Vader-dochter weekend met een E-camper door Overijssel

door Roger

Wat een bonus! Ons toch al -zeer geslaagde- eerste vader-dochter trip in het Overijsselse Vechtdal wordt nog een stukje verlengd!
De accu van de E-camper geeft aan dat hij bijna leeg is en er is geen laadpaal in de buurt. Ik stuur de elektrische camper naar de kant van de weg. Gestrand langs de N340. Vooraf was ik wel gewaarschuwd dat de actieradius van het elektrische busje slechts 150 kilometer bedraagt, maar ik heb me toch laten verrassen.  

Drie dagen eerder haalden we trots de allereerste elektrische camper van Nederland op, in Zwolle. Luxe ingericht en van alle gemakken voorzien. Wat rijdt het ook schitterend. Muisstil glijdt hij over de weg. Elin (bijna 5 jaar) zit glunderend naast me. In de auto mag ze eigenlijk nooit voorin zitten en nu zit ze gezellig in de kinderstoel naast me en kijkt ze vanaf deze hoogte rond naar al het moois dat het Vechtdal in Overijssel te bieden heeft. Vorig jaar ging ik met zoon Hugo op pad. Nu is de beurt aan mijn dochter voor een portie exclusieve aandacht.

Camping de Kleine Wolf

Het ritje duurt een half uur, dertig kilometer verder sturen we het terrein van Camping de Kleine Wolf in Stegeren op. Onze vader-dochter trip kan beginnen. Na de lunch is het tijd om de camping te ontdekken en daar heb je even tijd voor nodig! Ik krijg Elin bijna niet meer mee als ze eenmaal het indoor speelparadijs ‘de Wolventuin’ ontdekt heeft. Het is een waar klim-, klauter- en speelparadijs. Steeds gaat ze op zoek naar grotere uitdagingen. Als ik Elin even uit het oog verloren ben, hoor ik ineens een enthousiaste kreet: ‘kijk eens waar ik zit pap, zelf gedaan!’. Tien meter hoger zwaait Elin naar mij. Trots zwaai ik terug en roep haar nog maar eens toe dat ze nu écht moet komen. Er is nog meer te ontdekken op deze camping.

Camping de Kleine Wolf indoor speelparadijs

Terug naar onze knusse camper om onze zwemkleding aan te trekken. Lekker plonsen in een groot binnenbad. We roetsjen van de snelle glijbaan en laten ons meevoeren in de stroomversnelling. Ook nemen we een sprong in het buitenbad, maar wij vinden het nogal koud. Eén keer van de glijbaan – want die is er ook bij het buitenbad- en dan snel weer naar binnen om op te warmen.

Na het eten gaan we naar de kinderdisco en –theater. Het valt op hoeveel kinderen op deze camping zijn. Een ‘uitverkocht’ theater ligt in een deuk om de grappen van Bob en Babette. Na de show speelt Elin nog lang buiten met de ‘buurtkinderen’. Wat is dat toch leuk op een camping: snel nieuwe vrienden maken en heerlijk samen spelen.

Veel te laat kruipt ze het knusse busje in en valt ze in een diepe slaap. Niet veel later kruip ik ook het busbed in.
Ik had nog meer willen ontdekken in Overijssel deze dag, maar op een camping als deze kom je tijd te kort.

De eerste E-camper van Nederland

Koesafari

Vroeg wakker geworden en na een geïmproviseerd ontbijtje starten we de E-camper weer. We checken uit en gaan op weg naar de Vechtdal Hoeve in Arriën. Op naar het volgende onderdeel van deze vader-dochter trip. We gaan op een heuse koesafari! Vooraf hadden Elin en ik ons al lang verheugd op dit uitje. Na een korte kennismaking met Simone, een kopje koffie en limonade mogen we naar de tractor met aanhanger. De tractor is een antiek beestje, maar toch trekt hij de kar volgeladen met koekijkers relatief eenvoudig voort door de uitgestrekte weilanden.

Koesafari in het Vechtdal
Simone verteld onderweg bevlogen en enthousiast over haar koeien.  De passie en de liefde voor de dieren spatten eraf. 

Koesafari in het vechtdal, Simone op de tractor

De kinderen mogen om de beurt op de tractor. Als je het durft en je benen zijn lang genoeg mag je zelfs een stukje sturen.
We rijden door het weiland, op zoek naar die ene stier, we horen mooie anekdotes over de hiërarchie binnen de kudde en over een stier die ooit op avontuur ging. Ik ga niet teveel vertellen, dat kan Simone veel beter. Dit uitje in het Vechtdal moet je gewoon eens meemaken.

Koesafari, vechtdal, Overijssel

Dichterbij de koeien dan tijdens de Koesafari, kom je niet.

