Weekendje Efteling

door Edwin
Weekendje Efteling - Bosrijk -Vaders op Reis

“Wat?? Een weekendje Efteling, echt?? Wat gaaf!” De werkelijke vreugde uitbarsting was uiteraard vele malen langer, maar u begrijpt, we kunnen niet alles opschrijven. De jongens googlen meteen op ‘Weekendje Efteling’ om erachter te komen wat er allemaal te doen is. We gaan voor het eerst, met het hele gezin. Park Bosrijk is onze uitvalsbasis waarvandaan we vier dagen lang de Efteling zullen platlopen.

Huisje Bosrijk -Weekendje Efteling
Huisje 907

Park Bosrijk

Meteen na school rijden we richting Kaatsheuvel. Voor ons 12,5 jarig huwelijksjubileum heb ik het gezin verrast met drie nachten Bosrijk en vier dagen entree. Eén dag Efteling hebben we nooit gedaan, we zijn allemaal niet zo goed in wachten en daarnaast zijn de jongens pas sinds kort 140cm en kunnen dus vanaf nu overal in. In vier dagen kunnen we rustig aan doen en toch alles zien, dat is tenminste het idee. “Nummer 907, daar is ons huis!” En wat voor een huis; een villa die we meteen zouden kunnen en willen betrekken, naar onze smaak en groot zat. Klaas Vaak dekbedden en slaapmutsjes in de slaapkamers en uitzicht op Klaas’ kasteel. Genoeg voor nu; door naar de Efteling! De meegenomen fietsen blijken een gouden greep, drie minuten later stappen we de Efteling binnen.

Uitzicht over Efteling
Uitzicht over Efteling

De Efteling

De eerste mensen gaan al naar huis als wij die vrijdagmiddag rond 16:00 uur naar binnen stappen. Attracties als de Bobsleebaan, Symbolica en het spookkasteel liggen dicht bij de ingang en de wachttijd is nog geen tien minuten. Het wordt al snel donker, tijd voor de verlichting. Vanaf half November is het ‘Winter Efteling’, alles wordt mooi verlicht, er is een heus ijspaleis en overal staan Koek en Zopie tentjes met een heerlijk warm haardvuur. Een sprookjesachtig geheel. De Winter Efteling is tot 31 januari 2019 te bezoeken. Het korte -maar nu al geslaagde- bezoek sluiten we af met de fonteinenshow. Spuitende fonteinen in alle kleuren bewegen op de maat van de muziek. We zijn er nog geen drie uur, maar het kan nu al niet kapot.

Holle Bolle Gijs
Wie kent hem niet?
Winter Efteling - Bosrijk -Vaders op Reis
Winter Efteling

Draaiende magen

De weekenden zijn druk in de Efteling, gelukkig mogen wij -de overnachtende gasten- een half uur eerder in bepaalde delen van het park komen. “Ik wil naar Joris en de Draak, maar de Python durf ik niet hoor” Het over de kop gaan is vooralsnog een brug te ver, maar we hebben nog even. De adrenaline spuit uit onze oren als we net onze ‘race’ gewonnen hebben in de houten achtbaan. Het “Leuk papa, dit vind ik leuk!” is gedurende de hele rit een mantra geworden van zoon Floris. Ik geloof dat hij het leuk vond. Op onze Efteling App zien we dat de wachttijd voor De Vliegende Hollander ‘slechts’ twintig minuten is en na enig overleg sluiten we achteraan. Ook deze ‘ride’ is een heftige, de magen worden gevoeld, maar het begin van een verslaving is begonnen. “Nog een keer” klinkt het gelijktijdig uit twee rood blozende kopjes. “Tuurlijk jongens, papa en mama wachten hier wel even.

De baron
De Baron
Weekendje Efteling - Bosrijk -Vaders op Reis

Weekendje Efteling: actie vs rust

Door de vier dagen toegang ervaren we geen haast, geen stress om een attractie NU te doen of tot het allerlaatste te willen blijven. Tussen de middag kun je naar het huisje, even lunchen of zwemmen in ‘het Badhuys’ op het park. En daarna peddelen we relaxed weer richting de Efteling. Zo struinen we alle hoeken van het park af, spieken we af en toe op de App -“5 minuten maar bij Vogel Rok, zullen we dat doen?”- om buitenkansjes te benutten. Een keer zijn we tot onze grote verbazing als eerste bij een attractie. Echter de deur van de Vliegende Hollander blijft dicht, navraag leert dat de nachtvorst eerst moet ontdooien voor er gereden wordt, safety first.

Fonteinenshow
Fonteinenshow de Efteling

En dan toch

Weekendje Efteling - Bosrijk -Vaders op Reis
Vogel Rok

Het is dag vier, maandagochtend, met weemoed nemen we afscheid van ‘ons’ huis en Klaas Vaak. Park Bosrijk is echt een aanrader, ruim opgezet, letterlijk bosrijk en dicht bij het park. Maar we checken uit, zetten de auto nog even ingepakt op het parkeerterrein en we gaan nog één dag genieten. Meteen na het openen van de hekken lopen de jongens gedecideerd op hun doel af. De Python. Vandaag is de dag dat grenzen overschreden en angsten overwonnen worden. Vandaag, gaan we over de kop! Het allereerste ritje van vandaag van de Python kent vier dapperen, we bezetten de eerste twee karretjes. Zenuwachtig giechelend stappen we in en dan is het zover. Er wordt geknepen en gegild, maar we redden het.”Nog een keer!” Tuurlijk, veel plezier, Papa en Mama wachten hier wel even..

Meer informatie Weekendje Efteling

Park Bosrijk is niet heel goedkoop, althans dat lijkt in ieder geval zo, toen wij narekenden wat vier dagen Efteling entree kostte en dat van onze weekendprijs afhaalden, valt dat dus reuze mee. Wij vonden het in ieder geval erg de moeite en het geld waard. Zie de website van Bosrijk voor alle info en aanbiedingen.

Download ook zeker de Efteling App, voor meerdere typen telefoon verkrijgbaar. Het minst leuke van de Efteling is wachten en als je dat enigszins kunt vermijden, altijd goed. Ook kun je bij de Python gebruik maken van een ‘Boarding Pass’. Dan kies je een tijdframe van een kwartier waarin je dan dus met de Python mee kunt.

Nog meer inspiratie nodig voor weekendjes weg? Bekijk ook onze andere blogs.

Weekendje Efteling - Bosrijk -Vaders op Reis
Sprookjesbos
Weekendje Efteling - Bosrijk -Vaders op Reis
Floris en de Draak

You may also like

Leave a Comment