Dag 1: Winterberg-Arnsberg 70 km

door Edwin
RuhrtalRadweg

‘Dat wordt een heel gedoe’ was mijn gedachte vooraf. En dan heb ik over het inchecken en 4 keer overstappen met bepakte fiets in voor mij onbekende steden.

Dat viel reuze mee, de fietsen stonden prima, de studenten in Enschede lieten ze met rust en het overstappen verliep prima. In Duitsland ging er bij de medepassagiers al een klein pilsje open om 09:15!? dus de sfeer zat er al goed in.

 
Wel stokte het vanwege wat vertraging in Dortmund. We mistten de trein naar Winterberg.. Die ging pas 2 uur later, dus hebben we de benen maar laten spreken in Dortmund en al fietsend een terrasje opgezocht.

Uiteindelijk om half 3 in Winterberg; op zoek naar de bron van de Ruhr, ons startpunt van de reis. Na 8 uur zitten viel de klim naar de bron even zwaar, maar goed, de trip kan beginnen!

 
Wat een eerste dag! Offroad omhoog, omlaag, door bos, langs de ruhr, zo goed als autovrij, lekker weer, helemaal goed. Onverwachte paden, en continu de bloemrijke oevers van de steeds bredere oevers van de Ruhr dichtbij. Ook het spoor van de heenweg kruisen we regelmatig.

 
  
 Om 6 uur zijn we in Arnsberg, en bij binnenkomst in (het vooraf gereserveerde) Gasthof Ratskeller word ik door de barman begroet met “Du bist Edwin Otto?” Waarop ik uiteraard bevestigend moet antwoorden. “Zwei Grosse bier?” Gerne! Proost! Dat belooft wat voor de komende dagen.


You may also like

Leave a Comment