Detox en vakantie

door Edwin
Detox Palais dar Ambre

Het klinkt misschien gek, maar sinds mijn veertigste verjaardag –half augustus- is er geen dag meer voorbij gegaan in optimale gezondheid. Enerzijds door de feestjes en het ongemak de ochtenden erna, anderzijds door het meer gaan eten tegenover het mindere bewegen. Ik voel me vol, moe, lusteloos en dat voelt niet goed. Het gevoel dat ik had als sportieve en fitte eind-dertiger lijkt ineens erg lang geleden. Tel daar een flinke verkoudheid van dik twee weken bij op en je begint toch aan jezelf te twijfelen. De vraag “is zo’n detox vakantie of een ‘health holiday’ niet iets voor jou?” kwam voorbij op Facebook en pakte me. Eerste reactie? “Dat is toch iets voor die 60+ dames en zeker niet voor een man in de bloei van zijn leven” – ook al voelt dat niet zo op dit moment-.

Maria van HB Health Travel uit Bunnik geeft aan dat dat inderdaad de algemene perceptie is. Maar weet ook –uit eigen ervaring-  dat dit helemaal niet het geval is.

“Gezondheidsreizen zijn voor iedereen!”

Of je nu te zwaar bent of niet, zowel voor mannen als vrouwen geeft zo’n week een enorme boost. Je lichaam en geest beginnen opnieuw, schoon. Dat is niet aan leeftijd gebonden, ook jonge mensen kunnen zo’n week goed gebruiken. De vooroordelen zijn legio. Dat is wat er beloofd wordt, dat klinkt bijna te mooi om waar te zijn toch?

detox accomodatie

Marrakech, here I come

Ik doe eens gek, ik ga het zelf ervaren. Vooroordelen zijn er tenslotte om ontkracht te worden en comfortzones zijn er om uit te stappen. Over een week bevind ik me in het ‘Palais dar Ambre’ in het Marokkaanse Marrakech. Gedurende 7 dagen onderga ik de Detox – Health Holiday in en rond de enorm luxe villa.

Met zeventien zeer uitgebreide kamers, een zwembad, fitnessruimte en een gigantische tuin is de basis voor de detox reis dik in orde. Nederlandse begeleiding zorgt voor de optimale verzorging en het heerlijke weer doet de rest. Ik ga aquajoggen, yoga oefeningen doen en ochtendwandelingen maken. Ik ga mee met de flow, tegen alle gene in.

Detox sapjes

Detox voorbereiding

De toegestuurde informatiemail maakt dat de reis erg dichtbij komt. Zo’n detox reis vergt blijkbaar wel wat voorbereiding. Of ik in de week ervoor alvast wil afbouwen met zo ongeveer al het eten wat ik normaal gesproken naar binnen werk. Van koffie tot vis en van pasta tot suiker, het is gedaan met mijn automatismen.

Ik ben eraan begonnen, geen koffie vanmorgen en alleen 2 stuks fruit. Vanmiddag een kleine tonijnsalade en vanavond gegrilde groenten. Als ik zo doorga ben ik al vijf kilo kwijt voordat ik op het vliegtuig stap! Wat overigens zeker geen straf is uiteraard. Ik ben dan wel een sportieve begin-veertiger, maar wel een van het wat zwaardere soort. De verjaardag van zoon Lucas, met een feestje op woensdag en vrijdag, worden moeilijke dagen om de pre-detox vol te houden.

Cryosauna

Wat dat betreft kan ik niet wachten tot ik er ben, ter plekke lijkt me de sapkuur een stuk beter te doen. Iedereen zit in dezelfde flow, je bent de hele dag gefocust op je gezondheid. Niet alleen qua eten, zo staat er een cryosauna tot onze beschikking, net als de dagelijkse Buteyko ademhalingstraining. En natuurlijk gaan we Marrakech zelf bekijken.

Ik ben zeer benieuwd en hou jullie graag op de hoogte.

Detox Excursie Berbers

You may also like

Leave a Comment