Naar LEGOLAND® Billund in de meivakantie!

door Roger

De bekendste attractie van Denemarken is ongetwijfeld LEGOLAND®. Een bestemming die hoog op de bucketlist van vele gezinnen zal staan. Misschien is de aanstaande meivakantie een goed moment om een bezoek aan LEGOLAND van de lijst af te strepen? Wij vertellen je waarom.

LEGOLAND in de meivakantie

Het park bestaat uit zo’n 55 attracties en bouwwerken gemaakt met niet minder dan 60 miljoen (!) vrolijk gekleurde LEGO® steentjes. Er zijn in het park diverse live shows, een bioscoop, een DUPLO® gedeelte voor de allerkleinsten en de grootste LEGO winkel ter wereld. Wij waren al eerder in LEGOLAND® Oberhausen, maar dat mag je eigenlijk niet vergelijken met LEGOLAND in Billund. Hier gaat het om de overtreffende trap van LEGO.

LEGOLAND overview

LEGOLAND Billund is om meerdere redenen in de meivakantie de perfecte bestemming om heen te gaan met de kinderen. Een eerste goede reden is de reisafstand: LEGOLAND ligt in het midden van de regio Jutland. Het schiereiland dat Denemarken verbindt met Europa.
Vanaf Utrecht is het slechts een dagje rijden met de auto (ca. 700 kilometer) en met het vliegtuig is het nog geen uurtje vliegen naar de luchthaven van Billund.

Een tweede reden zou het weer kunnen zijn. In Denemarken is het in de meivakantie gemiddeld genomen nét wat zonniger en droger dan in ons land.

Maar de belangrijkste reden is toch wel dat iedereen van LEGO houdt. Elke generatie is er groot mee geworden, LEGO heeft een blijvende magische aantrekkingskracht op jong en oud.

Draak van LEGO

LEGOLAND resort

Naast het familiepark LEGOLAND bestaat het resort onder andere ook uit: Hotel LEGOLAND® , LEGOLAND® Castle Hotel, LEGOLAND Holiday Village, Vakantiepark Lalandia Billund, LEGO® House, WOW PARK Billund, het nabijgelegen safaripark GIVSKUD ZOO en de steden Vejle en Kolding. Wie plezier wil beleven in attracties die zijn gethematiseerd rond de bontgekleurde speelgoedblokjes zit helemaal goed in LEGOLAND, maar wie echt met LEGO wil bouwen, zich wil laten inspireren en informeren wat er allemaal mogelijk is met LEGO en de geschiedenis achter het merk wil leren kennen, moet (ook) naar het LEGO House, op hemelsbreed een kilometer afstand van LEGOLAND.

Bouwen met LEGO in het LEGO House

LEGO House – Home of the Brick

Het LEGO House staat op de exacte plek waar Ole Kirk Christiansen in zijn werkplaats in 1968 het wereldberoemde LEGO steentje bedacht en ontwikkelde. Het gebouw zelf is al een architectonisch hoogstandje. In het ontwerp van het gebouw zijn 21 verschillende blokken te herkennen die met elkaar zijn verbonden. Ieder blok heeft van bovenaf gezien een eigen kleur. Het blok aan de bovenkant van het gebouw, The Keystone, heeft dezelfde verhoudingen als een 2×4 LEGO steentje. De gevel is bedekt met keramische tegels waardoor de illusie wordt gewekt dat het gebouw geheel is opgebouwd uit LEGO steentjes.

House of Bricks Billund

Een metalen overspanning draagt de 21 blokken zonder afbreuk te doen aan het open en ruimtelijke gevoel van de binnenplaats. Op de begane grond bevinden zich een state-of-the-art LEGO winkel, drie restaurants, een forum en 2.000 m2 openbare ruimte. De eerste en tweede verdiepingen herbergen vier unieke speelzones. In de ‘History Collections’ gelegen in de souterrain wordt de geschiedenis van het bedrijf LEGO uitgelicht.
Helemaal bovenin het gebouw is een ruimte ingericht voor wisselende tentoonstellingen.

History Collection LEGO House

Boek jouw meivakantie naar het LEGOLAND Billund Resort bij TUI en vlieg met KLM

Ga in de meivakantie 2022 op een shortbreak met de hele familie naar het LEGOLAND Billund Resort. Je boekt je vakantie eenvoudig en met extra’s via TUI. Vlieg comfortabel en snel met KLM naar de luchthaven van Billund. Binnen het uur sta je weer met beide benen op de grond. Deze korte reis maakt het voor gezinnen gemakkelijk en comfortabel en daarnaast is het een superleuke eerste kennismaking met vliegen voor de allerkleinsten. Het wordt hiermee onderdeel van de vakantiebelevenis. De luchthaven van Billund – Billund Airport – is de tweede luchthaven van Denemarken, maar door formaat en indeling heel overzichtelijk voor families met kinderen. Hierdoor begint je reis ontspannen en kan je ultiem genieten van al het vertier dat je te wachten staat in het LEGOLAND Billund Resort.

Unieke activiteiten met de Be Happy Pass

Wanneer je verblijft in één van de vele accommodaties van het LEGOLAND Billund Resort, krijg je als extraatje de Be Happy Pass voor het hele gezin. Met deze pas zijn exclusieve activiteiten te beleven en kan er gebruik worden gemaakt van speciale kortingen bij de vele attracties van het resort.

Slapen in LEGOLAND

Kijk snel voor meer informatie over een TUI reis naar LEGOLAND.

Informatie over het LEGO House

Meer over het LEGOHOUSE lees je hier: https://legohouse.com/en-gb/

Meer informatie over Denemarken: www.visitdenmark.nl

You may also like

Leave a Comment