Weg, voor 2 uurtjes

door Edwin

Maandagochtend, kinderen naar school, m’n bezwaren aan de kant geschoven en op de racefiets gestapt voor 2 uurtjes fietsen. Door de Meije, langs de Nieuwkoopse plassen, en door de weilanden langs dorpen als Wilnis, Nieuwer ter Aar, Kockengen en Kamerik.


Tijdens ritten als deze geniet ik enorm! Besef me nog maar eens in wat voor mooi gebied ik woon; grazende koeien, vluchtende ganzen, jagende snoeken en hardwerkende boeren geven me rust en energie. Door deze vrijheid komen ook vanzelf de vakantiewensen en gedachten boven. Al malende bedenk ik hoeveel zin ik heb in de wintersport, en wat gaan we doen in Riga, hoeveel fietsen we per dag met de jongens als we van trekkershut naar trekkershut gaan fietsen in de meivakantie. En de zomervakantie, wat gaat het deze keer worden..

Voor je het weet ben je 2 uur verder en begint de waan van de dag weer. Al is het vandaag een speciale waan van de dag, zoonlief Lucas wordt alweer 7 jaar!

You may also like

Leave a Comment