Landal Orveltermarke – Drenthe

door Edwin
Landal Orveltermarke - Vaders op Reis - Weekendje weg

“Een Landal park is altijd super leuk!” Het vertrouwen is er, maar kan Landal Orveltermarke ook voldoen aan dit huizenhoge verwachtingspatroon? Dit Landalpark in hartje Drenthe is nog niet voorzien van onze voetstappen, maar daar komt dit weekend verandering in. De jongens hebben er zin in, wij ook, nu de weergoden nog.

Landal Orveltermarke - Vaders op Reis - Weekendje weg
We zijn welkom!

Drenthe op haar best

Een van de dingen die Landal altijd goed op orde heeft is het ‘passen in de omgeving’. Weidsheid, bescheidenheid, dat zijn de woorden die in ons opkomen als we de laatste kilometers richting Orvelte rijden. En ineens zijn we er, geen neon flikkering, geen hoge bebouwing, maar ‘gewoon’ een typisch Drentse omgeving. Het Pitch&Putt terrein is nog wat het meest opvalt. “Gaan we dat ook doen, please??” Eerst maar eens Bollo gedagzeggen en inchecken. “Waar zijn de jongens nou?” We zijn nog niet ingecheckt of ze hebben de weg naar de speelzolder al gevonden. Vertrouwd, familiair en veilig, heerlijk binnenkomen zo. “Wij gaan naar het huisje hoor”.

Landal Orveltermarke - Vaders op Reis - Weekendje weg
sfeervolle villa’s
Landal Orveltermarke - Vaders op Reis - Weekendje weg
Het natuurlijke zwembad

Faciliteiten Landal Orveltermarke

De opgestuurde documentatie vooraf verraadde natuurlijk al dat we ons hier niet hoeven te vervelen, maar eenmaal op het park wordt dit zeker bevestigd. “We komen het park helemaal niet af zo” Mirjam zegt wat ik denk, een weekend is duidelijk te kort om zowel op als buiten het park alles te zien. Alleen het avontureneiland al. Direct aan ons heerlijke 6-persoons huisje ligt een stuk grond waar alles mag en niks kapot kan. Een zipline, klimtoestellen, waterspeelgoed en kruip-door-sluip-door paadjes. Eromheen kun je waterfietsen of suppen. En aansluitend spring je zo in het keurig aangelegen natuurzwembad. Voor nu regent het een beetje, we pakken de zwembroek en gaan eerst het zwembad maar eens verkennen.

Landal Orveltermarke - Vaders op Reis - Weekendje weg
Uren plezier
Landal Orveltermarke - Vaders op Reis - Weekendje weg
Goed bezig!

Orvelte

Na een heerlijke nacht slapen krijgen we direct een cadeautje als de gordijnen opengaan. De blauwe lucht brengt energie en om te voorkomen dat we echt alleen op het park blijven, schieten we de wandelschoenen aan. Vanaf het park wandel je zo naar Orvelte. Daar beginnen we een GPS wandeling. Net als tijdens mijn eerdere (fiets)bezoek aan Drenthe is het nu ook weer de stilte en de rust die regeert. Schapengeluiden en het ruisen van de bomen door de wind is het enige dat we horen. En zoonlief die zo af en toe roept “ik heb weer wat!” In Orvelte staat een plastic-zak-uitdeelapparaat voor diegenen die mee willen helpen om zwerfvuil te rapen. En natuurlijk helpen we gewoon mee met Drenthe NOG mooier en schoner te maken. Na een kleine negen kilometer verwennen we onszelf met limonade en een gebakje. En nu terug naar het park, we gaan golfen!

Landal Orveltermarke - Vaders op Reis - Weekendje weg
Stoer hoor!

Pitch&Putt

Landal Orveltermarke beschikt over zowel een midgetgolfbaan als een Pitch&Putt parcours. Mirjam en ik hebben al eerder de ‘grote mensenversie’ gedaan, maar voor de jongens is het nieuw. Beducht voor wat frustratie in het begin proberen we een goede uitleg te geven, maar het gaat eigenlijk best goed! We besluiten om negen holes te lopen, variërend van 35 tot wel 70 meter. Af en toe horen we een plons of schiet er een kleine graszode langs onze oren maar het plezier en het fanatisme is er niet minder door. Als profs in de dop ronden we hole na hole. Na hole zeven breekt de hemel open en rennen we met clubs en ballen ons huisje in. Even schuilen, koffie drinken en al snel zien we het zonnetje weer. “Nog maar twee holes?” Helaas, de dag vliegt voorbij.

Landal Orveltermarke - Vaders op Reis - Weekendje weg
Mjammie

Landal Orveltermarke kidsproof

“Zullen we brownies bakken?” Nee, ben je gek, er is hier zoveel te doen, dan ga ik toch niet in het huisje staan bakken. “Neeheee, bij de animatie”. Ah, die zou je bijna vergeten. Het hele jaar door is het animatieteam actief op de Landal parken. En dus staat Lucas op zondagochtend al vroeg brownies te bakken onder het likkebaardende oog van Mirjam. Broer Floris en ikzelf staan ondertussen in de pannakooi. De jongens willen nog niet naar huis, maar die tijd komt snel dichterbij. “We moeten nog midgetgolfen, ik wil nog zwemmen en we kunnen ook nog een vlot maken met de animatie” Tja, de volgende keer gaan we een week!

Landal Orveltermarke - Vaders op Reis - Weekendje weg
themapaden genoeg in de buurt
Landal Orveltermarke - Vaders op Reis - Weekendje weg
Onze heerlijke lunchplek

Bosmeer Ellertshaar

We sluiten ons weekend af met een stevige wandeling. Voor de jongens gaan de fietsen mee, maar wij lopen een kleine tien kilometer in het bos rond Schoonloo. Met een lunch op een bijzonder mooie plek aan het bosmeer Ellertshaar is dit een hele fijn uitstapje. Als je dan toch persé het park af wilt, dan is dit wel een heel leuk idee. Uiteraard is er genoeg te doen in de omgeving voor als het eens wat minder weer is. De receptie van Landal Orveltermarke hangt vol met flyers van voorbeelden hiervan, je hoeft je geen minuut te vervelen. Op de terugweg van de wandeling pikken we de brownies op (warm uit de oven, jammie). Terwijl wij de auto in pakken, sprinten de jongens nog een keer naar het zwembad. “Wanneer gaan we weer?”

Landal Orveltermarke - Vaders op Reis - Weekendje weg
De schapen zijn nooit ver weg

Meer info Landal Orveltermarke

Uiteraard kun je alle informatie vinden op de website van Landal en voor meer informatie in het Drentsche land; bekijk de website van OerDrenthe

Andere Landal parken

We bezochten inmiddels al meerdere parken van Landal, kijk maar eens. Want zoals zoon Lucas al zegt: “Een Landal park is altijd super leuk!” Ga een logeren in het Groene Hart, bij Landal Reeuwijk. Of ga eens naar de Oosterburen, naar Landal Hochwald. Logeer eens in de nieuwe extra duurzame villa op het Overijsselse park Landal Twenhaarsveld Of misschien zelfs wel naar Oostenrijk; aanradertje rond de kerst: Landal Katschberg

Landal Orveltermarke - Vaders op Reis - Weekendje weg
Het avontureneiland is ook goedgekeurd.

You may also like

1 comment

Rondje Drenthe op de fiets – Vaders Op Reis 30 september 2019 - 16:28

[…] Mocht je nu wel in Drenthe willen fietsen, maar liever vanuit één startpunt, dan kan ik je Landal Orveltermarke […]

Antwoord

Leave a Comment