Lekker weg in eigen Provincie

door Edwin
Hij vond het geweldig!

Provincie

De afgelopen dagen ben ik steevast aan het fietsen, het liefst in de ochtend. Een vast rondje op rustig tempo om mijn duurvermogen een beetje op orde te brengen. Dag in dag uit fiets ik dus door de Meije, langs de Nieuwkoopse plassen, en elke keer verbaas ik me over de serene rust, en de schitterende natuur. Gewoon in de eigen provincie.

Deze ochtend moest er uiteraard gefietst worden, eigenlijk zou mijn indoor duurtraining beginnen bij ‘ The Cycling Academy’  in Utrecht, maar in een sportzaal 3 uur zweten is met dit weer uiteraard geen optie.

Ik had nog net mijn fietskleren niet aan, toen Mirjam me vroeg “Wat zullen we vandaag gaan doen, in ieder geval lekker naar buiten toch?”.  Natuurlijk! Vandaag ga ik helemaal niet fietsen, we gaan met het gezin wat doen, er komen nog zat dagen om te fietsen.

Fluisterboot

“Weet je wat? Een fluisterboot huren in Noorden en een paar uur varen over de Nieuwkoopse plassen!” En zo geschiede het; kids helemaal blij, en een beetje gespannen. Lunchpakket mee, fototoestel in de tas en ‘verderkijker’ om de nek van onze oudste.

Beste beslissing in lange tijd geweest, op 2 vissers in eenzelfde fluisterboot na, niemand gezien. Je begint bijna automatisch ook zelf te fluisteren, zelfs de kinderen. Wat een rust, wat een schoonheid. Op de fiets keek ik ernaar, maar nu beleefde ik het. Perfect.

En ineens, uit het niets zat daar ineens een uil, een steenuil dacht Lucas (hij had z’n vogelboek bij zich), maar thuis bleek dat het zeer waarschijnlijk de Oehoe is. Hij zat daar zo stilletjes mooi te zijn, we schaamden ons een beetje dat we zo dichtbij wilden komen.

Kwart over 1 thuis, de middag moet nog beginnen, maar de dag kan nu al niet meer kapot!

Provincie Provincie

 

Provincie  Provincie Provincie Provincie Provincie Provincie Provincie Provincie Wat een plaatje! De jongens vinden het maar spannend!

You may also like

2 comments

Harri Theirlynck 12 november 2015 - 20:26

Leuke site. Leuk onderwerp. Groet, Harri

Antwoord
Edwin 12 november 2015 - 22:09

Dank je! We doen ons best 😉

Antwoord

Leave a Comment