Aangekomen in Marrakech

door Edwin

“En links en rechts, en links en rechts”, tegengehouden door het water is het lastig stappen. “Rechterknie omhoog, linkerarm ook”. Ik bekijk, beluister en volg sportinstructeur Desmond die mij en de mede detoxers flink aan het werk zet tijdens het aquajoggen. Wat een setting; letterlijk een paleis achter me, gigantische palmbomen in het midden van een flink grasveld en omzoomd met limoen, granaatappel- en citroenbomen. De watervalgeluiden en het gekwetter van de vogels zijn tijdelijk naar de achtergrond verdrongen door de beats van de les. HB Healthtravel heeft het goed voor elkaar. Ik ben beland in een sprookje, Palais dar Ambre in Marrakech is het decor voor deze week.

Geen vlees, koffie of brood

De laatste dagen voor vertrek heb ik me goed aan het pre-detoxers advies kunnen houden. Salades, sapjes maar zeker geen vlees, koffie of brood. De weegschaal geeft twee kg minder aan dan de week ervoor. Lekker begin. In de auto naar vliegveld Eindhoven drink ik mijn aardbei – sinaasappel sap, het gaat nu echt beginnen. “Like to eat something Sir? It’s a long flight, you must get hungry!” Ik twijfel nog even over de door de stewardess aangeboden pannini, maar bedank vriendelijk.

Marrakech

Palais dar Ambre

Komkommer-tomaat-peterseliesapje, altijd lekker

In de taxi naar ons paleis ontmoet ik de eerste twee mede-deelnemers, Adrie en Esther, ongeveer mijn leeftijd (later kom ik erachter dat ze 10 jaar ouder zijn, maar goed) en het lijkt goed volk. Gezellig. In de dure wijk ‘Palmeraie’ ligt ons paleis met grote muren eromheen. Muren waartussen het allemaal moet gebeuren. Na de zeer hartelijke ontvangst volgt een welkomstrondje, het eerste sapje (komkommer-tomaat-peterselie) en de intake. Eigenaar Frans van HB Healthtravel weegt en meet mijn lichaam en de bloeddruk. BMI te hoog, bloeddruk te hoog, ik hoor het al, er valt veel te winnen.

limoenboom-marakech
Het aquajoggen is klaar, onder de stralend blauwe zon die met gemak door de vele palmbomen schijnt is het een kwestie van relaxen. Opdrogen, water drinken, tijdschriftje lezen en mezelf verwonderen over deze sprookjesachtige omgeving.

Ik maak me totaal geen zorgen over de honger. Wel over de rust die ik eigenlijk niet heb en die hier overduidelijk vereist is. Kan ik dat aan? Het zal wel moeten, al beginnen we met rust in actieve vorm. De matjes komen op het kortgewiekte Marokkaanse gras en de klingel-klangel geluiden vullen de vooravond. Yoga! Nog zoiets wat buiten mijn comfortzone ligt.

Marrakech

Het uitzicht is geweldig

Hoe dat ging? En de rest van de week? Dat weet ik volgende week, en dan weten jullie het ook.

– Ik ben hier op uitnodiging van HB Healthtravel –

You may also like

1 comment

Laura 17 oktober 2016 - 20:49

Nou Edwin, wij zijn reuzebenieuwd hoe het is gegaan!
En… hoe je Marrakech vond natuurlijk!

Antwoord

Leave a Comment