Review Coleman gezinstent: Castle Pines 4L

door Edwin
Review Coleman Castle Pines 4L

“Yes! gaan we kamperen?” Aan de jongens ligt het niet, kamperen staat voor hen gelijk aan buiten zijn, minder regels, veel spelen en lekker eten. Wij moesten er echter nog iets langer over nadenken. De weersvoorspelling is eind April nou nog niet echt iets om naar uit te kijken. Maar hé; dit is natuurlijk wel DE manier onze Coleman gezinstent uit te gaan proberen.

Review Coleman Castle Pines 4L

Review Coleman Castle Pines 4L

Testje vooraf

Omdat we de dag voor ons gepland vertrek (qua weer) nog steeds niet weten waar we goed aan doen besluiten we het zonnetje van het moment in ieder geval te benutten om de Coleman gezinstent een eerste keer op te zetten. Gewoon op een grasveld in de buurt. Het is een flink pakket, de Castle Pines 4L, duidelijk niet bedoeld om achter op de fiets mee te nemen. Dat zijn we ook niet van plan, daar hebben we de Coleman Pingora 3 voor . “Zo hé, wat een grote!” Het is inderdaad een flinke lap, zo uitgevouwen op het gras. We pakken de Youtube video erbij voor de opzet instructie en gaan aan de slag.

Verrassend snel

Dat blijkt een gouden zet. Ik ben meestal van het type; we beginnen er gewoon aan, maar gelukkig is mijn vrouw Mirjam wat gestructureerder. Dankzij de video staat de tent (inclusief haringen) in 25 minuten. Dat vind ik een goede score, helemaal als je bedenkt dat het de eerste keer is. We maken foto’s, gaan even liggen in de slaapgedeeltes en komen al vrij snel tot de conclusie dat we hier prima mee uit de voeten kunnen. Dat weekendje gaat er komen! Op naar Brabant.

Helaas bestaat er volgens mij geen filmpje over wat de beste manier is om te boel weer in te pakken. Een poging om dat netjes te doen in een winderig weiland strandt al vrij vlot met wat gevloek. De tent weer terug in de tas krijgen blijkt de grootste uitdaging. We nemen de boel mee en in de rust van onze huiskamer lukt het vrij simpel om de Coleman gezinstent weer in te pakken. Geduld is een schone zaak 😉

Review Coleman Castle Pines 4L

Camping de Duinhoeve

Met een volgepakte auto rijden we de volgende middag richting Brabant. Camping de Duinhoeve is een grote camping grenzend aan de Loonse en Drunense duinen, een heerlijk plek om te spelen, wandelen en fietsen. Het is een grote camping met gelukkig ook grote plekken. We zijn de enigen met een tent, de rest van de nachtvorst trotseerders doet dat in camper of caravan. Onze Coleman gezinstent wordt met vereende krachten opgezet, een persoonlijk record valt ons ten deel, net als de bewondering van de overige bewoners van veld ‘De Uil’. “Dat hebben jullie vlot voor elkaar!” Met lichte trots gaan we verder en richten de tent in. Onze expeditie matjes opblazen, de Helinox stoeltjes en tafel opzetten en de lamp ophangen. ‘Ons huis’ is klaar!

Fijne snufjes

Review Coleman Castle Pines 4L
Makkelijk te openen en te sluiten ventilatiepunten
Review Coleman Castle Pines 4L
Heel fijn is de opstaande rand die je ook plat kunt leggen.
Review Coleman Castle Pines 4L
Aan weerskanten zit een goed bedekte ritssluiting waardoor je stroomkabel naar binnen kan
Review Coleman Castle Pines 4L
De zijdeur kan helemaal open, maar ook open met een hordeur. Ideaal om in te spelen op de wind of om lekker door te waaien.
Review Coleman Castle Pines 4L
De toegangsdeuren naar de slaapvertrekken zijn verdeeld in 2 ritssluitingen. 1 van bovenaf en 1 van onderaf, erg handig.

Onze ervaringen met de Coleman gezinstent

Wat ons tijdens het weekendje weg met name opgevallen is, is de enorme binnenruimte. Het weer was wisselvallig en met name s’avonds hebben we binnen gezeten met z’n vieren. Met vier stoelen en een tafel is het nog steeds heerlijk ruim. De nachtvertrekken zijn ultradonker door het ‘Blackout’ systeem van Coleman. Alleen de ritsen lijken een soort blacklight licht te geven van binnenuit, handig als je er toch even uit moet. De tent is daarnaast goed strak op te zetten door de scheerlijnen op de juiste plekken. De kolom tussen de slaapvertrekken bestaat uit 6 opbergzakken, dat is ook meteen de enige opslagruimte. Wij hadden een opvouwbaar kastje bij ons, dat bleek heel handig te zijn.

Review Coleman Castle Pines 4L
Ruimte zat!
Review Coleman Castle Pines 4L
Goede luifel, maar ook binnen is het goed toeven.

De luifel is ook heel fijn. Je schoenen staan altijd droog en als het waait, kun je goed uit de wind zitten. Zoals gezegd is het opzetten een makkie (wel eerst de video even kijken!). Ook het afbreken is ‘an sich’ niet moeilijk, maar het goed strak opgevouwen krijgen zodat alles weer in de tas past, tja, dat was nog best lastig. Zijn er dan nog negatieve punten? Het gewicht is met 24kg flink te noemen, is voor ons geen probleem, maar veel gekker moet het niet worden. De twee slaapvertrekken zijn op zich groot genoeg, ook zit er een afscheidingswand tussen. Echter is het met twee grote(re) kinderen best knus te noemen. We hebben heerlijk geslapen, maar je ligt best dicht op elkaar. Wat geen straf was met de nachtvorst overigens.

Review Coleman Castle Pines 4L
Uit de wind, onder de luifel. Genieten!

Specificaties

aantal personen
Materiaal buitententPolyester PU gecoat, brandvertragend 
Materiaal frameFiberglas 
Materiaal slaapcabineAdemend polyester, no-see-um horrengaas 
GrondzeilPU gelast 
Waterkolom6000 
Afmetingen300 x 625 cm

Conclusie en meer info

Als gezinstent is de Coleman Castle Pines 4L ons erg goed bevallen. Ik weet niet of ik er met twee (bijna) pubers drie weken lang in zou willen slapen, maar voor een paar nachten of een week is het perfect. Ideaal zou zijn als de kinderen in een los tentje erbij zouden liggen en je dus 1 slaapruimte kunt gebruiken voor de opslag van je spullen.

Kijk voor alle verdere informatie over deze tent op de site van Coleman. De prijs op het moment van schrijven bedraagt €539.

Review Coleman Castle Pines 4L

You may also like

Leave a Comment