Dagje Rotterdam met kinderen

door Roger
Rotterdam met Kinderen, Watertaxi rondvaart

Traditiegetrouw gaan Renske en ik één per jaar zonder de kinderen een weekendje weg. Vorig jaar waren we een weekendje naar Rotterdam. Tijdens dit weekend spraken we het meer dan eens tegen elkaar uit: we moeten we nog een keer terug voor een dagje Rotterdam met kinderen.

Een (te) vol dagje Rotterdam met kinderen

Ik heb een heel vol programma voor een dagje Rotterdam met kinderen samengesteld. Achteraf bezien té vol.
Het is even na elf uur als we op Rotterdam Centraal de trein uit stappen. Voor kinderen uit een relatief rustig dorp is het even wennen aan de drukte en chaos in deze wereldstad.
Hugo en Elin kijken hun ogen uit. Door de menigte banen we ons een weg naar de uitgang van het nieuwe centraal station. Gelijk buiten zien de eerste wegwijzer die ons vertelt waar we naar toe moeten. Miniworld Rotterdam is de eerste activiteit die ik voor vandaag in petto heb. Na een wandelingetje van een kleine 10 minuten staan we voor de ingang.

Miniworld Rotterdam

Bij de kassa nemen we twee speurtochten mee. Hugo gaat zich bezig houden met het zoeken naar zijn geliefde Pokémons terwijl Elin gaat zoeken naar superhelden. Eenmaal binnen wordt de speurtocht even vergeten. Je weet niet waar je eerst moet kijken. Alle iconische gebouwen van Rotterdam en (wijde) omgeving zijn nagebouwd. De Kuip, de Euromast, de Erasmusbrug, de Kubuswoningen, het Centraal station en ga zo maar door. Alles gemaakt met oog voor het kleinste detail.

Dagje Rotterdam met kinderen, Miniworld Rotterdam de Kuip

Een dag in Miniworld duurt 24 minuten. Dat betekent dat het regelmatig donker wordt en dat alle lichtjes in de miniwereld ontstoken worden en ook dat geeft een magisch effect.

Veel langer dan gepland blijven we binnen en kijken we hoe de miniatuurfiguurtjes leven in deze wereld. Uiteindelijk moet ik de kinderen bijna meesleuren naar het volgende onderdeel.

Maritiem Museum Rotterdam

We gaan lopen naar onze tweede activiteit van deze dag. Een wandeling door Rotterdam is voor onze kinderen al een avontuur op zich. Twintig minuten later staan we in het Maritiem museum.
Hugo en ik gaan eerst ervaren hoe het leven op een boorplatform is, terwijl Renske en Elin de eerste etage van het museum gaan ontdekken.

Je waant je op een heus boorplatform in de ‘Offshore Experience’. Na een spannende veiligheidsinstructie, en aantrekken van een hesje en een helm mag je op het platform met behulp van allerlei simulaties ervaren hoe het leven er op een boorplatform aan toe gaat.

We zijn klaar voor ons bezoek aan het boorplatform

Als wij van het boorplatfom komen treffen we Elin en Renske weer bij ‘Professor Plons een kinder-doe-tentoonstelling’ zoals deze grotendeels indoor speeltuin in het museum genoemd wordt. Terwijl de kinderen zich vermaken, lopen wij nog even snel een rondje door de rest van het museum.

Dagje Rotterdam met kinderen, Maritiem museum

Inmiddels is het al bijna vijf uur en moet ik de conclusie trekken dat mijn activiteitenplan voor deze dag veel te ambitieus was. Zeker als je bedenkt dat het Maritiem Museum ook een heel groot buitengedeelte heeft met antieke schepen, kranen en zelfs treinen. Eén onderdeel moet ik schrappen, maar het klapstuk heb ik voor het laatst bewaard.

Leuvehaven staat vol met antieke bezienswaardigheden van het Maritiem Museum

Watertaxi Rotterdam

‘Pap, gaan we nog in de Euromast?’ vraagt Hugo. ‘Nee jongen, daar is het te laat voor, ik heb nog één verrassing op de planning staan’.

Een rondvaart door Rotterdam kan met de Spido en natuurlijk is dat heel leuk. Maar veel spectaculairder is het boeken van een rondvaart met een speedboot van de Rotterdamse Watertaxi.

Het is al donker als we opstappen op ‘halte’ Leuvehave. Het eerste stukje vaart de schipper nog bedeesd, maar eenmaal ‘buitengaats’ gaat het gas open. De kinderen joelen van enthousiasme als de brullende buitenboordmotor de punt van de boot omhoog trekt. Aangemoedigd door de kreten van de kinderen maakt onze taxischipper extra scherpe bochten en stuitert hij de boot expres lekker hard op de golfslag van passerende schepen.

Ondertussen genieten wij van de Rotterdamse Skyline in het donker. We passeren de SS Rotterdam. Eigenlijk had ik dit schip ook nog deze dag willen bezoeken. Het is echter al veel te laat en ik heb weer geleerd dat ik met kinderen niet teveel activiteiten moet plannen.

SS Rotterdam in het donker

Eén dagje Rotterdam met kinderen is niet genoeg

Het was een avontuurlijke dagje Rotterdam met kinderen. Het bezoek aan de SS Rotterdam zal voor een ander keer zijn. Net als de Euromast.

Eén dag in Rotterdam is natuurlijk niet genoeg. Boek hier een hotel in centrum.

Ook eens eens een leuk dagje Antwerpen beleven met kinderen? De collega’s van Reisachtig schreven een leuk verhaal over Antwerpen met kinderen.

You may also like

2 comments

Rotterdam Met Kinderen? In deze reisgids met kids staan +11 tips! 17 oktober 2022 - 22:52

[…] Dat kan! https://www.reisachtig.com/logeren-dineren-in-rotterdam-met-kinderen/ https://www.reisachtig.com/de-leukste-musea-van-rotterdam/ Heb je beperkt de tijd? Een dagje Rotterdam kan altijd! https://www.vadersopreis.nl/dagje-rotterdam-met-kinderen/ […]

Antwoord
Weekendje Rotterdam met kids| Reisgids 11 tips – Haal meer uit je vrije tijd en vakanties 14 januari 2023 - 05:31

[…] Dat kan! https://www.reisachtig.com/logeren-dineren-in-rotterdam-met-kinderen/ https://www.reisachtig.com/de-leukste-musea-van-rotterdam/ Heb je beperkt de tijd? Een dagje Rotterdam kan altijd! https://www.vadersopreis.nl/dagje-rotterdam-met-kinderen/ […]

Antwoord

Leave a Comment