Als een koning op je Trono

door Edwin

Stilzitten is niks voor mij. Actieve vakanties zijn een must en gelukkig is het fysiek ook allemaal mogelijk. Natuurlijk kun je niet de hele dag bezig zijn en moet er tijd zijn voor de relaxmomentjes. Maar dan wel NA het actieve gedeelte. Als TRONO mij dan vraagt om hun super relaxte stoel uit te proberen na zo’n lekkere inspannende dag, dan zeg ik geen nee. Dat wil ik best proberen.

Leogang - Saalbach - Asitz - Wintersport - #Mytrono

Hoe werkt de TRONO?

Het filmpje van mijn zwager staat nog op mijn netvlies. Een aantal jaar geleden deed hij een poging om een opblaasstoel (toen vers van de pers) van een mij onbekend merk te voorzien van de juiste hoeveelheid lucht. Zijn vrouw en de buren in de straat doen hem nog steeds na. Al rennend met een stuk plastic achter hem aan gewapperd. Buiten adem en beteuterd kwam er een einde aan de blijdschap van zijn aanschaf. Hij liep er nog één keer mee, naar de vuilnisbak. Nu terug naar begin 2018. Zoals je begrijpt was ik behoorlijk sceptisch over de poging van TRONO om een opblaasstoel te maken die WEL voldeed. Op de vakantiebeurs bleef ik staan bij de stand van TRONO en zo is het begonnen. Slechts één haal in de lucht (geen geren) is genoeg om de juiste hoeveelheid lucht te vangen in de TRONO. Aan de achterkant, waar de sluiting zit, draai je vervolgens een ’tuitje’ net zo vaak om totdat de stoel de hardheid heeft die je zelf prettig vind. Zie HIER de juiste techniek. Tevergeefs heb ik een half uur gewacht bij de stand totdat geinteresseerden de Jaarbeurs door begonnen te rennen. Maar niks van dat, het leek echt zo simpel. 

TRONO - Trono Kids - Vaders op Reis - Tarragona

Het is goed chillen na een flinke wandeltocht!

Wat krijg je bij je TRONO

Uiteraard de stoel zelf, verkrijgbaar in vijf verschillende kleuren. Geleverd in een handige draagzak, het geheel is kleiner dan een kleine dagrugzak en weegt nog geen kilo. Wat vaak een probleem is bij plastic opblaas stoelen, is dat je al na vijf minuten zweet op het warme plastic. Dat zit gewoon niet lekker. TRONO levert er standaard een suède hoes bij die je af en aan kunt ritsen. Zit lekker zacht en je kunt hem af en toe eens wassen. Hij is supersterk, gemaakt van parachutestof, maar mocht je op erg oneffen terrein willen gaan zitten dan is het wellicht handig om een beschermhoes mee te bestellen. Ook een (plastic) haring om de stoel vast te zetten is handig. In Spanje op het strand waren we hem anders kwijt geweest.

TRONO - Leogang - REVIEW

Oma op haar ‘Troon’

OK, nu in het echt, hoe bevalt de TRONO

De TRONO is tijdens twee vakanties meegegaan. Bij -20 in het Oostenrijkse Leogang en bij +25 in het Spaanse Tamarit. En inderdaad, het vullen van de TRONO blijkt een eitje. Ook mijn schoonmoeder kan het en dat wil wat zeggen! ‘Sorry schoonmoeder’. De hoes ritsen we er makkelijk op en laten we in het vervolg zitten. Ook dan past ie makkelijk in de draagtas. Tijdens de wintersport met de hele schoonfamilie blijkt de stoel een schot in de roos. Mijn schoonmoeder skiet niet, maar wil wel mee de berg op. Echter de hele dag ‘in de herrie’ van het bergrestaurant zitten is dan weer niet ideaal. Ook de vraag “noch etwas zum drinken?” wordt na drie keer in een uur wel irritant. Geen probleem! ‘Oma’ zit nu waar ze wil zitten en ze zit er heerlijk. De familie skiet er regelmatig langs en ze zit vorstelijk op haar ‘Troon’. Ook in de zomer is het perfect. Het leest lekker, je wordt niet vies van het zand en je plakt niet aan de stoel vast.

Aandachtspunten TRONO

Zijn er dan geen aandachtspunten? Nou, toch wel een paar misschien. Je zult je stoel vast moeten zetten vanaf windkracht vier. De plastic haring heeft zijn nut dan ook bewezen. Daarnaast een tweede puntje. Als je niet waterpas zit qua ondergrond, krijg je wellicht het gevoel dat je jezelf een beetje zit tegen te houden om niet naar voren te ‘vallen’. Op het strand -wat iets afliep naar de zee- merkte ik dat. De stoel andersom neerzetten, of een kleine aanpassing in het zand onder je bewerkstelligen, is hiervoor de oplossing.

Specificaties TRONO

  • Slechts 800 gram netto gewicht
  • belastbaar tot 150 kilo
  • Na een uur of 4 moet je wellicht wat lucht toevoegen
  • waterafstotende suede cover

Kijk voor alle informatie op de site van TRONO.

En? Er is nu ook een TRONO kids variant te koop!

You may also like

Leave a Comment