Dagje brullen in een Ford Mustang

door Sander
Ford Mustang rood

WRAAAUWW!  ‘Zooooheee…dit is meer een leeuw dan een paard hoor!’ We brullen de dijk op met de acht moddervette cilinders van onze ‘American Muscle Car’. Een mooie start van een dag rijden met deze brute Ford Mustang uit 1966 van We Love Oldtimers

Route langs rivieren en forten

We starten bij hun thuisbasis, een grote showroom in Hoogblokland. We kijken onze ogen uit, want hier staan heel veel oldtimers te glimmen. Van Kever Cabrio’s tot T1 en T2 Volkswagen campertjes, van een Porsche 356 Speedster tot de felrode beauty waarin wij vandaag mogen toeren.

Onze route is de Pepernoten-route en wordt geheel in stijl afgetrapt door een Piet die onze handen én capuchons vol pepernoten gooit. Ook krijgen we een picknickmand mee met genoeg voorraad voor de hele dag. Helemaal klaar voor een tocht door het mooie rivierenland tussen Waal en Lek! Langs rivieren, dijken en uiterwaarden. Langs forten, kastelen en landgoederen. 

Over de loopbrug van Slot Loevestein
Over de loopbrug naar Slot Loevestein

Het dak eraf bij Slot Loevestein

Het is wel even wennen. Als je gas geeft moet de radio even harder en op de rotondes die we tegenkomen is het hard werken om ons paard op de weg te houden. Maar wat een ervaring! Onze eerste stop is Slot Loevestein in Poederoijen, dat ridder Dirc Loef van Horne in 1358 liet bouwen. We lopen een rondje, maar willen eigenlijk snel onze Ford weer in om de cabrio-stand uit te proberen. Dak er af dus! In de picknickmand zit warme chocomelk, die houdt ons wel even warm.

Het dak van de Ford Mustang naar beneden. Cabrio time!
Het dak naar beneden. Klaar voor de wind door onze haren!
Pannenkoeken bij het Geofort
Pannenkoeken to go bij de outdoor speeltuin van het Geofort in Herwijnen

Pannenkoeken bij het Geofort

We rijden met ons hoofd in de wind door richting Herwijnen om een bezoek te brengen aan het Geofort. Een forteiland met een interactief kindermuseum waar alles om de aarde draait. Buiten aan de picknicktafels eten we een heerlijke pannenkoek-to-go. De kids vermaken zich in de avontuurlijke outdoor speeltuin.

Een winkel in Fort Everdingen met de lekkere biertjes van Duits & lauret
Papa’s paradijs; een winkel met heerlijke speciaalbiertjes van Duits & Lauret in Fort Everdingen

Biertjes bij Fort Everdingen

Na deze lunch rijden we door naar Fort Everdingen in jawel…Everdingen. Een imposant bouwwerk, gelegen in een groot natuurgebied, dat in de 19e eeuw gebouwd werd als onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Maar in 2015 is het in handen gekomen van brouwerij Duits & Lauret, die daar overheerlijke speciaalbiertjes brouwt en waar je proefpakketten kunt kopen. De kofferbak wordt er mee gevuld. Papa blij!

De Ford Mustang bij zonsondergang bij Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt
De zon gaat onder bij Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt

Ford Mustang bij zonsondergang

De dag wordt passend afgesloten bij Landgoed Heerlijkheid Marienwaard, waar we een fotoshoot doen van onze Red Beauty bij het licht van de ondergaande zon in de Betuwe. Daarna cruisen we terug richting Hoogblokland en verruilen we ons brullende Amerikaanse raspaard weer voor onze geluidloze Franse voiture. Wat een topdag! Hoort zegt ‘t Ford!

Het stuur van de Ford Mustang
Het stuurwiel van onze Ford Mustang

Ook eens een dag op pad met deze Ford Mustang?

Wil je ook eens een dag een Ford Mustang huren? Vraag dan een offerte aan op de site van ‘We love Oldtimers’. Ze hebben verschillende soorten oldtimers en bieden ook regelmatig leuke themaroutes of speurtochten. Voor inspiratie over andere uitjes kun je ook eens een kijkje nemen in onze blogs over dagjes uit.

You may also like

Leave a Comment