Colmar skikleding, functioneel en stijlvol

door Roger

Sinds afgelopen winter zijn Edwin en Roger de trotse dragers van Colmar skikleding. Colmar is een merk dat de Italiaanse stijl representeert in hun kleding. Soms met hele gedurfde ontwerpen, maar altijd functioneel. Sport en stijl – maar ook technologie- zijn de essentiële onderdelen van de kledinglijn van Colmar. Het merk biedt een complete collectie aan voor het gehele gezin.

Colmar 3-TRE ski jack

Wij maken gebruik van het Colmar 3-TRE ski jack (en bijpassende broek). In de 2019/2020 collectie zitten hele gewaagde en kleurige ontwerpen, maar wij kozen voor deze mooie, maar iets neutralere outfit.

Als je het jack aantrekt voel je het direct. Deze jas is licht en zit zo comfortabel dat het je niet gaat je niet belemmeren in je bewegingsvrijheid die juist zo belangrijk is als je gaat skiën. Verder zitten er voldoende zakken in, zodat je al je spullen makkelijk mee kunt nemen.

Colmar outfit in Leogang

De jas beschikt over een speciale sneeuwvanger die je van binnenuit rond je middel kunt sluiten. Hierdoor kan sneeuw niet via de onderkant van de jas naar binnen dringen. Verder sluiten de mouwen ook goed bij de polsen zodat er ook via die weg geen kou of sneeuw naar binnen kan komen. Ik heb mogen ervaren dat de jas tijdens een sneeuw of regenbui absoluut waterdicht is. De outfit houdt je warm en droog op koude dagen.

Colmarjack in Flachau met sneeuw
De capuchon kan over de helm getrokken worden.

Tijdens een flinke sneeuwbui in Flachau ontdekte ik een handigheidje. Op de achterzijde van capuchon zit een rits. Als je deze opendoet wordt de capuchon net wat ruimer en kun je deze over je skihelm trekken. Het ritsje heb ik daarna ook niet meer dichtgedaan want het geeft ook wel een kleurig en cool effect. Als je een capuchon niet prettig vindt kun je deze er ook afritsen.

Er zitten er duimgaten aan het eind van de mouw. Handig om te voorkomen dat je mouwen gaan ‘opstropen ’tijdens het skiën en bovendien komt er bij guur weer ook geen wind je jas in door die openingen.

Verreweg de meeste skidagen had ik dit jaar het geluk dat het prachtig weer was. Op die dagen was het fijn om te merken dat de jas goed ademt en het transpiratievocht (sorry voor het woord) goed afvoert. Daarnaast zitten er onder de oksels ritsen die je open kunt zetten om te ventileren.

Deze Colmar jas, is het fijnste skijack dat ik ooit droeg gedurende een wintersport. Is er dan helemaal niks aan te merken op deze ski-outfit?
Nou, als ik lang nadenk zie ik nog een heel klein verbeterpuntje: van mij mag er wel een vakje voor de skipas in de linkermouw zitten. Nu berg je de skipas op in de borstzak en er zijn liftpoortjes die daar minder makkelijk op reageren.

Tot slot nog een nadeel van een hele andere orde: tijdens de apres ski ben ik een beetje bang dat iemand mijn mooie jack in een onbewaakt ogenblik mee neemt. Het zou niet de eerste keer zijn.

Informatie over Colmar 3-TRE heren skijack

Waterdicht tot 20,000 mm
Ventilatie-openingen
Afneembare capuchon, die je groter kunt maken met een rits
Getapete naden
Lichtgewicht
De jas is in twee kleuren te bestellen, onder meer in de officiële Colmar webshop

You may also like

Leave a Comment