Glamping in de Dordogne

door Edwin
Glamping

We zijn in de Dordogne, het uiterste zuiden van de Dordogne op camping Pomport Beach, tussen de dorpjes Pomport en Sigoulés in. De kinderen verwonderen zich over het uitzicht, geen bergen, geen parapenters ook. “Waar moeten we nu wandelen, ik zie geen berg!” Tja, dat heb je als je je kinderen tot dusverre naar bergachtige gebieden hebt meegenomen. Ook voor ons is het nieuw, heuvels in plaats van bergen, de rust die van de regio afstraalt ten opzichte van de adrenaline rush in een gebied als de Franse Alpen. Onder het begeleidend getjirp van duizenden krekels rijden we de camping op. De vriendelijke receptioniste wijst ons het luxe onderkomen die we deze week zullen bewonen. Glamping met een hoofdletter G mag ik wel zeggen.

Glamping - Dordogne - Vacanceselect-Vaders op Reis

Onze safaritent staat te glimmen van nieuwigheid in de hete middagzon, wat een joekel! De jongens rennen door de tent van opwinding. De grote bedden, de stortdouche en zelfs de compleet uitgeruste keuken worden bejubeld. Opbergruimte te over, dus geen rommel in de tent. Een vlonder met zithoek en picknickbank maakt het buiten helemaal af. Dit is zo anders dan dat we gewend zijn. De meeste huurtenten hebben geen geheimen meer voor ons, maar dit is een overtreffende trap. Is dit wel een tent? Met een koud pilsje op onze vlonder nemen we ons nieuwe huis in ons op. Na een tijdje kijken we elkaar aan, hier kunnen wij wel aan wennen.

Witte koeien en blauwe luchten

Met de warmte van deze week is het heerlijk afkoelen in het nieuwe buitenzwembad. Dit wisselen we af met het mooie zandstrand langs het meer op de camping. Ideaal voor waterratten als de onze. “Kom pap, wil je ons weggooien in het zwembad?” Onvermoeibaar zijn ze, gaan pas laat naar bed – nog steeds vroeg vergeleken bij de rest van de camping trouwens – en slapen als roosjes tussen de zonnebloemvelden. De omgeving is schitterend, de witte koeien en de zonnebloemen steken fel af tegen de blauwe lucht en groene druivenranken. De zintuigen worden geprikkeld. Op één van mijn fietsrondjes in de omgeving kom ik welgeteld twee tractors en één eenzame fietser tegen, en ik ben toch echt 2 uur zwetend onderweg geweest. Wat een rust hier in de omgeving. Bij terugkomst is zo’n koude stortdouche in de tent een verademing. Herboren pak ik mijn boek en plof neer. “Lieverd,  zullen we een potje badmintonnen?” Ach vooruit.

Glamping - Dordogne - Pomport Beach

Chateau des Jeux

Tijd voor een uitje! Chateau de Bridoire is een sprookjeskasteel op nog geen 10 kilometer van de camping. De jongens vinden vooral het labyrint -in de ‘Vallée de Mystérieuse’-  spannend, opdrachten in een bos maken en proberen de route te vinden is het hoogtepunt van de dag, maar wel vermoeiend. We zijn een dikke twee uur onderweg. De fut voor de 100! spellen die te doen zijn op het terrein van het ‘chateau’ is er bijna niet meer. Gelukkig is de meegebrachte lunch precies op tijd. Het levend ganzenbord en het zaklopen kunnen we natuurlijk niet overslaan. Wat in Frankrijk altijd goed verzorgd is, zijn de picknickplekken. Hele families zitten hier uitgebreid te lunchen, wijntje erbij, echt een uitje op zich. Ook binnen in het chateau staan spellen opgesteld. Dit, samen met het huiselijke karakter van dit kasteel, maakt het een bijzonder prettige plek om te zijn.

Glamping, heel niet gek

“Zitten hier haaien, pap?” We glijden als een mes door de boter over de rivier de Dordogne. Een kanotocht van 14 kilometer is prima te doen voor onze jongens. De natuur en het heerlijke water maken dit een prima uitje, ook al zo dichtbij de camping. Wij zijn vanaf de camping naar Gardonne gereden, 12 kilometer slechts, hier is het vertrekpunt voor de busjes die je met kano en al naar het begin van je vaartocht brengen. In ons geval is dat Bergerac. Na een kleine drie uur peddelen meren we weer aan in Gardonne.

Animatie op de camping

De week vliegt voorbij, je hoeft de camping nauwelijks af, als zwemmen en relaxen je ultieme vakantie is, zit je hier perfect. De animatie voor de kinderen is dagelijks present, zo blijft er voor papa en mama ook nog tijd over voor een goed gesprek of een boek. Wanneer je een dag op de camping wilt blijven met de kids, is er op camping Pomport Beach genoeg te beleven. Naast het buitenzwembad en zandstrand, wordt er animatie verzorgd door Team4Animation. De animatie is voor jong tot oud: er worden bingoavonden georganiseerd, sporttoernooien gehouden en ook midgetgolf staat op het programma. Daarnaast zijn er speciaal voor de kids gezellige lampionnenoptochten en natuurlijk de geliefde minidisco. Voor ieder wat wils dus.

Mocht je toch de omgeving willen checken, zie ook onze tips over de Dordogne. We gaan de tent missen, net als de camping. En we zijn het er allemaal over eens: dat Glamping heeft toch wel iets.

Glamping - Pomport Beach - Vacanceselect

Meer info:

Alle info over deze camping en over Glamping vind je op de website van Vacanceselect

Vanaf Utrecht is het 1080 kilometer, wij reden het in 1 nacht terug, maar leuker is het natuurlijk om hier een tussenovernachting voor te gebruiken.

Tips:

  • De camping heeft geen winkel, je kunt de broodjes voor de volgende ochtend vooraf bestellen, erg makkelijk. Zelf reed ik elke ochtend naar het nabijgelegen dorp Sigoulés. Lekker actief op de fiets naar de Boulangerie aldaar. In hetzelfde dorp bevindt zich ook supermarkt de Carrefour voor de dagelijkse boodschappen.
  • Ga eens langs bij een wijnchateau, welke de beste is, is niet te zeggen, er zijn er zoveel in de omgeving. De meesten hebben een vaste openingsdag voor een proeverij.
  • Voor wat andere tips in de omgeving kijk je even bij ons eerdere blog.

Vacanceselect is specialist en voorloper op glampinggebied en bied gezinsvakanties aan in heel Europa!

You may also like

2 comments

10 tips voor de Dordogne in Frankrijk – Vaders Op Reis 5 september 2018 - 22:48

[…] Posted on19 augustus 20165 september 2018 1 Comment Het toeval wilde dat zowel Roger als Edwin in de zomervakantie van 2016 in de Franse Dordogne waren. Of Périgord, zoals de Fransen het zelf noemen. Wij stelden 10 tips voor de Dordogne samen van de leukste uitstapjes met kinderen. Zoek je nog een leuke camping in de Dordogne, kijk dan ook eens naar dit blog, Edwin testte met het gezin een Safaritent op camping Pomport Beach. […]

Antwoord
Op vakantie als god in Frankrijk – Vaders Op Reis 21 juli 2019 - 10:26

[…] Edwin ontdekte de luxe van glamping in een hagelnieuwe glampingtent in het uiterste zuiden van de Dordogne op camping Pomport Beach . […]

Antwoord

Leave a Comment