Superhelden spektakel!

door Edwin
Superhelden - Marvel - Ahoy

“Is Loki er ook? En Black Widow?” Neefje Mees is duidelijk beter voorbereid dan onze jongens. Die kennen spiderman nog net, maar de rest van de superhelden is toch echt nieuw voor ze. Lassi en Paw Patrol zijn bij ons thuis favoriet. Maar nu zijn de superhelden van “Marvel Universe LIVE!” in ons land! En wij gaan ernaartoe.

Bij aankomst in Ahoy blijkt dat we prima kaarten hebben, vrij zicht op een indrukwekkende arena. Om ons heen lopen allemaal kleine superhelden, bij een zak popcorn krijg je een masker van je geliefde karakter. Spiderman en Captain America zijn het populairst aan de rondrennende mannetjes te zien. Dan klinkt de stem van J.A.R.V.I.S., “De show begint over 3 minuten”. Gespannen nemen de jongens plaats. De lichten dempen.

Superhelden

Alle superhelden op een rijtje. Foto: Edwin Otto

Het verhaal

Bad guy Loki heeft een ‘Cosmic Cube’ uitgevonden waarmee hij uiteindelijk de controle probeert te krijgen over de wereld. Thor heeft deze Cube vernietigd, maar Loki had nog een kloon als backup. De enige manier om Loki te stoppen en dit boosaardige plan te voorkomen is om de drie scherven van de originele Cube te vinden. Wanneer die compleet zijn, kan de kloon vernietigd worden en is de dreiging geweken.

Door het geroezemoes van de duizenden aanwezigen gemengd met het feit dat er zoveel tegelijk gebeurt, moet ik zeggen dat het best lastig is om goed de verhaallijn te volgen. Al vermoed ik dat dat niet hetgeen is waar de mensen voor komen. Actie en spektakel wil men! En dat komt er.

superhelden

Black Widow in actie. copyright © 2016 Marvel, ©Feld Entertainment

Alle superhelden verzamelen

Iron man, Black-Widow, Spiderman en Wolverine zijn maar een paar van de superhelden die samenspannen om Loki te verslaan. In verschillende settings speelt de strijd zich af. Met imposante projecties, waan je je wisselend in New York City en dan weer op de ijsvlakte. De clashes tussen de twee partijen worden gestreden met alle wapens voorhanden. Spiderman vliegt door de lucht en Ironman stuurt zijn energiestralen naar de vijand. Heftige grondgevechten wisselen af met explosies en rondscheurende motormuizen. Captain America scheurt zijn motor door het strijdtoneel en weet alle aanvallen af te slaan.

Superhelden

Captain America – copyright© 2016 Marvel, ©Feld Entertainment

Snoep en spanning

Waar zoon Floris ademloos en met open mond alle actie waarneemt (ik heb hem zelden zo stil zien zitten) is neef Mees alle actie aan het analyseren. “Kijk! de hulk, als hij straks boos wordt, wordt hij helemaal groen, goed opletten! En die, hoe heet hij ook alweer, die schiet met vuur!” Andere zoon Lucas zit er wat tussenin, hij probeert het verhaal te snappen en is wat meer realist. “Hij vliegt niet echt hoor, hij zit gewoon aan een touw”.

Het meegekregen rolletje snoep vordert gestaag. Met volle mond wordt terloops gevraagd of er straks ook nog popcorn gegeten mag worden. Er wordt geen punt gemaakt van het negatieve antwoord, een brandend wezen rent door de zaal en de superhelden rennen weer achter elkaar aan. Zelfs hele auto’s zitten elkaar achterna en eindigen na flinke explosies op hun dak.

Superhelden

Dat worden drukke dromen Foto: Edwin Otto

Eind goed al goed?

Hoe het afloopt en of de Superhelden het allemaal overleefd hebben ga ik hier natuurlijk niet vertellen. De komende dagen kun je dit zelf nog gaan bekijken. Marvel Universe Live! is vandaag en morgen nog te zien Ahoy in Rotterdam. Er zijn nog kaarten te verkrijgen.

Moe maar voldaan zitten de drie kleine superhelden achterin de auto. De mening over wie nou het ‘coolst’ was lopen uiteen van “Die grote groene” tot “die brandende meneer” en “die motorrijder die over de kop ging”. Vanaf nu is Lassi misschien wel verleden tijd..

Kijk voor meer informatie op www.MarvelUniverseLive.nl

Wij zijn op uitnodiging naar deze show gegaan. Deze review is echter zoals altijd objectief geschreven

You may also like

Leave a Comment