Valencia met kids – Top 5

door Edwin
Kunstzinnig Valencia

Valencia is één van de Spaanse rijzende sterren en mag zeker op de travel to-do list staan. De stad is ontzettend divers met een heerlijk strand, gastronomie die je laat watertanden, een groot cultureel aanbod en niet te vergeten; ook de kids kunnen zich goed vermaken in Valencia. Laat je inspireren door deze vijf uitstapjes in Valencia met kids.

Valencia - Vaders op Reis - Citytrip - Spanje

  1. Op avontuur in de Stad van Kunst en Wetenschap

Eén van de eyecatchers van Valencia is de Stad van Kunst en Wetenschap, een complex van zes moderne gebouwen, omringd door water. Je vindt hier onder andere een Wetenschapsmuseum, een IMAX 3D bioscoop (met leuke documentaires, wel in het Engels) en het Oceanografic, een aquarium. Met de kids ben je hier wel even zoet! Ook erg leuk, in de zomermaanden is het mogelijk om in het water te kanoën (in een doorzichtige kano!) en op water te lopen in een opblaasbare bal.

  1. Smullen van de Spaanse broodjes

Eten in Valencia - Citytrip - Kids - Weekendje weg

Spanje is het land waar ’s avonds erg laat gedineerd kan worden, denk bijvoorbeeld aan 22:00! Dit heeft vooral te maken met dat het rond dit tijdstip wat koeler is en je rustig je maaltijd kan verorberen. Met kids is zo laat dineren eigenlijk niet te doen. Een leuke optie is om bij 100 montaditos of bij een ‘pinchos’ bar een hapje te eten. Bij beide kan je bijna de hele dag door terecht en eet je kleine broodjes of sneetjes brood met daarop een topping. Dit kan een Spaanse topping zijn, zoals tortilla (aardappelomelet) of jamon (ham), maar ook beter bekende belegvormen, zoals kruidenkaas met zalm. Aanrader voor de kids bij 100 montaditos: broodjes met zoete toppings zoals Oreo! Aanrader voor de ouders: elke woensdag en zondag is alles wat op de kaart staat €1!

  1. Zebra’s en olifanten bewonderen

Een leuk uitstapje in Valencia voor het hele gezin is het Bioparc. Dit is de dierentuin van Valencia. Misschien denk je “Een dierentuin, op vakantie? Dat kan ik thuis ook wel doen!” Maar… niks is minder waar! De Valenciaanse dierentuin is anders. Hier leven de dieren in hun eigen ‘ecosysteem’ en leven ze samen, hoe dat in het ‘echie’ ook gaat. De giraffen lopen samen met de zebra’s in één ruimte en in het Madagascar gedeelte slingeren de apen zo ‘los’ boven je hoofd!

FC Valencia - Weekendje weg - Citytrip - Voetbal - Vaders op Reis

  1. Voor de kleine voetbalfans (en papa)

Move over FC Barcelona en Real Madrid… óók Valencia heeft een eigen voetbalteam en misschien wel het coolste stadion van Spanje. De tribunes zijn namelijk zó steil gebouwd dat het zelfs met een plekje bovenin lijkt alsof je met je neus op het veld zit. Een aanrader is om de FC Valencia stadiontour te volgen. Leuk voor papa, om te zien waar Ronald Koeman en Guus Hiddink getraind hebben en waar Patrick Kluivert een balletje heeft getrapt. Misschien onbekende namen voor de kleine, maar ja, zelfs Messi en Ronaldo hebben hier door de gangen gewandeld! En voor mams die misschien de tour niet zo ziet zitten? Zij kan lekker een kopje koffie drinken in de romantische binnentuin van het nabijgelegen Westin Hotel.

  1. Kunstzinnig Valencia ontdekken

Is jouw kind een kleine Picasso? Dan is het misschien een leuk idee om door de wijk El Carmen te banjeren. Deze wijk is een tikkie alternatief, maar vooral erg creatief! Muren zijn beschilderd met straatkunst, overal kom je wel een nieuw kunstwerkje tegen. Weet je niet helemaal waar je precies de geschilderde highlights van Valencia vindt? Neem dan vooral deze street art route mee!

Deze gastblog is geschreven door Joëlle Reket. Woont sinds 2014 in Valencia en werkt voor Verrassend Valencia dat onderdeel is van Sprankelend Spanje.

You may also like

Leave a Comment