzorgd door een koor.

Voor onze kids is het teveel, de benen moe, bezwete ruggetjes. Klaar zo! Laat de gourmet maar komen, we hebben het ‘verdiend’ 😉

Boswandeling

Praktische info:

De Holle Bilt 6, 3732 HM De Bilt
Parkeerplaats bij het informatiecentrum.
Hier is ook de startplaats van de routes.
Let op: Veel bankjes om wat te eten en drinken onderweg, maar geen prullenbakken.
Goed te doen met kinderwagen.

Voor het programma op 1e en 2e kerstdag, klik HIER

Boswandeling

You may also like

2 comments

Nynke 26 december 2015 - 16:12

Goede tip! Leuk. Ik heb nog een leuke toevoeging in omgeving de Bilt. Wij wandelde over het knuppelpad, bij landgoed Oostbroek. Met slingerbruggetjes over ’t moeras. Het is 1,2 km en ook voor de allerkleinste goed te doen. En je kunt er een opdrachtboekje bij kopen.

Antwoord
Cees Blonk 26 december 2015 - 23:25

Onderdeel van de prachtige NS wandeling Bunnik – Bilthoven, 17 kilometer: aanrader

Antwoord

Leave a Comment