Staycation – camping ‘Tuinesië’

door Edwin
Coleman - Pingora - Blackout - kamperen - staycation

Kamperen is wat huize Otto betreft een must. Elk jaar weer zijn de familie-tripjes met de tent datgene waar het meest naar uitgekeken wordt. Op pad met de fiets naar de Wadden, naar Gelderland of ‘dichtbij’ huis naar Bunnik. Dit jaar zit het er vooralsnog niet in. Kamperen in eigen tuin, ook wel een Staycation genoemd, is dan een logische keuze. In een ‘BlackOut’ tent van Coleman proberen we toch nog een paar nachten dat kampeergevoel te benaderen.

Coleman - Pingora - Blackout - kamperen - staycation
Formaat bagagedrager, 3,7 kg

De Coleman Pingora 3 ‘BlackOut’

Drie punt zeven kilo geeft de website aan als gewicht van onze tent. En dat klopt exact. Dit is zeker niet de lichtste tent die er bestaat, ik bedoel, voor een trip waarbij je je tent op je rug meesjouwt zijn er lichtere opties. Tijdens de Fjallraven Classic USA telt elke gram bijvoorbeeld. Maar de Coleman Pingora 3 heeft andere troeven. De prijs, de ruimte die je hebt en een plek om je bagage droog te stallen in een soort van luifel. En, last but not least, de ‘BlackOut’ feature. Zie deze Youtube video met uitleg hierover. Coleman heeft een hele lijn aan tenten die deze optie hebben.

Voetjes in het gras?

Met een tuinoppervlak ter grootte van 35 vierkante meter is de camping geen mega resort. Er is geen gras, wel een palmboom. Daarnaast is het sanitairgebouw van alle gemakken voorzien, vloerverwarming, een bad en een heerlijke douche met altijd warm water. En dat zelfs zonder muntjes! Ook de wc-rol hoeft niet onder de arm, gewoon aanwezig in dit sanitairgebouw. “Wow, echt goeie wifi hier!” En ook het recreatiegebouw valt in de smaak; “Dit is net als thuis!”. Inclusief bankstel, Nintendo Switch en een heuse spelletjeskast. Waarom zou je verder weg willen? Heerlijk zo’n staycation. Nou vooruit, dat ene puntje dus, de voetjes in het gras, dat missen we. “Zal ik een rol kunstgras gaan halen?” Dat hoeft dan ook weer niet.

Coleman - Pingora - Blackout - kamperen - staycation
Tevreden bezoekers!

Knap donker in de Coleman!

“Zo hé, dat is echt een stuk donkerder dan de vorige tent!” Dat is mooi om te horen voor Coleman, het ‘Blackout’ principe werkt prima. Ook voor ons als ouders is het goed nieuws. Het ochtendlicht is niet meteen de wekker en ook de warmte blijft buiten. Tot wel 5 graden koeler claimt de fabrikant. Voor onze ‘vakantie’ nu niet van toepassing, maar dit had afgelopen zomer ook al goed van pas kunnen komen. “Mogen we al naar bed?” We schrikken er van, dat is nog nooit gevraagd! Maar het in de slaapzak liggen, een boekje lezen bij een klein lampje en het luisteren naar de buiten geluiden lonkt. Al zijn die buitengeluiden tijdens deze staycation wat anders dan dat we normaal gewend zijn. Een gamende buurman met het raam open, een oefenende buurvrouw met een trompet (les 1 schat ik in) en deur open – deur dicht geluiden. Ach ja, het gaat om het idee. Welterusten!

Coleman - Pingora - Blackout - kamperen - staycation
Het is de beurt aan Mirjam en Floris, best donker!

Wat doe je zoal op de camping?

Uiteraard is de boodschap niets voor niets; #stayhome. Echter is een ommetje in de buurt noodzakelijk voor de beweging en de vitamine D. HET uitje van onze kampeertrip was een hele fijne. Op vier kilometer fietsen van ons huis ligt het dorp Waarder. Via de app MapOut heb ik een route uitgepuzzeld over verlaten paden, we durven het aan en hopen zo min mogelijk mensen tegen te komen. “Hoeveel kilometer is het pap?” “Euuhh ongeveer 5” lieg ik. Die 5 is een psychologisch getal, de kids knikken en mompelen, “Ok, dat moet lukken”. Het is eigenlijk zeven, weet ik. Na drie kilometer wandelen we Driebruggen in en daar valt een tegenvaller te noteren. De ZuidKade langs de Dubbele Wiericke is afgesloten en een omleiding volgt. Licht geklaag wordt in de kiem gesmoord met een handvol paaseieren die over de datum zijn, even relaxen in het weiland.

Groene Hart - Kamperen - polderpad
pauzes zijn favoriet.

Een portie natuur doet wonderen

Kamperen - Groenehart
Hier wordt je toch blij van..

“Hoever zijn we al?” “Dat zeg ik op het eind wel, anders blijf ik op de telefoon kijken.” Stiekem kijk ik toch en noteer 7,4 kilometer. Via een polderpad slingeren we terug naar Waarder. Niemand komen we tegen, op talloze dieren na. De jongens genieten, wij ook. Als we bij de fietsen komen zijn we bijna 4 uur weggeweest, hebben 10,2 kilometer (“Echt??? Zo leek het helemaal niet”) gelopen en hebben de nodige outdoor vitaminen weer binnen. Op naar de camping!

Coleman - Pingora - Blackout - kamperen
Volgende week weer?

De laatste nacht

Vandaag duik ik met Lucas de tent in. De Coleman Pingora 3 is prima geschikt voor twee personen. Drie zou ook wel kunnen, maar dat wordt wel heel gezellig. Met z’n tweeën heb je lekker de ruimte. Om te slapen, maar ook voor wat spulletjes die je in de tent wil hebben. De combinaties zijn gemaakt, de kids hebben met elkaar en met Papa en Mama geslapen, zo ben je gauw een paar nachten verder.

We zeggen de camping gedag en beginnen aan de terugreis. Drie stappen later kijken we terug op een geslaagde vakantie. Uiteraard kijken we uit naar de mogelijkheden in het post-corona tijdperk, maar de sfeer hebben we alvast een beetje geproefd. Lekker hoor, zo’n staycation.

Meer info

Alle info over de staycation en de camping is te verkrijgen via de auteur. Boekingsaanvragen kunnen via edwin@vadersopreis.nl gedaan worden. Alle informatie over de tent vind je op de site van Coleman. Zij hebben bijgedragen aan ons kleine kampeergeluk, waarvoor dank.

You may also like

Leave a Comment