Winter Wonderland in Noordwijk

door Edwin
Winter Wonderland Noordwijk

Per 1 december is Noordwijk een nieuwe attractie rijker, Winter Wonderland. Waar in de zomer duizenden badgasten een kleurtje opdoen en genieten van de geneugten des levens, is het in de winter vaak een kille bedoening. Zo niet in Noordwijk; ik ging met het gezin op onderzoek uit en werd blij verrast.

Winter Wonderland Noordwijk

Kijk hem gaan!

“Schaatsen op het strand? Hoe kan dat nou?” De jongens vinden het maar raar. Ik zie het ook nog niet direct voor me, maar bij het binnenstappen van de strandtent word ik overvallen door een instant wintersport-vibe. De heren en dames van de bediening zien eruit alsof ze zo uit berghut de ‘Stocklalm’ zijn ingevlogen, dirndl’s en lederhosen, houten tafels met schapenvachtje; het sfeertje is gecreëerd. Werkelijk alles ademt winter! “Mag ik mijn jas uit, Pap?” Bijna alles dan, de temperatuur stijgt tot flinke hoogte, de meegenomen winterjassen kunnen op de kapstok. Nog voordat we plaats kunnen nemen op zo’n lekker schapenvachtje staan de jongens al op het ijs. Zowel de echte schaatsen als de ‘dubbele ijzers’ zijn te verkrijgen dus groot en klein kan het ijs op. Handschoenen aan voor de veiligheid, maar de jas kan uitblijven. Voorzichtig gekrabbel in het begin gaat al snel over in overmoedig geglij. De vrolijke kreten weerkaatsen door de tent. Wij bestellen een ‘warme choco’, de toon is gezet.

Winter Wonderland Noordwijk Winter Wonderland Noordwijk

“Wauw, dit is een leuke zondag!” Met rode konen (en blauwe knieën) schuiven de jongens aan. De Fristi gaat in één teug naar binnen, “gaan we hier ook eten Pap?” Zover is het nog lang niet, maar het bevestigende antwoord wordt goedkeurend ontvangen. Op verschillende tafels om ons heen liggen en staan spelletjes. Oud-Hollandsche –waarvan ik de naam echt niet weet- afgewisseld met de wat vaker voorkomende als Yathzee, Backgammon en Mens-erger-je-niet. Nadat ik het potje backgammon tenauwernood van Floris (6) weet te winnen zijn de volgende spellen aan de beurt. De tijd vliegt, de houten spellen van weleer zorgen voor veel strijdlust tussen de jongens. Maar ook het munten werpen en spijker slaan zijn een doorslaand succes. “Mijn broek is weer droog Pap, ga je nu ook mee schaatsen?” Euuhh, ja dat is goed, denk ik.

Winter Wonderland Noordwijk

Smullen maar!

Stiekem hopend dat ze maat 44 niet hebben, loop ik achter de jongens aan. “Maat 44, alstublieft meneer, veel plezier!” Daar gaan we dan. Een jaar of 25?! geleden was ik een redelijk schaatser, maar op ijshockeyschaatsen rondom een ijsbeer zwieren is toch andere koek. Zonder kleurscheuren stappen we moe maar voldaan van het ijs, etenstijd! Bij een ander tafeltje hadden we stiekem al even gekeken, die kaasfondue ziet er wel waanzinnig lekker uit. “Doe ons maar wat die mensen hebben”. Vers brood, verse groente en smaakvolle kaas om in te dippen. Het pannetje wordt nog net niet leeg gelikt, al doet de jongste nog wel een poging. Pannetje is alleen net te warm.. Hierna worden we nog verrast met een portie ‘Kaiserschmarren’, het lijkt wel feest! 

Winter Wonderland Noordwijk

Eén spelletje nog, om het af te leren.

“Kom Lucas, spelen!” En weg zijn ze weer. De spelletjes vinden gretig aftrek, allemaal zijn ze aan de beurt geweest. Als ook Sinterklaas nog een bezoek aan Winter Wonderland brengt is de dag natuurlijk helemaal geslaagd. Zeer voldaan en met zakken vol pepernoten stappen we de frisse strandlucht in. “Mogen we nog even op het strand spelen?” Vandaag mag alles, het is dat Mirjam op krukken loopt en we niet echt het strand op kunnen met z’n allen, anders hadden we er nog een strandwandeling achteraan geplakt. Voor nu blijft het bij een paar keer goed opsnuiven van de Noordwijkse zilte zeelucht. We zijn Huis ter Duin nog niet voorbij en achterin klinkt het; “wanneer gaan we hier weer heen?”.

Winter Wonderland Noordwijk

Nog even lekker uitwaaien.

Informatie:

Tussen 2 december en 27 januari 2019 is restaurant ‘Het Zuiderbad’ in Noordwijk omgetoverd tot Winter Wonderland. Schaatsen, winterse gezelligheid en spelletjes. Maar ook: kaasfondue avonden, kerstdiners, bingofestijnen en verjaardagsfeesten. Alle informatie over Winter Wonderland in Noordwijk vind je op de gelijknamige site:

http://noordwijkwinterwonderland.nl

Parkeren:

Zuiderbad, parkeerplaatsen te over, 1 euro per uur of een dagkaart voor 7,50

Tips:

Kleed je vooral niet te warm aan, het is zeer behaaglijk warm binnen. Neem wel handschoenen mee voor de schaatsbaan, deze zijn eventueel ook terplekke te koop.

 

You may also like

Leave a Comment