Camping de Klimberg

Na een warm welkom rijden we in de middag het terrein van camping de Klimberg op. Hefdak omhoog, stroomstekker in de bus en klaar. Het reizen met een camper bevalt me wel. ‘Zullen we gelijk gaan zwemmen pap?’. Ik ben niet de grootste zwemfan, maar zoveel enthousiasme kan ik niet weerstaan. Niet veel later drijven we in het half overdekte zwembad van de camping.

Na het zwembad wil Elin even in de ballenbak, daarna op het springkussen en daarna kijken bij de campingdieren. Ik laat het allemaal gebeuren. Het draait tenslotte allemaal om samen genieten deze trip.

In de middag betrekt de lucht en valt er wat regen. Elin en ik trekken ons terug in ons gezellige busje. We spelen Kroko Loko en kwartet. We genieten van de één op één aandacht. Bij de vader-dochter trip heb je eigenlijk niet veel meer nodig. In de nacht valt er nog veel meer regen. Het deert ons niet. Wij liggen er warmpjes bij in ons eigen busje.

Vader-dochter weekend in Overijssel

Natuurmuseum Rheezer-Marke in Harderberg

Op zaterdagochtend rijden we het verlaten terrein van het natuurmuseum Rheezer Marke op. Het is verdacht stil. Ik blijk niet goed op de website gekeken te hebben en het museum is gesloten. ‘Zullen we dan even kijken bij de geitjes?’ vraag ik. Terwijl we staan te kijken komt een vriendelijke man op ons af. Hij opent het museum speciaal van ons! Wat een ongekende gastvrijheid hier in het Vechtdal!
Er staan meer dan 400 opgezette dieren speels opgesteld. Het museum zelf is klein, maar voor de natuurliefhebber die alle details wil zien, is er meer dan genoeg te zien. Naast het museum is een bescheiden kinderboerderij waar Elin de geitjes mag aaien.

Natuurmuseum Rheezer Marke

Gestrand langs de N340

Na de bezichtiging van het natuurmuseum rijden we richting Zwolle, met de bedoeling om de E-camper weer in te leveren. Door harde (tegen) wind neemt de actieradius een duikvlucht. Op de N340 geeft de teller aan dat ik nog maar 15 kilometer kan rijden. Als ik de iPad erbij pak en een laadpunt in de buurt zoek, slaat de paniek toe. De dichts bijzijnde laadpaal is 20 kilometer verder. Dat haal ik nooit!
Met bonzend hart bel ik de verhuurder. Gelukkig wijst hij me erop dat er nóg een app op de iPad staat, waar je ook laadpalen kunt vinden in de dorpen en niet alleen langs de snelweg. Samen ontdekken we dat het dichts bijzijnde laadpunt in Dalfsen is. Terwijl ik naar Dalfsen rij, geeft de actieradiusmeter helemaal niets meer aan. Enigszins bezorgd dat de auto elk moment kan stoppen, rij ik het laatste stuk door het dorp. Met bezwete handjes kom ik aan bij station Dalfsen. Nooit gedacht dat ik ooit zo blij zou zijn om een elektrische laadpaal te zien.

E-camper aan de laadpaal in Dalfsen

We verlengen onze vader-dochter trip nog even. Ik maak Elin wakker die van de hele commotie niets heeft meegekregen. Terwijl de bus aan de laadpaal hangt, gaan wij samen nog even lekker lunchen in ‘Het oude station in Dalfsen’. Eigenlijk een perfecte afsluiting van ons eerste vader-dochter tripje door het Vechtdal in Overijssel.

Informatie over een vader-dochter trip in Vechtdal in Overijssel

Visit Oost
Haal je inspiratie voor een geslaagd bezoek aan de provincie Overijssel bij Visit Oost: https://www.visitoost.nl/

Op avontuur in het Vechtdal Overijssel
Het Vechtdal is een natuurrijke, groene, gastvrije en bijzondere vakantiebestemming, waar je je fijn voelt en je het gevoel hebt echt tot rust te komen

De eerste E-camper van Nederland
De eerste E-camper van Nederland is te huur via Camptoo.

Natuurmuseum Rheezer Marke
Charmant museum over de (voornamelijk) inheemse fauna van Overijssel. Speciaal dank aan de lieve mensen die speciaal voor ons de deuren van het museum wilde openen. Let dus op de openingstijden, in het weekend gesloten 😉

Bekijk de koeien van dichtbij
De Koesafari is misschien wel het leukste uitje in Overijssel. Sla dit niet over als je ooit in de buurt bent.

5 sterren camping de Kleine Wolf
Camping de Kleine Wolf is een prachtige 5 sterrencamping in het Vechtdal in Ommen.  Een top camping waar werkelijk niet aan ontbreekt.

Familiecamping de Klimberg
Camping de Klimberg is een nette en verzorgde camping met ruime kampeerplekken en veel aandacht voor de kinderen.

You may also like

Leave a Comment