Top 10 zomerhits 2016

door Roger
Zomerhits 2016

Vakanties en muziek. Voor mij zijn ze onlosmakelijk met elkaar verbonden. Sommige zomerse deuntjes brengen je gedachten acuut terug naar een bepaald jaar of bestemming.
Als ik bijvoorbeeld Mambo nr 5 hoor dan ben ik voor bijna 4 minuten weer terug aan het Griekse strand, waar dit nummer oneindig vaak gedraaid werd.
Het nummer van Outhere brothers (Don’t stop Wiggle, Wiggle) brengt me helemaal terug naar 1995 toen ik dit nummer voor het eerst hoorde in een discotheek in Malta. Met rode oortjes luisterde ik naar de tekst terwijl iedereen los ging op de dansvloer. Versta ik dit nu goed?
The Black Eyed Peas zongen in 2009 ‘I Gotta Feeling‘. Deze zomerhit brengt het gevoel terug van vrijheid die ik voelde tijdens een reis door de Verenigde Staten.

Top 10 zomerhits 2016
Ik kan nog talloze liedjes aan vakantieherinneringen koppelen. Maar ik wil niet alleen de herinneringen koesteren, ik wil ook nieuwe herinneringen maken. Welk liedje zal straks onlosmakelijk met de zomer van 2016 verbonden zijn? Ik heb een top 10 zomerhits 2016 gemaakt die kans maken om voor altijd verweven te zijn met de zomer van 2016.

Top 10 zomerhits 2016

 1. Enrique Iglesias – Duele El Corazon
  Ieder jaar flikt Enrique het weer. Misschien is dit wel de kampioen van de zomerhits. Vorig jaar scoorde hij al met El Perdòn, dit jaar weet hij dit succes misschien nog wel te overtreffen met Duele El Corazon.
  Kijk op Youtube: https://youtu.be/vSk_xOy6Bwc
 1. David Guetta – This one’s for you
  Het themalied van het EK voetbal 2016. Misschien heeft voor ons Nederlanders een wrange bijsmaak, want wij waren er niet bij. Toch denk ik dat dit nummer in alle Europese discotheken meer dan één keer per avond uit de speakers knalt.
  Kijk op Youtube: https://youtu.be/JlPdEDZ1oc8
 1. Little Mix – Hair ft. Sean Paul
  Als je de klanken van Sean Paul hoort, wordt het spontaan een paar graden warmer. En als dat niet helpt, dan kun je altijd nog even naar het bijbehorende clipje kijken.
  Kijk op Youtube:  https://youtu.be/kgUpRwMeRr4?list=RDkgUpRwMeRr4
 1. Deorro feat. Elvis Crespo – Bailar
  Spaanstalige liedjes doen het altijd goed als zomerhit. Trek je salsapak maar aan en swingen maar! Ik neem nog een drankje en kijk hoe jij het doet.
  Kijk op Youtube: https://youtu.be/3HWoct79hc8
 1. Stef Ekkel & René Karst – Liever te dik in de kist (dan weer een feestje gemist)
  Gelukkig ook een Nederlandstalige kandidaat. Een liedje vol levenslessen. Door een populair radiostation behoorlijk op de kaart gezet.
  Kijk op Youtube: https://youtu.be/eg8YHJmmLfc
 1. Mike Posner – I Took A Pill In Ibiza
  Mike heeft een beetje vroeg gepiekt. Al vroeg in het voorjaar stond ‘I took a pill in Ibiza’ al hoog in de hitlijsten. Toch denk ik niet dat de DJ’s hem deze zomer al vergeten zijn. Zowel het deuntje als de tekst zijn helemaal zomers.
  Kijk op Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=foE1mO2yM04
 1. Kungs vs Cookin’ on 3 Burners – This Girl
  Je ziet jezelf al helemaal zitten in een die hippe bar in die heerlijke loungestoel. Dit nummertje op de achtergrond en je vakantiegevoel is compleet.
  Kijk op Youtube: https://youtu.be/2Y6Nne8RvaA
 1. 257ers – Holland
  Een Duitse hiphopformatie die de hoogtepunten van Holland bezingt. Luister even goed hoe ze het refrein in fonetisch Nederlands zingen. Duitse humor bestaat dus toch.
  Kijk op Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=drFsXLChrWc
 1. Fifth Harmony – Work from Home
  Maak een flitsend clipje met mooie mensen die zich zogenaamd in het zweet werken en zet er een goed deuntje onder en je bent al aardig onderweg om een dikke zomerhit te scoren. Dit nummer werd al in de winter van 2016 uitgebracht maar de echo zal nog tot ver in de zomer nagalmen. Alleen jammer dat je steeds aan je werk herinnert wordt tijdens je zomervakantie.
  Kijk op Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=5GL9JoH4Sws
 2. Alvaro Soler – Sofia
  Ik ontkom er niet aan om nóg een Spaanstalige song toe te voegen. Anders Nilsen bewees het in 2014 al met ‘Salsa Tequila’ dat als je een aantal Spaanse woorden aan elkaar rijgt dat het al gauw lekker zomers klinkt. Spaans is dé taal voor een dikke zomerhit. Als je dit hoort gaat spontaan de zon schijnen.
  Kijk op Youtube: https://youtu.be/qaZ0oAh4evU

Voor een lekker zomers ritje naar je zuidelijke bestemming kan ik je deze CD aanbevelen:

Zomerhits 2016

 

You may also like

1 comment

Jacqueline 9 juli 2016 - 08:17

Leuk en ook goeie keuzes.

Antwoord

Leave a Comment