Back to Basic

door Edwin
Back to basic

Over een paar weekjes is het zover, mijn vrouw en ik gaan een weekendje back to basic. Zonder de kinderen! Uiteten is al een hele luxe en uitzonderlijkheid maar nu gaan we gewoon drie dagen en twee nachten op fietsvakantie naar het gebied rond de Linge. Het afgelopen jaar is de lichtgewicht kampeeruitzet zo zoetjes aan opgebouwd en nu gaat het dan toch echt gebeuren.

Fietsen naar een boerencamping, tentje opzetten en koken op onze nieuw aangeschafte brander. Compleet met spork (lepel vork en mes ineen) en mini theepot.

IMG_6380.JPG

Back to basic kamperen?

Ikzelf ben al wel wat ervaren in het fietsvakantie wereldje, maar dan wel in de luxe variant. Van bed & breakfast naar hotel, en van ‘Zimmer Frei’ naar ‘Chambre D’hote’. Maar de tent mee op de fiets? Nee, dat deed ik niet eerder.

Of toch, één keer eerder, net nadat we de tent gekocht hadden zijn we als voltallig gezin naar ‘het Oortjespad’ gefietst, compleet met bepakking. Om toch maar even te kijken of de tent wel echt zo handig is als het ons voorgeschoteld is.

“De reigers staan okselhoog in de uiterwaarden”

Lek en Linge

Back to basic

Het fietsen zal het probleem niet zijn, voor mij althans, mijn vrouw krijgt spontaan pijn in de billetjes bij het bestuderen van de route… Zelf fiets ik vrij veel, dit weekend nog, en wel in ons beoogde kampeergebied. De Lek en Linge tocht, een georganiseerde wielertoertocht vanuit Cothen liet me in 110 pittige maar schitterende kilometers zien wat ons binnenkort te wachten staat. Als al die kale bomen straks in bloei staan is het natuurlijk nog veel mooier. Maar ook nu is het mooi. De reigers staan tot hun nek in de uiterwaarden, hazen spelen haasje-over en de roofvogels houden alles in de gaten. Slingerend langs en over de Linge droom ik weg, binnenkort ben ik hier weer, een kilometer of 15 per uur minder hard en dus nog meer tijd om te genieten. De prachtige boerderijen, waterpartijen en lieflijke dorpjes met namen als Gellicum, Rumpt en Rhenoy zijn te leuk om hard langs te rijden.

We hebben er zin in en uiteraard lees je onze kampeer en fietsbelevenissen hier terug. Net als hoe de spullen zijn bevallen en een weekend zonder de kinderen! Houden we wel van het ‘back to basic’ gevoel? Spannend!

You may also like

Leave a Comment