Pech op vakantie

door Roger

“Ik heb ook altijd pech!”. Dit is een gevleugelde uitspraak van B100, de zware crimineel die immer wordt dwarsgezeten door Bassie en Adriaan. Maar die uitspraak had van mij kunnen zijn. Eigenlijk is het een klein wonder dat ik nog zo van vakanties genieten kan. Wij hebben zo vaak pech op vakantie. Ik hoef er niet lang over na te denken om me zeven pechgevallen voor de geest te halen, die in de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden.

B100 Bassie en Adriaan

B100 heeft altijd pech

Deur op slot in Willingen

Na een heerlijk lang weekend skiën in Willingen, gaan we weer naar huis. Althans dat is de bedoeling. Alle bagage ligt inmiddels in de auto en ik hoef alleen de schermpjes van de DVD spelers voor de kinderen nog even te monteren. Als dat gereed is, gooi ik  het achterportier dicht. Dan zie ik de autosleutel op de kinderstoel liggen, terwijl alle deuren van de auto potdicht zitten. Ik kan nog net de ADAC bellen, mijn telefoon is ongeveer het enige dat niet in de auto ligt. Twee uur later worden we gered. De Duitse wegenwacht forceert het slot en we kunnen alsnog naar huis.

Willingen op de tractor, pechblog

Terwijl we op de ADAC wachten, hebben de kinderen alternatief vervoer geregeld

Bloed in Le Sérignan Plage

We hebben twee dagen gereden, maar nu zijn we er! Camping Le Sérignan Plage in Frankrijk. Hugo is op dat moment ruim een jaar oud en hij kan net lopen. Na al die uren stilzitten is hij ook heel blij dat hij weer mág lopen. We staan bij de receptie en Hugo strekt z’n nog wankele beentjes en ‘rent’ wat rond. Dan valt hij tegen een bloempot. Zijn hele mond onder het bloed. Als we eindelijk het bloed hebben kunnen stelpen zien we dat z’n voortand afgebroken is. Gelukkig is het nog een melktand.

Gebroken been

We gaan voor het eerst kamperen met de kinderen. Hugo, inmiddels 4 jaar, wil even springen op een springkussen dat twee veldjes verderop staat opgesteld. Ik loop met hem mee en neem en passant het buurmeisje van ongeveer dezelfde leeftijd mee. Samen hebben ze de grootste pret, maar dan springt een ander kindje op de voet van Hugo. Gevolg is dat Hugo daarna niet meer kan lopen. Bij (de vervroegde) thuiskomst, blijkt dat hij z’n been heeft gebroken.

hugo gebroken been, blijdorp, pech op vakantie

Vliegtuig gemist

Na een aantal heerlijke weken op Curaçao is het tijd om naar huis te gaan. De koffer achterin laden en rijden maar naar het vliegveld. Helaas de huurauto staat met een lekke band (het derde pechgeval met de huurauto deze vakantie). Geen nood, (schoon)zus helpt en brengt ons wel even naar het vliegveld. Op de enige weg naar het vliegveld is een verkeersongeluk gebeurt. Het verkeer wordt stilgelegd en tegen de tijd dat wij bij het vliegveld aankomen is het vliegtuig al vertrokken.

Pechvogels, pech op vakantie

Jas mét skipas gejat

Na een dagje skiën mag ik nog graag even een klein pilsje drinken in de après ski bar.  Na de eerste skidag ga ik de skihut in en hang mijn jas netjes aan de kapstok. Ik verlaat als één van de laatste de hut. De kapstok is dan echter helemaal leeg en het personeel kan mij ook niet helpen. Jas weg. Helaas voor mij zat mijn dure skipas nog in mijn jaszak. Op de laatste dag  van de skiweek, ga ik weer naar de après ski (de tussenliggende dagen ben ik trouwens ook geweest). Als ik naar huis wil zie ik ineens mijn jas weer aan de kapstok hangen. Zelfs mijn skipas zit nog in mijn jaszak, maar daar heb ik niet zo veel meer aan.

sneeuw proost, pech op vakantie

Autopech in Duitsland

Een week kamperen in Oostenrijk.  Normaal een feest, maar nu de héle week stromende regen. Zelfs bij het afbreken van de tent, valt het met bakken uit de lucht. We zijn er klaar mee en willen zo snel mogelijk naar huis. Maar zelfs dat lukt niet. Door de hevige regenval zijn de uitvalswegen overstroomt en moeten we nog uren wachten, voordat we eindelijk kunnen gaan rijden. Pas in de namiddag worden de wegen weer vrijgegeven. Met gierende banden naar huis, want over twee dagen trouwt mijn broer. Ik ben getuige en chauffeur voor het bruidspaar met mijn Audi. Helaas stop die Audi ermee vlak voor München. De ADAC sleept de auto naar een Audi-dealer en wij moeten wachten totdat de auto weer gerepareerd wordt. Dat lukt de volgende dag gelukkig. De aanstaande bruid is een zenuwinzinking nabij, maar het komt allemaal net op tijd weer op z’n pootjes terecht.

Pech op je trouwdag of op vakantie

Net op tijd terug voor de grote dag

Bagage vergeten In Mallorca

Na een redelijk voorspoedige vlucht naar Mallorca rapen we in de aankomsthal onze bagage bij elkaar. We zijn nog maar nét door de douane als ik nog even achterom kijk. Daar zie ik onze groene weekendtas nog op de bagageband staan. Helaas, teruglopen mag niet meer van de strenge douanebeambte.  De tweede vakantiedag wordt grotendeels in beslag genomen aan een bezoek aan de ‘lost and found’ op het vliegveld en aan het invullen van formulieren.

