Op vakantie als god in Frankrijk

door Roger

‘Je begint een Francofiel te worden’ zegt Edwin tegen me als ik enthousiast vertel dat de reis deze zomer wéér naar Frankrijk gaat. ‘Nou, jij gaat anders ook niet met een boog om Frankrijk heen’ pareer ik. Het is waar. Afgelopen jaren zijn we beiden veel in Frankrijk geweest en altijd valt er weer wat nieuws te ontdekken. Dit land is zo veelzijdig dat er altijd wel een reden is om terug te keren naar ‘La douce France’. Vandaag zetten we Frankrijk in de etalage en vertellen we veel over dit mooie land aan de hand van eerder geschreven blogs.

Tips - Dordogne - fietsen - uitje

Onderweg naar de bestemming in Frankrijk

Nadeel van Frankrijk is dat het grootste deel van het land, nou niet bepaald om de hoek ligt. Het is dus een aardig stukje rijden. We deelden onze ervaringen over de autorit naar Frankrijk met de dames van Travelvibe in een heuse column over de lange autorit . Vast herkenbaar voor velen.

Om de reis een beetje op te breken gaven we tips over wat tussenovernachtingen. Edwin is bijvoorbeeld erg enthousiast over ‘Bij ons in Huis”. Als tussenstop naar het zuiden ligt ‘Bij ons in huis’ perfect op de route. Vanuit Utrecht zo’n 630 kilometer, vijf minuutjes van de Route du Soleil af en toch midden in de stilte.

B&B - Route du Soleil - Overnachting - Frankrijk
Wat een plek voor het ontbijt!

Roger heeft meer dan eens gebruik gemaakt van Chateau Epilly om de reis richting het zuiden op te breken. Epilly is een heus Frans kasteel van Nederlandse eigenaren en ligt zo’n 160 km ten zuiden van Parijs.

Kasteel Epilly in de Loire
Kasteel Epilly in de Loire

De streken de Loire, de Auvergne en de Dordogne

Alles bij elkaar hebben we al heel wat departementen van Frankrijk bezocht. Over enkele gebieden schreven we ook een blog. Zo bezocht Roger met zijn gezin heel wat kastelen in de Loire en hij sprak daar uitgebreid over met een Franse wijnboer.

Kasteel in de Loire
Als je van kastelen houdt is de Loire de regio waar je moet zijn

Het toeval wilde dat Edwin en Roger ooit in dezelfde periode in de Dordogne zaten. Samen schreven we 10 tips voor de Dordogne, één van ons meest gelezen blogs over deze bij -Nederlanders zeer populaire- regio.

Tips - Dordogne - kinderen - kajak - kano
In de Dordogne is er eindeloos vermaak

In 2018 verbleven we in het hart van Frankrijk, dus uit eigen ervaring kunnen we je de leukste tips voor de Auvergne geven.

Frankrijk Auvergne
De Auvergne staat bekend om zijn vulkanen

Glamping in de Dordogne

De departementen in de Frankrijk zijn groot. Dat bleek dat toen Edwin en Roger beide aan het ‘glamperen’ waren in de Dordogne, maar nog altijd bijna twee uur rijden afstand van elkaar. Roger werd in de Dordogne verlost van enkele kampeertrauma’s bij Domaine le Bost.

Glamping in de Dordogne, domaine le bost
‘Kamperen’ op domaine Le Bost

Edwin ontdekte de luxe van glamping in een hagelnieuwe glampingtent in het uiterste zuiden van de Dordogne op camping Pomport Beach .

Glamping Pomport Beach
Glamping in de Dordogne

Actief in Frankrijk

Glamping en lekker niksen op zo’n camping is natuurlijk heerlijk. Maar als je ons een beetje kent, dan houden wij ook van actief. Ook daarvoor kun je natuurlijk terecht in Frankrijk. Zo is bergwandelen door de Franse Alpen ongekend mooi. Edwin en Roger liepen eens een meerdaagse huttentocht door de bergen van Valgaudemar en Champsauer in National Park des Encrins. Het werd een onvergetelijke ervaring.

Wandelen door de Franse Bergen
Een uitdagende route door National Parc Encrins

Na de bergwandeling lieten we de adrenaline door ons lichaam pompen tijdens de via ferrata in Ancelle. Via ferrata is een Italiaanse term en het betekent zoiets als ijzeren weg. Een via ferrata is een met staalkabels uitgezet parcours langs een rotswand. In dit geval een machtige rotswand van 200 meter hoog. Via Ferrata is spectaculair om te doen en mogelijk op meerdere plaatsen in Frankrijk.

Via Feretta in Ancelle
Via feretta is geschikt voor de sportieve thrillseeker

Edwin ging wandelen met zijn gezin op de Col de la Sambuy. Zo zie je maar dat ook jonge kinderen kunnen genieten van een wandeling door de bergen.

Sambuy - Annecy - Rodelbaan - Vaders op Reis - Alpen
Je kunt uitstekend wandelen met kinderen op de flanken van de Col de la Sambuy

Je hebt dan altijd nog de overtreffende trap van sportiviteit. Gerenommeerd fietser en reisschrijver Kees Lucassen ging met zijn zoon Jelle op de fiets naar Parijs en schreef daar voor Vadersopreis een heerlijk verhaal over.

Op de fiets naar Parijs
De overtreffende trap van sportief: fietsen naar Parijs

Wordt vervolgd

We zijn dus Frankrijkliefhebbers en dat wordt niet minder. In tegendeel zelfs. Frankrijk vraagt erom om steeds opnieuw ontdekt te worden. Deze blog is dus nog lang niet af en de komende tijd zullen we meer schrijven over ‘La douce France’.

Informatie over jouw vakantie naar Frankrijk

Op de site van de ANWB kun je veel praktische informatie vinden over jouw reis en verblijf in Frankrijk

You may also like

Leave a Comment