Verlost! In Domaine le Bost

door Roger

Daar loop ik dan: door de stromende regen met in de ene hand een WC-rol en in de andere hand een paraplu op weg naar het gezamenlijke smoezelige campingsanitair. Ik heb een beetje last van m’n rug door het liggen op een lek luchtbed en de vochtige slaapzak doet daar ook geen goed aan. “Wat zullen we vanavond weer eens eten?” peins ik. “Ik kan toch niet weer macaroni op het éénpits ‘fornuis’ klaarmaken?”.
Het is een kleine verzameling van kampeertrauma’s die ik vele jaren geleden heb opgelopen.

Toch weer kamperen in Frankrijk

Toen Renske enthousiast opperde om met de kinderen weer eens te gaan kamperen in Frankrijk, moest ik daar even diep over nadenken.
Nu zijn we toch in de Franse Dordogne bij Domaine le Bost. Op het domein van 4 hectare staan 7 luxe gîtes en 4 ruime safarilodgetenten en een chambre d’hôtes.

Domaine le BostDomaine le Bost  tent bij avond
Het geheel wordt gerund door de Nederlanders Jet en Menno. Wij mogen deze twee weken verblijven in een 6-persoons safaritent die zo groot is dat je een Hummer met aanhanger erin zou kunnen parkeren. Er staat direct naast de tent een houten huisje waarin een privé badkamer met toilet zitten. Een wandeling over het kampeerterrein met een WC rol is dus verleden tijd.
Glamping op domaine le bost     WP_20160726_10_06_12_ProDomaine le Bost Domaine le Bostsanitair dlb

Op een luchtbed hoef je niet te slapen. In de tent staan echte bedden die prima liggen en zo nodig kun je een extra dekbed gebruiken. Ook met dat trauma kan afgerekend worden.

In de tent staat een compleet ingerichte keuken. Die keuken staat op wieltjes, dus het schijnt zelfs dat je buiten op je terras zou kunnen koken met een prachtig uitzicht op het stadje Thiviers en omgeving. Wij hebben dat echter niet uitgeprobeerd. Op 5 van de 7 dagen is er bij Domaine le Bost namelijk een table d’hotes. Gastheer Menno tovert de meest fantastische maaltijden op tafel.

WP_20160721_18_56_41_Richtekenen dlb

Wat een genot en ontspanning als er samen met de andere campinggasten gegeten wordt. De kinderen krijgen eerst eten, waarna ze lekker kunnen gaan spelen. De volwassen hebben dan alle tijd en rust om te genieten van de drank en spijzen. Dagelijks is het een geweldig fenomeen als de bel geluid wordt ten teken dat de kinderen een ijsje mogen komen uitzoeken. Ze komen aangerend vanuit alle hoeken en gaten. Met regelmaat wordt er tot half tien nagetafeld en gekletst met de andere gasten.
Er kan ook een streep door het macaronitrauma.

Paradijs op aarde voor ouders met jonge kinderen

Dit domein is stukje een paradijs op aarde voor ouders met jonge kinderen. Groot genoeg voor de kinderen om zich zelfstandig te vermaken op het voetbalveldje, de trampoline,  de glijbaan of in het zwembad en klein genoeg voor ouders om het overzicht te houden. En als je de kinderen dan tóch even kwijt bent dan is de kans 99% dat je ze zult vinden in de speelschuur die werkelijk ramvol allerlei speelgoed zit. Zowel bij wat minder weer als bij heel warm weer is de schuur een spannende plek om even onder te duiken.

speelschuur domaine le bost

Er is afgerekend met alle kampeertrauma’s. Ik ben verlost, dankzij Domaine le Bost.
Volgend jaar gaan we weer kamperen of liever gezegd glamperen.

Informatie

Liever had ik dit domeintje voor mezelf gehouden, boeken in het hoogseizoen is toch al niet makkelijk, maar met vrienden van vadersopreis.nl wil ik de informatie wel delen:

Domaine Le Bost
Le Bost – 24800 Thiviers – Dordogne, Aquitaine – Frankrijk
Tel: +33 (0) 5.53.62.93.69 – Mobiel: +33 (0) 6.04.16.39.50
www.domaine-lebost.com

Jet en Menno – de bevlogen eigenaren van dit domein- zijn Nederlanders. De meeste gasten zijn dat (daarom) ook. Hou daar rekening mee als je van plan bent om te boeken.
Zoek je overigens nog een locatie in het buitenland die gerund wordt door Nederlanders? Kijk dan eens op vakantieboekenbijnederlanders.nl voor een ruim aanbod.

You may also like

2 comments

Afrika, gevaarlijk dichtbij – Vaders Op Reis 24 oktober 2018 - 22:00

[…] Ik durf te zeggen dat dit de meest bijzondere locatie was in Nederland waar ik ooit sliep. We deden weleens eerder aan glamping, maar met deze extra dimensie is dit toch echt onovertroffen. Als je verblijft op het safari-resort […]

Antwoord
Op vakantie als god in Frankrijk – Vaders Op Reis 28 september 2019 - 22:45

[…] De departementen in de Frankrijk zijn groot. Dat bleek dat toen Edwin en Roger beide aan het ‘glamperen’ waren in de Dordogne, maar nog altijd bijna twee uur rijden afstand van elkaar. Roger werd in de Dordogne verlost van enkele kampeertrauma’s bij Domaine le Bost. […]

Antwoord

Leave a Comment