Dag 2: Arnsberg – Essen 130km

door Edwin

auteur: Edwin

Na een fantastisch ontbijt vertrokken we om kwart over 9 met onbekende bestemming. Niks gereserveerd, we zullen wel zien waar we uitkomen.


De Ruhr kruisen we tientallen keren en elke keer is hij breder dan voorheen. Het begint een hele serieuze rivier te worden. We worden perfect via de juiste paden door al het moois van dit deel van Duitsland geleid. Autovrij, bosrijk en prima aangegeven.


Maar hoe breder de Ruhr, hoe groter de steden, hoe meer drukte. En wanneer die drukte je net teveel wordt leidt de route je weer een zijpad in die je vervolgens kilometers door het bos of weiland stuurt.

 
Net voor de lunch passeren we de helft van de ruhrradtalweg; voor ons niet de helft omdat we doorgaan naar Woerden maar toch 🙂


Ook veel ‘wildlife’ vandaag; van konijnen tot kamelen?! en van ezels tot otters komen we tegen. Na de rotgans en de schweinhund volgt nog de eekhoorn, maar op een dode muis na houdt het dan wel op.

De keuze om niets te boeken vooraf zorgt toch voor wat onrust, na 120 km en 5:30 uur op de fiets is het wel even genoeg.. En precies  dan vind je niks van je gading.

Uiteindelijk belanden we in een net hotel voor een nog nettere prijs! Dan maar de centen stukslaan op het menu vandaag. Heerlijk gegeten, terug naar het hotel waar Nederland -IJsland op ‘de duitser’ wordt uitgezonden, en op naar morgen. Misschien eindigen we morgen wel al in Nederland.


Bis Morgen!

You may also like

1 comment

Mirjam 4 september 2015 - 17:24

Klinkt allemaal goed! Gelukkig ben ik me aan het verdiepen in de evt reis naar Portugal!

Antwoord

Leave a Comment