Kattegattleden in Zweden – ‘Fietsroute van het Jaar’ 2018

door Edwin
De Zweedse fietsroute Kattegattleden is ‘Fietsroute van het Jaar’ 2018 geworden.
Laat Edwin van Vaders op Reis daar nou dit jaar precies gaan fietsen! De voorbereidingen zijn in volle gang. Op welke fiets ga ik dit doen, ga ik kamperen of bezoek ik de uitstekende hotels aan de route van de Kattegattleden? Hoeveel dagen zal ik er voor uit trekken. Maar het feit dat de route ‘Fietsroute van het jaar 2018’ is geworden belooft in ieder geval veel goeds.
 
De jury kent de trofee ‘Fietsroute van het Jaar’ toe aan de nummer een van een nieuw nationaal fietsnet in Zweden. De Kattegattleden, die sinds 2015 bestaat, loopt van Helsingborg naar Göteborg aan de westkust van Zweden en is 395 km lang. Een afwisselende route langs een scherenkust met rotspunten, eilandjes en door vissersplaatsjes. De infrastructuur is prima voor toeristische fietsers en de route is duidelijk bewegwijzerd.

‘Fietsroute van het Jaar’

Voor de negende keer wordt de prijs ‘Fietsroute van het Jaar’ uitgereikt. Voor het eerst wint een Zweeds fietspad. De doelstelling van de ‘Fietsroute van het Jaar’ is overheden en toeristische diensten stimuleren aantrekkelijke en goede fietsroutes te realiseren. De jury hoopt dat deze toekenning een stimulans betekent voor een voorspoedige uitbouw van dit nieuwe nationale fietsnet in Zweden. De trofee ‘Fietsroute van het Jaar’ wordt jaarlijks toegekend en is een initiatief van de Fiets en Wandelbeurs.
 
Kattegattleden

Quotes van vertegenwoordigers van de Kattegattleden

Dag Hultefors, Chair of the Growth Committee of the Regional Executive Board, Region Halland received the award in Utrecht. He is both happy and surprised: Kattegattleden, with its location by the sea, is a great success with an increasing popularity, both national and international. Our focus on international marketing is now showing results, Dag Hultefors comments. The route is a great contributor to the growth in the tourism industry as well as a nice route for the locals.”
 
Pia Jönsson Rajgård, CEO at Tourism in Skåne agrees: “Biking tourism is an important part of our offer. A recent target group survey shows that the cycle tourists are very pleased with their stay, and has a great potential of returning. Our international marketing together with Region Halland in for example Denmark, Norway, Germany and the Netherlands are very successful and optimises our internal resources.”
 
Voor meer informatie over fietsen in Zweden, zie https://visitsweden.nl/fietsen-zweden/

You may also like

4 comments

Davina 29 maart 2018 - 03:20

Zweden staat al lang op ’t verlanglijstje hier! Ik had er echter helemaal nog niet bij nagedacht om er te fietsen! Moet prachtig zijn om te doen!

Antwoord
Leo 29 augustus 2018 - 19:36

Wij zijn fietskampeerders. De route (vanuit het zuiden tot Varberg) viel ons behoorlijk tegen: vaak langs provinciale wegen met best veel verkeer, weinig campings (en dan nog overvol met caravans), weinig voorzieningen.

Antwoord
Edwin 29 augustus 2018 - 22:09

Hoi Leo, dat klinkt als een tegenvaller, wat jullie betreft is de ‘Fietsroute van het Jaar’ niet terecht uitgegeven dus?

Antwoord
Leo 29 augustus 2018 - 22:27

We hebben ook de Jutland route grotendeels gereden en die voldeed meer aan de verwachtingen.
Hoe zo’n verkiezing tot stand komt vroeg ik mij wel af..

Antwoord

Leave a Comment