Je leest het. Ik ben eigenlijk net B100. Maar gelukkig wel zonder die vervelende clown en die irritante acrobaat.
Nu ben ik benieuwd: hebben jullie ook een voorbeeld van pech op vakantie? Schrijf het hieronder.

You may also like

14 comments

Miente 29 maart 2016 - 22:16

Drommels, drommels, drommels….. Roger, wat een pech! Hopelijk waren de accomodaties beter dan een rood/gele caravan met een pratende wekker daar in.
Veel succes met de volgende vakantie!

Antwoord
Roger 30 maart 2016 - 15:53

Dank je wel. De eerstvolgende vakantie zal wel Riga worden begin juni. Allememaggies 😉

Antwoord
Esther 29 maart 2016 - 23:28

Tsjonge…dat je nog op vakantie durft. Ik zou maar thuisblijven als ik jou was….

Antwoord
Roger 30 maart 2016 - 09:09

Ik blijf het toch proberen. Inmiddels zal ik mijn portie wel gehad hebben toch?

Antwoord
Esther 30 maart 2016 - 17:36

Dat zou je zeggen ja…gewoon maar bedenken dat de meeste ongelukken thuis gebeuren….

Antwoord
Edwin 30 maart 2016 - 02:17

Vooruit, ook 1 keer pech (afkloppen). Gaan zwemmen in het diepste meer van Zwitserland met de autosleutel in je zak. Die daar dus verliezen en er vervolgens achterkomen dat de reservesleutel keurig in het handschoenenvakje ligt is ook niet echt leuk. Of eigenlijk gewoon stom.
Het meest bijzondere was eigenlijk dat de ietwat sjofel uitziende man van 3 tenten verderop vervolgens met een metalen platte stok de auto binnen 5 seconden open kreeg.. Zet je toch aan het denken…

Antwoord
Roger 30 maart 2016 - 09:12

Misschien was die man wel B2! Ik heb overigens nog nooit een reservesleutel van de auto meegenomen op vakantie, maar dat ga ik een volgende keer wel doen.

Antwoord
Frank 30 maart 2016 - 09:38

Bidididididip… Ken het maar al te goed. Eerlijkheid gebiedt me ook te zeggen dat ik me de vakanties waar wat mis ging beter herinner dan die volkomen gladjes verliepen.

Deze blijft me overigens erg goed bij. Ergens zo tegen de eeuwwisseling met toenmalig vriendin op avontuur in Amerika: de ‘grand circle’.
Bij de tussenstop tussen Philadelphia en Los Angeles moet het paspoort van m’n vriendin uit haar rugzakje gepikt zijn. &*#%! Meteen maar aangifte doen. Een agent op de luchthaven maakt een proces verbaal op. Daarmee gewapend de volgende dag naar het Nederlands consulaat op Wilshire Boulevard. Gesloten: alleen in de vroege ochtend open @^#$%*!! (in Amerika is alles 24/7 toch?!).
Alvast pasfotootjes gemaakt en volgende dag opnieuw naar consulaat. We worden keurig geholpen en we mogen de volgende dag een laissez passer ophalen. Huurauto gepakt en gezakt voor de voorgenomen trip naar San Diego en nu voor de derde dag opnieuw naar het consulaat. Jippie: effe het document ophalen en terug naar de auto.

Het dringt langzaam door, maar die blijkt compleet leeggeroofd…álles weg!!! Daar sta je aan de andere kant van de oceaan, vechtend tegen de emoties. Weer naar de politie… Een jonge agent vraagt ons na een troostbakkie en de inventarisatie van de gejatte spullen of we ons de vakantie ook nog laten afpikken. We hebben uiteindelijk een fantastische vakantie gehad met louter lokaal gekochte kleding, motelletjes en een andere huurauto (“om te voorkomen dat je nog een keer bestolen wordt”, aldus ‘officer’ Maçias van de LAPD). Die ‘grand circle’ is overigens een aanrader!

Antwoord
Roger 30 maart 2016 - 09:50

‘Mooi’ verhaal Frank!
Moraal is eigenlijk: “Wat er ook gebeurt, altijd blijven lachen”.

Antwoord
Renske 30 maart 2016 - 09:41

Als je dit leest is het gewoon een wonder dat we nog zo van vakanties houden ?.

Antwoord
Roger 30 maart 2016 - 09:56

Het probleem is dat de meeste ongelukken in en om het huis gebeuren. Thuis blijven is dus nóg gevaarlijker 😉

Antwoord
Jurgen 29 mei 2016 - 16:45

Toen ik zo stom was om met de autosleutels in mijn short te gaan zwemmen in Kroatie en ik aan het eind van de dag er achter kwam dat ik ze dus verloren had, moesten mijn vriendin en ik noodgewongen dagenlang op een camping verblijven waar we alles wel gezien hadden, totdat eindelijk de reserve sleutels uit NL bij het postkantoor gearriveerd waren. Nadat deze crisisperiode glansrijk was doorstaan, zijn we een jaar later dan ook maar met elkaar getrouwd

Antwoord
8 tips vóór je op reis gaat – Vaders Op Reis 1 augustus 2018 - 17:41

[…] op vakantie te gaan. De lol kan echter aardig bedorven worden als er iets mis gaat. En geloof ons, wij kunnen wel een paar voorbeelden geven. Vooraf kun je gelukkig al veel problemen voorkomen. Lees onze tips met zaken die je kunt doen, […]

Antwoord
Colmar skikleding, functioneel en stijlvol – Vaders Op Reis 28 juli 2019 - 11:03

[…] Tot slot nog een nadeel van een hele andere orde: tijdens de apres ski ben ik een beetje bang dat iemand mijn mooie jack in een onbewaakt ogenblik mee neemt. Het zou niet de eerste keer zijn. […]

Antwoord

Leave a Comment