Open deuren in Kasteel Epilly

door Roger

Onze kinderen verheugen zich er al weken op: als een echte ridder of prinses overnachten in een heus kasteel! Eindelijk is het zover: we zijn in de Loire te gast bij de Nederlandse eigenaren Edwin en Willemien in kasteel Epilly.
Het is een klein chateau met de sfeer van voorbije tijden, maar met het comfort dat je van een eigentijds hotel mag verwachten.

20160714_153421

‘Mag ik de sleutel van onze kamer?’ vraag ik bij aankomst aan kasteeleigenaar Edwin.
‘Ik loop wel even mee naar jullie kamer’ antwoordt hij ontwijkend en met een glimlach.
Onze kamer is op de eerste verdieping van het kasteel. Het blijkt dat de kamerdeuren geen sloten hebben, dus er zijn ook geen sleutels nodig. Typerend voor de open en gemoedelijke sfeer hier.

Onze kamer heeft een luxe badkamer met douche, eigen toilet en wastafel. Het raam biedt uitzicht op de 9 hectare grond en over de weidse groene omgeving.
Wij slapen op een romantisch hemelbed, terwijl de kinderen ieder een eigen bed hebben in de aangrenzende kamer. De kamer is in stijl ingericht met authentiek en antiek interieur. Een marmeren schouw, een houten vloer, antieke bedden en dito zitbank zijn daar voorbeelden van.

Kasteel Epilly

Wij verblijven twee nachten op het landgoed. Het kasteel ligt voor ons handig om op adem te komen voordat we later doorrijden naar de Dordogne. Maar ook op de route naar de Provence, Languedoc, Limousin of Zuid-Frankrijk is dit kasteel een prima plaats om je reis ‘door midden te hakken’.

Het spelletjeskasteel

Vorig jaar waren we al in deze regio. Toen hadden we al een aantal kastelen bezocht in de Loire. Nu kregen we van Willemien de tip om een kasteel te bezoeken die anders is dan de anderen. Château de La Ferté Saint-Aubin is inderdaad anders. Het is een imposant kasteel waar in diverse zalen de antieke inrichting is te bewonderen. Leuk en best interessant, maar voor kinderen niet heel spannend. Dat hebben ze hier handig opgelost door overal in en om het kasteel oude houten doe-spelletjes neer te zetten. Kinderen kunnen dus niet alleen kijken, maar ook dingen doen. Een kinderboerderij, een minigolfbaan, speelhutjes en een demonstratie cakejes bakken, maken het bezoek compleet.

Kasteel in de Loire

Bij een overnachting is een uitgebreid ontbijt inbegrepen. De ‘kasteelzaal’ is groot genoeg voor alle gasten.

Kasteel Epilly in Frankrijk

In de avond maken we gebruik van de mogelijkheid om aan te schuiven voor een ‘diner au chateau’.  We hebben het geluk dat het mooi weer is en dat we samen met de andere kasteelbewoners op het terras kunnen eten. Edwin en Willemien hebben een passie voor koken en maken de heerlijkste gerechten op een Frans handgemaakt fornuis. En dat proef je. Nooit eerder aten we zo een botermalse bavette.

Om het kasteel kun genieten van de rust op het landgoed van kasteel Epilly: een mooie wandeling over het terrein of een wijntje op het terras. Je kunt ook even afkoelen in het bescheiden maar verwarmde zwembad. Er wordt door onze kinderen dankbaar gebruik gemaakt van de speeltuin met glijbaan, de schommel en trampoline. Eigenlijk doe je dit kasteel een beetje tekort als je deze locatie alleen maar als tussen-overnachting gebruikt. Hier zou je veel langer kunnen genieten. Misschien komen we nog wel eens terug voor een langer verblijf. De deur staat hier tenslotte altijd open.

Informatie:

Kasteel Epilly ligt in de Loire zo’n 160 km ten zuiden van Parijs tussen Orleans, Blois en Vierzon.
Ook ideaal om te gebruiken als tussenstop richting het zuiden van Frankrijk.
http://www.epilly.com/

Het spelletjeskasteel ligt op 25 minuten rijden van Epilly:
Château de La Ferté Saint-Aubin

 

You may also like

1 comment

Op vakantie als god in Frankrijk – Vaders Op Reis 28 september 2019 - 22:44

[…] heeft meer dan eens gebruik gemaakt van Chateau Epilly om de reis richting het zuiden op te breken. Epilly is een heus Frans kasteel van Nederlandse […]

Antwoord

Leave a Comment