Handdoekje leggen

door Roger

Weet u zeker dat u 1000 euro wilt overmaken aan Domaine Le Bost?” vraagt de telebankier App aan mij. Het is een aanbetaling van 50% voor onze vakantie in juli 2017.

Tja, weet ik het zeker? Het duurt nog ruim 9 maanden voordat we op vakantie gaan naar deze prachtcamping in de Dordogne! In 9 maanden kan er van alles van gebeuren. Misschien raak ik mijn baan wel kwijt, word ik ziek, win ik de staatsloterij of krijgen we een tweeling (als mijn vrouw toevallig meeleest; dit is zuiver hypothetisch, ik heb geen plannen in die richting!).
Het zijn allemaal voorbeelden die de keuze van deze vakantie zouden beïnvloeden. Toch moet ik moet nú aanbetalen anders vervalt onze optie.

Slachtoffer van de leerplicht, medeplichtig aan de gekte

We hebben een optie op dezelfde safaritent genomen als waar we afgelopen zomer in verbleven. Er zijn genoeg kapers op de kust die dit aanbod maar al te graag van ons over zouden willen nemen, maar dat gaat niet gebeuren. We zijn slachtoffer geworden van de gekte van het hoogseizoen. Dat is onvermijdelijk als je kinderen hebt die ten prooi zijn gevallen aan de leerplicht.
En tegelijkertijd voel ik me dader en een beetje medeplichtig aan deze gekte. Het voelt een beetje zoals die gluiperd die ’s ochtends, vroeger dan de andere gasten, z’n hotelbed uit stapt om z’n handdoekje op een ligbed bij het zwembad te leggen.

safaritent domaine le bost
Domaine Le Bost is wel de ‘camping’ die het waard is om zo vroeg te boeken. Lees mijn eerdere blog maar eens over deze plek. Was het alvast maar weer juli 2017.

Ons handdoekje ligt alvast op een goede plaats. Ik klik dus op “Opdracht verzenden”.

You may also like

1 comment

Maarten 8 oktober 2015 - 04:25

U kunt elke morgen vers brood en vers geperste jus d’orange bij ons verkrijgen. Daarnaast verzorgen we op bijna alle dagen in de week table d’hôtes, voor als u geen zin heeft om te koken. U bent tenslotte met vakantie!
Bij ons kunt bij ons genieten van het fijne Franse leven. Wij staan klaar om u te verwelkomen en te verwennen en zullen er alles aan doen om u een onvergetelijke vakantie te bezorgen!

Nou, een schijntje voor zo’n plezier! Nu nog mooi weer, geniet straks van la douce France.

Antwoord

Leave a Comment