Straattheaterfestival, groot spektakel in Woerden

door Edwin
Straattheaterfestival

Op zaterdag 25 juni vindt alweer de 31ste editie van het Straattheaterfestival plaats. Vele liefhebbers van straattheater kunnen weer genieten van een dag vol verbazing en verwondering. Je kunt een diverse mix van optredens verwachten in de hele binnenstad van Woerden.

Op het Kerkplein, het Kazerneplein én in de Kruisstraat, Rijnstraat en Voorstraat zullen weer vele professionele straattheaterartiesten te bewonderen zijn. De acts die een vaste locatie nodig hebben, zullen voornamelijk te zien zijn op het Kerkplein. Daarnaast komen er acts die door de stad bewegen, muzikale acts en ‘last but not least’, acts speciaal voor de jongste bezoekertjes.

 Zet zaterdag 25 juni maar vast in je agenda, de Grande Parade start om 12.00 uur!

Het festival is al vele jaren een begrip in Woerden en verre omstreken. Uit reacties van het publiek begint ‘de rest van Nederland’ het festival steeds meer te ontdekken. Kwaliteit en toegankelijkheid zijn de sleutelbegrippen. Artiesten komen er graag.

Artiesten pakken tijdens dit festival uit met techniek, kleding en attributen en maken daarmee hun optredens tot een waar spektakel. Straattheater is een kwalitatief hoogstandje. De acteurs moeten met hun voorstelling het publiek binnen korte tijd ‘pakken’, anders loopt het publiek weer verder.

Straattheaterfestival

Het gevoel van vrijheid beperkt zich niet alleen tot de kunstenaar die alles mag, maar geldt ook voor de toeschouwer. Menig winkellaar, wandelaar of fietser wordt door straattheater verrast. Zo wordt hij of zij bij toeval geconfronteerd met kunst en bepaalt hij of zij zelf of het de moeite waard is om te blijven kijken.

 Voor meer informatie en het programma, kijk op: http://straattheaterwoerden.nl/

You may also like

Leave a Comment