Afrika, gevaarlijk dichtbij

door Roger

De avond valt over de Serengeti. In de lucht is een oranje gloed te zien en eindelijk koelt het iets af. De dieren in dit leefgebied laten zich nog eenmaal zien. De struisvogels hollen nog een keer voorbij. In de verte zien we de silhouetten van een flinke groep giraffen. Een kudde gnoes zoekt nog een plek met vers gras, terwijl de neushoorns het machtige lichaam al ten ruste hebben gelegd. Ademloos kijken we naar de avondrituelen van de wilde dieren. Dan horen we de brul van een leeuw en afgaande op het geluid is het gevaarlijke roofdier nogal dichtbij. Snel vluchten we veilig terug naar onze luxe lodge in het safari-resort. Morgen is er weer een nieuwe dag om Afrikaanse dieren te spotten.

Beekse Bergen, de avond valt over de Serengeti

De avond valt over de Serengeti

De Serengeti

De Serengeti is de naam van het grote middenterrein in het nieuwe safari-resort van de Beekse Bergen. Onze spiksplinternieuwe lodge staat direct aan de rand van dit grote veld. De wilde dieren passeren met regelmaat ons terras. Soms op slechts 25 meter afstand. Als het dierenpark van de Beekse Bergen gesloten is, gaat het feest hier gewoon door. ‘Er gaat een droom van mij in vervulling om echt een keer ‘tussen de wilde dieren’ te mogen overnachten’ aldus zoon Hugo, de gekende dierenliefhebber. Ook dochter Elin kan er zichtbaar van genieten.

 

 

Ravotten in Speelland

We hebben mazzel. Het is pas april maar we genieten nu al van zomerse temperaturen. Dat zorgt helemaal voor het echte ‘Afrikagevoel’.
We trappen dit safariweekend af met een bezoek aan Speelland. Speelland is een zwem- en speelparadijs direct gelegen naast het dierenpark Beekse Bergen. We maken dankbaar gebruik van de waterglijbanen en de waterfiets. Het zonovergoten strand en de vele (water) attracties en speeltoestellen zorgen voor een zeer geslaagde middag.

Waterfiets in speelland Beekse Bergen

Op de zwaanwaterfiets in Speelland

Wat een lodge!

Dan mogen we ons huisje opzoeken in het resort. Onze accommodatie blijkt geïnspireerd te zijn op de ‘Gurunsi’, een volk uit Ghana. Zij maken gebruik van geometrische vormen en de kleuren zwart, rood en wit en dat wordt doorgevoerd in de complete inrichting van de lodge. We zijn verrast door de ruimte en de stijlvolle inrichting, maar nog het meest door de ligging met uitzicht op de dieren. Het terrein voor de deur wordt bevolkt door watoesirunderen, struisvogels, blauwe gnoes, giraffes, zebra’s, antilopen, dromedarissen, waterbokken en neushoorns.
Steeds weer is het een verrassing welke dieren er voor je huis en terras staan. De huisjes aan de overkant van de weg kijken uit op het aparte gebied voor de leeuwen. Het resort bestaat uit zo’n 200 accommodaties, van groot tot groter en van luxe safaritent tot lodges voor zien van nog meer luxe. Elk met een uniek uitzicht op wilde dieren.

Safari-resort Beekse Bergen Lodge inrichting

Geometrische vormen en de kleuren zwart, rood en wit worden doorgevoerd in de complete inrichting van de lodge

Het safaripark

De zaterdag en zondag worden goed besteed, we verkennen het dierenpark van de Beekse Bergen. Vanaf het safari-resort loop je zo het dierenpark in. Je kunt het park verkennen per boot, te voet, met de auto en met de safaribus.

Safariboot in de Beekse Bergen - Safari-resort

Misschien wel de leukste manier om je door het park te verplaatsen: met de Safariboot

Wij doen het allemaal en bij alle vormen van transport zien we veel oude bekende dieren, maar ook ontdek je bij elke variant weer nieuwe dieren. De dieren in het park zijn per werelddeel gegroepeerd en zo maak je een kleine fauna wereldreis. Waar normaal gesproken de teleurstelling overheerst als het sluitingstijd is, wordt er nu blij opgemerkt dat we nog even verder gaan genieten in onze eigen Afrikaanse hut.

Karibu town laat je Afrika beleven

Na het bezoek aan de dierentuin gaan we dagelijks nog even naar Karibu town, het middelpunt van het Safari-resort. Hier bevindt zich de receptie, het zwembad, een indoor speeltuin, een bowlingbaan en een restaurant. Vanaf het terras van het restaurant heb je een schitterend uitzicht over de ‘Serengeti’. Met dit uitzicht en met de muziek van Afrikaanse trommels genieten wij van een Afrikaanse maaltijd. Het thema wordt helemaal doorgevoerd en je waant je echt even ver weg van huis.

