Review Fjallraven Kaipak 28

door Edwin
Puglia - Fjallraven - Kaipak - Vaders op Reis - Review

Ik mag graag onderweg zijn. Een dag hiken of meerdaagse trektochten maken. Op de fiets, maar ook steeds vaker te voet. In de bergen van Frankrijk testte ik vorig jaar de Fjallraven Friluft 45 rugzak. Dit jaar hoefde het niet zo groot. De Fjallraven Kaipak 28 was mijn metgezel tijdens mijn wandeltrip door het groene hart van Puglia en ik heb hem vijf dagen goed kunnen testen. Met twintig kilometer per dag in de Itria vallei was hij van grote waarde en ik kan de uitslag van de review dan ook wel verklappen. De Kaipak mag vaker mee!

Puglia - Fjallraven - Kaipak - Vaders op Reis - Review

Wanneer gebruik je de Fjallraven Kaipak?

Bij elk soort wandeltocht kun je kiezen uit diverse soorten rugzakken. Ga je op pad voor een heerlijke NS-wandeling bijvoorbeeld of trek je vijf dagen lang de bergen in? Wat wil je meenemen? Als je een wandeling maakt waarbij je langs diverse restaurants of supermarkten komt is een zwaar lunchpakket meenemen natuurlijk niet nodig. Loop je vaker diezelfde wandeling, dan is foto apparatuur wellicht ook wat minder van belang. Loop je een meerdaagse hike, dan is het niet altijd gezegd dat er een grote rugzak mee hoeft. Een en ander is natuurlijk afhankelijk van de omgeving en van het soort reis. Heb je bagagevervoer? Ideaal, dat scheelt een hoop meesjouwen. Voor deze trip had ik inderdaad bagagevervoer, echter wel door het achterland en op overwegend dirt roads. De consequentie van dit remote parcours is dat je dus voor de hele dag eten en drinken meeneemt. Daar komt een camera bij, in mijn geval een drone en nog een GoPro. Een extra shirt, zonnebrand en de reisdocumentatie. Al met al is een backpack van 28 liter een ideale metgezel voor mij gebleken.

Puglia - Fjallraven - Kaipak - Vaders op Reis - Review

Comfort

Uiteraard zijn er meer rugzakken in deze orde van grootte. Wat ik prettig vind aan de Fjallraven Kaipak 28 is dat hij klasse heeft. Hij ziet er degelijk uit en zo voelt het ook. Op het moment dat ik hem om mijn schouders hing werd het een verlengstuk van mijn lijf in plaats van een bungelend extra stuk gewicht. Door de verstelband bij mijn heupen strak te snoeren zit de Kaipak als een huis. De stelmogelijkheid op je borst helpt om de schouderbanden bij elkaar te houden en de druk weg te houden van je schouders. Daarnaast is er een mogelijkheid om de Kaipak (wanneer niet geheel gevuld) dusdanig te snoeren dat de ongebruikte ruimte ook geen ruimte meer inneemt. Ik had geen stokken bij me, mocht je die wel meenemen dan zijn die ook nog vast te zetten zodat je je handen even vrij hebt. Het verharde rugpand is prettig om twee redenen, de tas staat makkelijk rechtop en houdt de tas net even iets van je rug af. Twee zakken (aan weerskanten één) voor flessen water maken de tas af.

Inhoud Kaipak 

Zoals de naam al zegt heeft de kaipak 28 een inhoud van 28 liter. Dat is voor het overgrote deel één ruimte. In die ruimte is er een aparte, afsluitbare plek voor wat documenten, maar meer ook niet. Deze ruimte is met een sluitkoord te sluiten en waterdicht te maken. De G1000 stof waar Fjallraven bekend om is doet zijn werk. De top van de backpack heeft aan de buitenkant een ruime mogelijkheid tot het opruimen van zaken die je ‘snel’ bij de hand wil hebben. Wat mueslirepen, je paspoort, een zonnebril, portemonnee en een regenhoes (meegeleverd met de Kaipak) is wat er bij mij makkelijk in paste. Aan de binnenkant van de top is nog een kleine ruimte voor bijvoorbeeld wat briefgeld en wat pasjes. De achterkant van de Kaipak herbergt nog een apart vak, bereikbaar via een verticale rits. Deze is bedoeld om een extra jasje of juist natte kledij apart te houden van de rest van de bepakking.

Puglia - Fjallraven - Kaipak - Vaders op Reis - Review

Alle specificaties Fjallraven Kaipak 28

Wat weegt hij leeg: 1050 g
Wat past er in: 28 l
Hoogte: 57 cm
Breedte: 28 cm
Diepte: 21 cm
Regenbescherming: Ja, de beschermhoes wordt meegeleverd
Naam materiaal: G-1000|Polyamide|Gerecycled polyester
Materiaal aan buitenkant: 500D 100% Polyamide G-1000® HeavyDuty Eco: 65% polyester, 35% cotton

De Kaipak is bij alle gespecialiseerde outdoorzaken te verkrijgen, maar zie de site van Fjallraven voor hun webshop.

You may also like

3 comments

Vaders op reis geeft kadotips voor Vaderdag – Vaders Op Reis 14 juni 2018 - 22:14

[…] dat hij de zwaarste lasten draagt. Dat verdient een goede rugtas. Wij kunnen bijvoorbeeld dit prachtige ‘midsize’ exemplaar van Fjallräven aanbevelen. De Kaipak is met zijn 28 liter inhoud een perfecte metgezel voor de korte tochten van één of […]

Antwoord
Puglia ontdekken met Slow Active Tours – Vaders Op Reis 17 februari 2019 - 22:30

[…] een dagrugzak. Ik testte voor Fjällräven de Kaipak 28 als dagrugzak. Dat beviel uitstekend –zie ook mijn review-. Lunchpakket, genoeg water, wat fruit een camera en wellicht wat reservekleding. Al met al heb je […]

Antwoord
Review Fjällräven Travellers MT Jacket – Vaders Op Reis 19 oktober 2019 - 13:23

[…] ook onze reviews van de Fjallraven Kaipak 28 rugzak en de Friluft 45 […]

Antwoord

Leave a Comment