All-inclusive in Nederland in het Corendon Village Beach Hotel

door Roger

Door Corona hebben we er heel lang op moeten wachten, maar eindelijk is het weer tijd voor het traditionele vader-dochter weekend. Dit keer gaan we 24 uur all-inclusive genieten in het Corendon Village Beach hotel in Badhoevedorp.

‘Is het daar al Papa?’ vraagt Elin als we langs Schiphol rijden. Elin weet dat het Corendon hotel een heus vliegtuig in de tuin heeft staan, dus bij de aanblik van Schiphol denkt zij dat het niet ver meer kan zijn. Ze zit er niet ver naast, vijf minuten later rijden we de parkeerplaats van het hotel op.

Corendon Village Beach hotel met Boeing 747

Inchecken in het Corendon Village Beach Hotel

Bij binnenkomst krijgen we een gekleurd bandje dat aangeeft dat wij ‘all inclusive’ gasten zijn. Met dit bandje kunnen we gedurende ons verblijf onbeperkt genieten van een maaltijd, snack of een drankje. Tevens is dat bandje onze sleutel tot onze kamer. Aangekomen op de kamer zijn we verrast dat deze voorzien is van een ligbad. Daarnaast is de kamer zó groot dat we er tikkertje en verstoppertje kunnen spelen en dat doen we dan ook.

Mooie ruimte hotelkamer in het Corendon Village Beach Hotel
Mooie ruime kamer met ligbad

Naar de bioscoop

‘Zullen we naar de bioscoop gaan, Elin?’ Maar, pappa we zijn nu net in het hotel, gaan we nu al weer weg?’ vraagt Elin verbaasd. We hoeven helemaal het hotel niet uit, op de begane grond van het hotel zit een heuse bioscoop. Bij binnenkomst krijgen we een bak popcorn en een frisdrankje. Het is hier niets minder dan een ‘echte’ bioscoop, hooguit iets knusser. Samen genieten Elin en ik van een spannende Nederlandse kinderfilm.

Een echte bisocoop in het Corendon Village Beach Hotel

Dan is het al weer tijd voor een vroeg diner. Het Nederlands elftal moet straks een beslissende EK wedstrijd tegen Tsjechië spelen, dus we eten een beetje op tijd. De keuze en variatie van het buffet is enorm. Het is jammer dat Elin al zo veel popcorn op heeft, want echt veel eet ze niet, terwijl al haar favoriete gerechten te kiezen zijn.

De Sportbar en Gameland in het Corendon Village Beach Hotel

Na het diner kijken we de wedstrijd van het Nederlands elftal tegen Tsjechië in de Sportbar van het hotel. Helaas verliezen we en is Nederland uitgeschakeld, maar wij laten onze avond er niet door verpesten.
‘Ga je mee naar Gameland pap?’ Gameland staat vol met allerlei (elektronische) spelen en we kregen bij het inchecken een flink aantal muntjes om gratis te spelen. We spelen op de flipperkasten, doen een potje tafeltennis en doen wedstrijdjes Pac-Man op de good-old Arcade spelmachines.

Gameland in Corendon Village Beach Hotel

Drankje in de Skybar

“Zullen we nog even een drankje doen in de Skybar voor het slapen gaan?’ vraag ik aan Elin.
De lift naar de Skybar is al een belevenis op zich. Met licht en geluidseffecten wordt het opstijgen van een vliegtuig nagebootst. We stijgen op naar de hoogste etage van het hotel. In de Skybar zoeken we een plaatsje aan het raam waar we Schiphol kunnen zien liggen.

In de Skybar van het Corendon Hotel in Badhoevedorp

Bad, bed en ontbijt

Het is al laat als we weer op onze kamer zijn aangekomen, maar Elin wil toch het bad nog even uitproberen. Ik vind het goed. We zijn hier weliswaar niet lang, maar het is toch vakantie.
Na een goede nachtrust zijn we de volgende morgen al weer op tijd wakker. Het ontbijt biedt een overdaad aan keuze.

Ontbijt in het Corendon Hotel

Rondleiding door de Corendon Boeing 747

Dan staat het volgende programma-onderdeel al weer te wachten, vervelen is in dit hotel geen optie. We krijgen een rondleiding door de Corendon Boeing 747. Eerst nemen we plaats in de business class en we kijken een filmpje waarin uitgelegd wordt hoe dat énorme vliegtuig in de tuin van Corendon terecht gekomen is, een heus huzarenstukje.

Een echte Boeing in de tuin van het Corendon Village Beach Hotel
Een echte Boeing 747 als blikvanger van het Corendon Village Beach Hotel

Daarna mogen we vrij rondkijken. Uiteraard hebben we wel vaker een groot vliegtuig van binnen gezien, maar is het superleuk om zelf even plaats te nemen achter de stuurknuppel. Daarnaast is het interessant om te zien waar de stewards en stewardessen gedurende een lange vlucht eigenlijk slapen.

Cockpit Boeing 747 Corendon
Hoe vaak krijg je nou de kans om plaats te nemen in de cockpit?

Gamen en lunchen

‘Zullen we nóg een keer naar Gameland gaan, pap?’ ‘Waarom niet?’ We hebben nog zat speelmunten en nog een half uurtje tijd voordat we gaan lunchen. Bij de lunch is de keuze is zo groot, dat we bijna niet meer weten wat we moeten kiezen. We houden het simpel: patat met kip gevolgd door een zelf samengesteld (très) grand dessert.

Grand dessert in het Corendon Hotel

Eindelijk zwemmen in Corendon Village Beach Hotel

Dan al weer het laatste onderdeel van dit weekend, we gaan zwemmen. Dit is Elin haar favoriete onderdeel en dat mag niet ontbreken tijdens een vader-dochter uitstapje. De afmetingen van het zwembad vallen helemaal niet tegen, zeker niet omdat we de enige gasten op dat moment zijn. Na een ruim een uur spetteren hebben we het gevoel dat het weekend compleet is.

Zwembad Corendon Village Beach Hotel
Een ruim zwembad, zeker als je op dat moment de enige bent.

Aan alles komt een eind: uitchecken

24 uur later dan we zijn aangekomen checken we weer uit. We zijn het hotel niet uit geweest en dat bleek ook helemaal niet nodig. We hebben een heerlijke tijd in het Corendon Village Beach Hotel gehad. Dit vader-dochter uitje zal ons nog lang bij blijven.

Corendon Village Beach Hotel

Informatie over het Corendon Village Beach Hotel

Het Corendon Village Beach Hotel aan de Costa Holanda is hét 4-sterren vakantieparadijs in eigen land; op korte afstand van het centrum van Amsterdam en het prachtige strand van Zandvoort. Een verblijf in het hotel biedt een perfecte combinatie van een citytrip en strandvakantie.

Wij hebben het (dit keer) niet gedaan , maar je kunt een shuttlebus nemen naar het strand van Zandvoort en daar ook genieten van de uitgebreide All Inclusive formule in de Corendon Beach Club. Een maaltijd, snack of een drankje is daar dan ook inbegrepen.

Meer informatie en boeken op de site van het Corendon Beach Hotel

You may also like

Leave a Comment