Karibu town op safari-resort de Beekse Bergen

Afrikaanse muzikanten zorgen voor de juiste sfeer bij Karibu town

’s Avonds bij het kampvuur zit een ranger die de kinderen vermaakt en die je álles kunt vragen. Hugo stelt goede vragen zoals: ‘waarom hebben mannetjesleeuwen manen en vrouwtjes niet’ en ‘na hoeveel jaar is een leeuw eigenlijk volwassen?’. De rangers blijken goed op de hoogte en Hugo leert meer en meer over dieren (voor de geïnteresseerden staan de antwoorden helemaal onderaan deze blog).
Elin stelt ook goede vragen zoals ‘hoe heet jij eigenlijk?’ en ‘woon jij hier?’ (de geïnteresseerden moet ik teleurstellen, ik heb de antwoorden niet gehoord of niet onthouden).

Ranger in Safari-resort de Beekse Bergen

In gesprek met een echte ranger

Onvergetelijk, maar pas op!

Een bezoek aan het safari-resort is onvergetelijk. Vanuit (bijna) elke accomodatie kun je de hele dag door wilde dieren bekijken. Ik zou iedereen kunnen aanraden om een bezoek aan dit park te brengen. Maar ik moet je tegelijkertijd ook waarschuwen: vanaf het moment dat je er geweest bent ligt de lat heel hoog voor elk uitstapje dat je daarna gaat maken. Bovendien moet ik je waarschuwen voor de wilde dieren. Die zijn écht gevaarlijk dichtbij.

Informatie over de Beekse Bergen en het Safari-resort

Het Safari-resort Beekse Bergen
Safari-resort de Beekse Bergen heeft verschillende accommodaties, de één nog mooier dan de ander. Wij sliepen in een 7 persoonslodge. Opvallend luxe, ruim en met een ongekend uitzicht. Ik durf te zeggen dat dit de meest bijzondere locatie was in Nederland waar ik ooit sliep. We deden weleens eerder aan glamping, maar met deze extra dimensie is dit toch echt onovertroffen.
Als je verblijft op het safari-resort krijg je gratis toegang tot het Safaripark en het Speelland.

De lodge op het Safari-resort

Het Safaripark de Beekse Bergen
Ga op avontuur per auto, per boot, per bus of te voet. Je blijft dingen ontdekken in dit schitterende dierenpark waar de dieren echt flink veel ruimte hebben. Alle informatie vind je uiteraard op de website van de Beekse Bergen

Speelland
Een (water)speeltuin direct gelegen naast het Safaripark. Heerlijke plek om te spelen en om af te koelen op een warme dag.

Beekse Bergen App
Bijna onmisbare App die je verblijf nog fijner maakt. Bekijk de kaarten, leer meer over de dieren,bestel pizza of reserveer een bowlingbaan. Het kan allemaal met deze handige app die beschikbaar is voor IOS en ook voor Android.

 Zoals beloofd de antwoorden op de vragen over leeuwen:

  • Een mannetjes leeuw heeft manen om zijn nek te beschermen tegen beten en klauwen, dit als hij moet vechten tegen andere mannetjes leeuwen of met gevaarlijke prooien.
  • Een leeuw is volgroeid als hij/zij vijf jaar oud is.

You may also like

4 comments

MARIJKE DAEMS 2 juni 2018 - 22:45

hallo, in welk lodgenummer verbleven jullie? het ziet er eentje uit met een prachtig uitzicht – handig als ik zelf wil boeken, en me wat wil oriënteren op de plattegrond. bedankt! groetjes, Marijke

Antwoord
Roger 3 juni 2018 - 07:29

Hallo Marijke. Wij zaten lodge nummer 216. Ik zou voor een accommodatie langs de ‘Serengeti’ kiezen (tenzij je gek bent op leeuwen, dan moet je een accommodatie langs de ‘simbara’ kiezen). De safaritenten zijn trouwens ook een aanrader. Die zijn echt prachtig en heel groot.

Antwoord
Marijke 3 juni 2018 - 12:39

top, dankjewel! ik heb nummer 217 geboekt – 216 was niet meer vrij.. 🙂 is de 1e foto van deze blogpost getrokken vanaf de lodge? prachtig zeg! ik kijk er naar uit om zo’n taferelen in het echt te zien! groetjes!

Antwoord
Roger 5 juni 2018 - 06:14

Wat gaaf. Daar krijg je geen spijt van. De eerste foto is genomen vanaf het terras van Karibu Town.

Antwoord

Leave a Comment