Monsterjam 2018

door Roger
Monsterjam 2018 Rotterdam de Kuip

De meest bekende trucks ter wereld, zoals Grave Digger, Max-DTM, El Toro Loco, Zombie en Monster Mutt staan klaar om hun kunsten aan het publiek in de Rotterdamse Kuip te vertonen. De voetbaltempel is voor één keer omgebouwd tot een raceparcours. Hoge bulten zand liggen op de plaats waar normaal de beste voetbalgrasmat van Nederland ligt. Her en der liggen wat ‘hindernissen’ in de vorm van oude personenauto’s die de laatste APK niet gehaald hebben.

Monsterjam 2018 Rotterdam de Kuip

De trucks staan al opgesteld. Wat een machtige machines van ongeveer 3,65 meter lang en 3,65 meter breed. Wielen met een doorsnede van 1,67 meter en de trucks wegen tenminste 4.500 kilogram. De één heeft dreigende horens op de motorkap (El Toro Loco), de ander heeft grappige oren bovenop (Scooby Doo) en weer een ander heeft de vorm van een haai (Megalodon).

Herrie in de Kuip

De show kan beginnen en we gaan er klaar voor zitten. Start your engines! Monsterjam 2018 start met het onderdeel Racing. Aan elke zijde van het parcours begint een truck te rijden en de truck die als eerste een aantal rondes aflegt, mag volgens het knock out systeem door naar de volgende ronde. Maar.wat.een.pokkeherrie.
Voor Hugo is het te veel. De meegebrachte oordoppen blijken niet voldoende bescherming te geven en hij wil, nee hij moet, de Kuip verlaten.

Monsterjam 2018 Rotterdam de Kuip

Het onderdeel Racing, waarbij de trucks elkaar achtervolgen

We lopen op het Stadionplein. Eerst maar een ijsje voor de schrik. Daarna gaan we op zoek naar degelijke gehoorbeschermers, maar die blijken bijna bij alle merchandise kraampjes uitverkocht. Na een flinke zoektocht kunnen we ergens nog goede gehoorbeschermers op de kop tikken. Met goede oorkappen en kunnen we weer terug naar onze plek.

Monsterjam 2018 Rotterdam de Kuip

Met goede oorkappen is het leuker

Een reuzensprong en stuntende motoren

We komen op een goed moment de Kuip weer in. De Monstertruck “Monster Energy’ gaat proberen een sprong te maken over zes andere trucks. Je gelooft het niet, maar even wordt het stil in de Kuip. Zal het een -op het oog logge- truck het lukken om een sprong van veertig meter te maken? Een korte aanloop, dan de sprong en hoewel de laatste truck (Zombie) getoucheerd wordt, haalt hij het nét. Een verdiende ovatie valt de bestuurder van Monster Energy ten deel.

Monsterjam 2018 Rotterdam de Kuip

Reuzensprong over zes trucks heen!

Dan komt er een ploeg motorrijders de Kuip binnen scheuren en zij maken de meest fantastische sprongen. Ongelooflijk wat die gasten durven. Ze springen meters hoog en tijdens de ‘airtime’ worden de gekste capriolen uitgehaald.

Freestyle

Uiteindelijk begint het meest spectaculaire onderdeel van de Monsterjam, de Freestyle. Tijdens het freestyle onderdeel krijgen de drivers 90 seconden tijd om de stunts en trucs uit te halen met hun monstertruck. De bestuurders vermaken de 30.000 bezoekers in de Kuip met sprongen, wheelies en donuts. Met regelmaat gebeurt het dat een truck ondersteboven eindigt en dat leidt tot groot enthousiasme bij het publiek.

Monsterjam 2018 Rotterdam de Kuip

Twee trucks durven het aan om een heuse ‘backflip’ te maken. Het publiek kan via de mobiele telefoon scores geven voor de stunts. Uiteindelijk krijgt ‘Monster Energy’ de meeste punten, mede door een goed uitgevoerde backflip. Volgens ons de terechte winnaar. Met suizende oren verlaten we de Kuip.
Wat.een.rust.

Informatie over Monsterjam 2018

Monster Jam Nederland is een evenement georganiseerd door Feld Entertainment.
(Bijna) jaarlijks komt het Monsterjam evenement naar Nederland.
Onderschat de decibellen niet! Zeker voor kinderoortjes is goede gehoorbescherming een absolute must.

 

You may also like

Leave a Comment