HUP Hotel in Mierlo

door Edwin
HUP Hotel Mierlo

“Mag ik van de glijbaan??” We zijn het HUP Hotel nog niet binnen of het energielevel schiet omhoog. Door de schuifdeuren is de bijzondere inrichting van de lobby goed te zien. Een pooltafel, hangende halve zitbollen, een -hele snelle- glijbaan die je in twee tellen van de eerste verdieping naar beneden brengt. Dat begint goed, de jongens zijn nu al in hun element en ook wij kijken elkaar goedkeurend aan. Dit gaat een prima verblijf worden, gauw inchecken maar.

HUP Hotel Mierlo

Rustaaagghhh

Met lijnen gelijk aan die van een atletiekbaan op de trap, is het natuurlijk vragen om een wedstrijdje. “Welke verdieping zitten we? Wij gaan met de trap!” Onze Club Family kamer is op de 5e verdieping gesitueerd, ik wens ze veel succes. Langzaam zien we de verdiepingen passeren en net als de deuren zich openen op de 5e, storten zich twee hijgende atleten zich voor ons neer. “Gewonnen!” is het enige wat er nog tussen de ademteugen door komt. Even rust nu, settelen in de kamer. Ook hier is de sport overal. Een turnring als handdoek houder, een basketbalnet boven de prullenbak en een golfvlaggetje die net boven de lamp uitsteekt. “Yes, we hebben een eigen televisie!” De jongens hebben hun bed ontdekt, hoe blij ze ook zijn met hun tv, na het weekend blijkt dat ze hem niet aan hebben gehad.

HUP, op verkenning

Een eerste verkenning in het hotel dreigt al op de verdieping één mis te lopen. De ballenbak is weliswaar voor de wat jongere bezoekers, maar dat vinden onze jongens nu even niet. “Kom, eerst even alles bekijken”. De grote sporthal ligt centraal, je kunt er voetballen, basketballen, hockeyen of tennissen. Een minstens zo grote sportschool grenst hieraan. Zwembad en sauna ontbreken niet en ook voor de bowlingbaan hoef je niet naar buiten. De verkenning houdt hier op, ze zijn niet meer te houden, HUP aan de bak, actie. Terwijl ik oudste zoon Lucas een lesje midgetgolfen geef roept Floris van de andere kant van de hal zijn dart scores door. “Ik ga zo ook tegen jou hoor!”

Steengrillen en een turkey

Terwijl we zo lekker bezig zijn valt me het diverse publiek op. Sowieso hebben de meeste sportfaciliteiten ook een publieke functie en dat levert een bonte mix van mensen op. Niet storend, iedereen komt uiteindelijk voor hetzelfde, bezig zijn. Ook de hotelgasten zijn heel divers. Een groep Belgen die een sportief vriendenweekend hebben, sportieve koppels of hele gezinnen. Naast de sport is er natuurlijk ook tijd voor ontspanning. Met een drankje in de sportbar -“een aardbeien smoothy meneer? of een lekker pilsje van de tap?” – is het goed toeven. De jongens slurpen hun appelsap op en verdwijnen weer. “Hehe, even zitten hoor”. In de avond maken we gebruik van een steengrill & bowling arrangement. Ook hier komt de sportieve drang naar boven, maar helaas weet mijn vrouw van mij te winnen.. Die turkey (3x een strike) zit er helaas niet in.

Monkey Town Mierlo

Tip: Wacht niet te lang met het bezoeken van Monkey Town. Dit speelparadijs, eerder in 2019 geopend, is ook binnendoor te bereiken van het HUP hotel. En het zit bij de prijs in, ook mooi meegenomen. “Wow, hier zijn veel kinderfeestjes!” Er staan inderdaad welgeteld 17! tafels met een naamvlaggetje en limonadebekers klaar. Navraag leert dat de eerste groep om 12:00 uur wordt verwacht, vandaar dus deze tip. Kom vroeg. De komende paar uur zijn ze onder de pannen, met hernieuwde energie na een goede nacht. Wanneer ik zelf ook nog even jong denk te zijn en het klauterdoolhof inklim, weet ik weer waarom dit voor kinderen is. Ik ga wel zitten kijken en een boekje lezen, ook lekker.

HUP Hotel Mierlo
Stilte voor de storm

Onze conclusie over het HUP Hotel Mierlo

We kunnen er kort over zijn, dit is een hotel wat alles in zich heeft om je een weekend prima te vermaken. De ontvangst is gastvrij, de kamers ruim, schoon en tot in de puntjes passend in het thema. Doordat we aan het begin van ons verblijf een kennismakingsrondje liepen voelde het voor de jongens meteen vertrouwd. Op hun sokken kunnen ze overal naartoe terwijl wij op een ‘rustig’ plekje de boel bekijken. Terwijl de jongens zwembad spelletjes speelden zat papa in de hottub en mama in de sauna, ideaal! Zijn er ook minpunten? Het feit dat alles binnen is, doet je vergeten dat je in een prachtige omgeving zit. Niet erg met druilerig weer, bij goed weer zeker even naar buiten gaan. De inloop van zwemleskinderen, sportschoolbezoekers en hockeyclubs kan als druk worden ervaren, maar dan alleen in het sportgedeelte. Overall zijn wij heel blij verrast.

Alle info over het hotel vind je op de website van het HUP Hotel

HUP Hotel Mierlo
just chillin..

Ons bezoek is in samenwerking met het HUP Hotel geweest. Uiteraard schrijven wij onze belevenissen zo onafhankelijk mogelijk op.

You may also like

Leave a Comment