Kajaktour in Rainbow Beach – Australië

door Sander
Australie - Kajak - Rainbow Beach - Familie

“Come back guys! Stop paddling!” Wat onmogelijk lijkt gebeurt toch; een lichte vorm van paniek in de stem van Vince, onze kajak-instructeur tijdens onze kajaktour vanuit Rainbow Beach. Vince ziet eruit als The Dude uit The Big Lebowski met de haardracht van André Agassi in z’n jonge jaren.

Amper tien minuten eerder stonden we nog op het strand en vroeg hij na een korte instructie heel relaxed ‘Wie heeft er wel eens op zee gekajakt?’ Iedereen stak z’n hand op. Hij; “Beautiful!”, stapte in z’n kajak, doorkliefde de branding en riep, zonder om te kijken of zijn pupillen überhaupt al in de kajak zaten; ‘Look a whale! Follow me!’

Australie - Kajak - Rainbow Beach - Familie
Foto: Sander Abbes

Bommetje!

En hier gaan we, we trekken een lange sprint de zee op om de door hem gespotte, langscruisende walvis ergens op z’n route te kunnen ontmoeten. Ik probeer wat extra gas te geven en tegelijkertijd dochter Nova (6) gerust te stellen die voor me zit en dapper mee peddelt. Toch worden de blonde manen van Vince steeds kleiner.

Gelukkig stopt hij, wij komen iets later met de tong tussen onze peddels op de door hem bedachte plek aan. We hebben onze cameraatjes nog niet gepakt of een enorme zwart-wit gezeepokte bultrug springt vlak voor ons de zee uit en maakt een achterwaarts bommetje. “Zag je dat papa?” “Ja Noov, dat zag ik…”

Australie - Kajak - Rainbow Beach - Familie
Foto: Sander Abbes

He’s spyhopping to check us out!

Mooi voor het filmpje natuurlijk, maar ook iets dichterbij dan Vince had gewild… Hij herstelde zich echter snel; “Wowie guys that’s awesome! He’s spyhopping to check us out!”. De mannetjes walvis wilde waarschijnlijk zeker weten dat we geen bedreiging vormden voor zijn vrouw en kind waar we vlak daarna bijna tegenaan voeren. Zo uitbundig als de mannetjes springen en fonteintjes blazen, zo geruisloos zwommen moeder en kind er achteraan. Ook zij verrasten ons toen ze plotseling voor onze bootjes opdoken.

Australie - Kajak - Rainbow Beach - Familie
Foto: Sander Abbes

30 dolfijnen rond de kajak

Wat een gave start van deze ‘Dolphin View Kayaking tour’ van Epic Ocean Adventures in Rainbow Beach. We peddelen daarna rustig terug naar de kust, de adrenaline er nog een beetje uit giechelend. Eenmaal aangekomen bij de rotsachtige kust van Double Island Point komen we in ondiepere wateren het echte doel van de trip tegen; een groep van dertig dolfijnen met ook veel speelse kleintjes. Ze zwemmen rustig rond de kajaks, surfen wat op de golven en checken ons uit.

Met de 4×4 terug

Als afsluiter surfen we zelf ook met de golven mee weer richting het strand waar we begonnen waren, we laden de kajaks op de oplegger achter de stoere 4×4 en rijden terug terwijl de zon achter ons de zee in zakt. Omdat het inmiddels hoogtij is ,moet de 4×4 nog flink z’n best doen om door het rulle zand te ploeteren. Het peddelen en de zeelucht maken hongerig. Terug in het gezellige Rainbow Beach laten we bij een welverdiende pizza deze middag de revue passeren. De gezamenlijke conclusie; wéér een absoluut hoogtepunt van onze Oz-roadtrip.

Australie - Kajak - Rainbow Beach - Familie
Foto: Sander Abbes

Meer informatie

Rainbow Beach ligt in Great Sandy National Park, vooral bekend van Fraser Island. Wij wilden met de kids een actieve dag in dit nationale park beleven, zonder de lange tocht naar en over dit eiland te hoeven maken.

De kajaktour van Epic Ocean Adventures is een perfect alternatief. Hij start met een mooie rit in de 4X4 over het strand, laad de kajaks uit, geeft instructie en kiest vrij snel het ruime sop. Onze groep bestond uit vijf kajaks en we hebben zo’n 2,5 uur gepeddeld. Ik zat met ons dochtertje van zes in een kano, mijn vrouw met ons zoontje van negen.

Walvissen trekken gedurende de Australische wintermaanden (mei-september) langs de Australische kust, eerst van zuid naar het warme water in noord en dan weer terug. Een perfecte tijd voor trips op het water, je hebt altijd vrij grote kans om ze te spotten. Kosten voor het hele gezin zijn omgerekend €215 voor een halve dag die we nooit zullen vergeten.

Voor meer informatie: https://epicoceanadventures.com.au/dolphin-view-kayak-rainbow-beach/

Lees ook dit Kajak artikel: https://www.vadersopreis.nl/gevaren-op-gauja/

Meer over Australie: https://www.vadersopreis.nl/kakadu-national-park-in-een-4×4-met-daktent/

You may also like

1 comment

Kakadu National Park in een 4x4 met daktent – Vaders Op Reis 5 oktober 2019 - 15:11

[…] die proberen te ontkomen.. Wat vinden we van dit landschap? Het is even wennen na de weelderige tropische oostkust met palmen, stranden en kaketoes. Maar toch voelt het goed. Wat ruiger en avontuurlijker, alsof we […]

Antwoord

Leave a Comment