Tips voor het huren van een motor in het buitenland

door Roger

Als je naar het buitenland gaat wil je natuurlijk zoveel mogelijk van het land zien. Het is dan noodzakelijk dat je mobiel bent. Er zijn verschillende manieren waarop je in het rond kunt reizen en een van die mogelijkheden is door middel van het openbaar vervoer. Nadeel hieraan is dat je veel minder van het land te zien krijgt dan dat je eigenlijk zou willen. Met een auto ben je vrijer en mobieler, maar het reizen met een motor geeft een ultiem gevoel van vrijheid.
Soms is het mogelijk om je eigen motor mee te nemen, maar vaker is het niet mogelijk om met je motor mee te nemen naar het land van bestemming. Eenmaal aangekomen op je bestemming is het wel mogelijk om een motor te huren. Maar waar moet je nou op letten als je besluit een motor te huren in het buitenland?

Motor huren in het buitenland

Tips voor het huren van een motor in het buitenland

Het huren van een motor in het buitenland werkt net even anders dan wanneer je een motor zou huren in Nederland. Er zijn een aantal factoren waar je rekening mee moet houden:
– De kosten
– Tanken
– Verzekering

Tot zover niets nieuws onder de horizon, want je zou hier in Nederland ook rekening mee moeten houden. Toch kun je in het buitenland nog wel eens goed voor de gek worden gehouden. Dat moet je natuurlijk weten te voorkomen. Je gaat immers op reis om te genieten. Lees snel verder waar je op moet letten.

De kosten

Door prijzen vooraf te vergelijken van verschillende aanbieder weet je ongeveer een redelijke huurprijs zou moeten zijn. Kijk ook op de website van de verhuurder (als die er is) of er recensies van andere huurders zijn achtergelaten.
Er kunnen variabele huurkosten bij komen. Wees hier kritisch op en spreek dat goed van te voren af. Er wordt meestal om een creditcard gevraagd bij het aangaan van een huurovereenkomst van een motor. Dit omdat de verhuurder er zeker van wil zijn, dat hij de motor na afloop weer (schadeloos) terug krijgt. Er kan ook om een waarborgsom gevraagd worden en dit bedrag kan aardig oplopen. Die borgsom wordt dan geblokkeerd op je creditcard. Zorg er daarom voor dat je voldoende credit op je creditcard hebt staan zodat je ook nog wat krediet over hebt voor tijdens je trip.

Neem een eigen helm mee

Het is ook handig om zelf een motorhelm mee te nemen. Dan weet je zeker dat je geen (te hoge) bedragen hoeft te betalen voor de huur van een motorhelm en dat je een goede helm hebt zoals een integraalhelm of een systeemhelm. Het is mogelijk om een helm in het vliegtuig mee te nemen en vaak kan deze als handbagage mee. Raadpleeg hiervoor de voorwaarden van de vliegtuigmaatschappij.

Tanken

Vaak denken mensen dat het makkelijk is om een motor volgetankt mee te nemen en uiteindelijk weer met een lege tank in te leveren. Kijk hiermee uit, want het kan voor komen dat je achteraf met een (te) hoge brandstofrekening geconfronteerd wordt. Check voor vertrek of de tank vol zit en zorg er altijd voor dat je na afloop de motor weer met een volle tank inlevert. Zo is er geen ruimte voor onenigheid op dat vlak.

Verzekering

Zorg ervoor dat je goed verzekerd bent voor het rijden in het buitenland. Handig is om de motor alvast thuis te reserveren en dan gelijk een verzekering af te sluiten. Hiermee kun je erop vertrouwen dat je voldoende dekking hebt. Verhuurders van motoren in het buitenland kunnen nog wel eens een poging wagen om je een extra verzekering aan te smeren en je te laten geloven dat je deze echt nodig hebt. Niet nodig en zonde van je geld.

Door rekening te houden met bovenstaande punten, kun je zorgeloos een motor huren in het buitenland. Veel rijplezier.

You may also like

Leave a Comment