Schöne Grüße aus Sauerland!

door Roger

Ik vind Duitsers een sympathiek volk. Regelmatig schrijf ik met een sarcastische ondertoon, maar dit meen ik echt. Vaak zijn ze net even vriendelijker en behulpzamer dan Nederlanders.

Gisteren was mijn vrouw bezig met het maken van een fotoboekje van onze korte skivakantie in Willingen. We kwamen erachter dat ik nauwelijks op de foto stond. Een van de oorzaken is dat ik meestal zelf achter de camera sta in plaats van ervoor. Op zich niet erg, ik ben het minst fotogeniek van het gezin, maar het leek eigenlijk net alsof ik er niet bij was.

En toen kwam de hulp uit onverwachte Duitse hoek. Ik had te hard gereden in het Sauerland.
11 kilometer te snel om precies te zijn. Maar tot mijn verrassing zat er foto bij waar ik op stond. Wat fijn! Die hadden we precies nodig om het album compleet te maken. Is dat behulpzaam of niet?

In Nederland kost een dergelijk vergrijp je 93 euro en dat wordt vermeerderd met 9 euro administratiekosten. In Duitsland betaal je slechts 25 euro als je 11 kilometer te hard hebt gereden. Er worden geen administratiekosten in rekening gebracht, terwijl de brief bij de bekeuring vertaald was in (bijna) foutloos Nederlands, er moest 90 cent portokosten worden betaald en dan krijg je er ook nog een leuke vakantiefoto bij. Is dat vriendelijk of niet?

Foto Roger bekeuring

Ik betaal de rekening met een glimlach en ik schrijf nog even een briefje terug of ze zo vriendelijk en behulpzaam willen zijn om de foto ook in kleur op te sturen. Dat staat veel leuker in het fotoalbum.

Danke schön!

You may also like

3 comments

Miente 23 februari 2016 - 21:41

Lang leve de Duitsers………

Antwoord
Roger 28 februari 2016 - 14:52

Ik wist niet dat we ook ‘fans’ hadden bij het Nederlandse CJIB. Ook van hen kreeg ik post. Dezelfde rit, 12 kilometer te hard buiten de bebouwde kom. Of ik 100 euro wil aftikken! En niet eens een foto. Dat is niet vriendelijk. En zeker niet behulpzaam.

Antwoord
Frank 7 maart 2016 - 09:44

Nog even inhakend op jouw koddig verhaal, zie dit standpunt van de ANWB:
http://www.anwb.nl/verkeer/nieuws/nederland/2014/januari/verkeersboetes-niet-gebruiken-om-begroting-te-dichten

Antwoord

Leave a Comment