Wintersportjunk moet scoren

door Roger

Ik ben een wintersportjunk. Als de eerste blaadjes van de bomen vallen dan krijg ik de niet te onderdrukken drang om dat witte poeder te scoren. Met grote pupillen begin ik mijn omgeving lastig te vallen en aan te klampen. “Waar ga jij naartoe komende winter, mag ik met jou mee?”.

WP_20150203_15_38_40_Pro 
De hele dag lekker buiten sportief bezig zijn en dat aftoppen met een “paar” biertjes in de après-skihut is voor mij het mooiste wat er bestaat.

De eerste twee levensjaren van onze zoon mocht hij mee op wintersportvakantie. Wij gingen dan skiën en we brachten onze zoon naar de Duitssprekende kinderopvang in het hotel. Om vervolgens gedreven door schuldgevoel begin van de middag weer af te dalen en onze zoon weer tijdig op te halen.
Mijn vrouw (Renske) en ik zijn beide gek op de après ski, maar de après ski is alles behalve een goede plek om je baby of peuter mee naar toe te nemen. Het overmatige drankgebruik en snoeiharde foute muziek zijn al op het randje, maar in veel Oostenrijkse horecagelegenheden mag nog gewoon gerookt worden.
Resultaat: we gingen kort skiën en we deden niet mee aan de après ski. Dat moesten we dus anders organiseren.

Gerlos en Flachau zonder kinderen

Sindsdien gaan Renske en ik om de beurt een paar dagen op wintersport. En de thuisblijver zorgt een paar dagen voor de kinderen. Komende seizoen gaat Renske naar het altijd gezellige Gerlos, terwijl ik met een vriend gekozen heb voor Flachau.

WP_20150204_12_00_48_Pro

Flachau ligt aan de snelweg A10, je hoeft geen smalle, kronkelige en soms besneeuwde bergwegen over te rijden om er te komen. Flachau heeft 350 km pistes waarvan een deel in geval van nood kunstmatig besneeuwd kan worden, een levendige après ski en toch nog de typische Oostenrijkse gemütlichkeit.
Dit is de perfecte plek om toe te geven aan mijn verslaving.

En dat alles zónder de kinderen. En als ik je volgend jaar (weer) aanklamp; je kunt mij gerust meenemen.  Aan mij heb tijdens zo’n tripje helemaal geen kind.

You may also like

5 comments

Ellie Kragten 29 oktober 2015 - 04:33

leuk, wij voelen hetzelfde als jou,maar dat weet je nog wel ,we gaan nog steeds elk jaar naar het mooie gezellige St.Johan nu samen met kinderen en kleinkinderen . Dorian heeft inmiddels ook skiën van opa geleerd en komt al met ons helemaal van boven. Je mag je rustig een keer weer bij ons aanklampen hoor !

Antwoord
Esther 29 oktober 2015 - 07:55

Ik ging op mijn 6e al skiën, dat was onze jaarlijkse vakantie. Mijn vader werd ook al zenuwachtig in augustus en als de 1e skigids op de mat viel ging hij los. Ging altijd met mijn ouders mee après skiën en zo ver ik me kan herinneren vond ik het altijd beregezellig. Een “paar” biertjes, muziek en rook hoeft geen beletsel te zijn. Zo zijn we allemaal groot geworden toch? Maar goed, ff weg zonder kids is natuurlijk ook gewoon erg lekker. Veel plezier…ik ben stiekem een beetje jaloers. Hopelijk genoeg bier en sneeuw.

Antwoord
Harrie 18 november 2015 - 21:51

We zullen zien hoe het deze keer gaat verlopen. Ik weet niet wie aan wie vastklampt maar ik heb er zin in.
Cheers!

Antwoord
Jessika 26 november 2015 - 21:06

He wat jammer dat je alleen gaat. De apres ski in Flachau (Dampfkessel) is namelijk super met kinderen. Wij zijn de afgelopen twee jaar met onze peuter geweest. Ze heeft op het podium staan springen op foute nummers, in de polonaise gelopen en dikke lol gehad. Met gehoorbescherming op uiteraard! Volgend jaar met kids?

Antwoord
Roger 27 november 2015 - 08:58

Dank je wel Jessika! Je hebt me zojuist een extra missie meegegeven. Ik zal in januari de geschiktheid van Flachau voor kinderen beoordelen.

Antwoord

Leave a Comment