Review Fjällräven Travellers MT Jacket

door Edwin
Fjallraven MT Eco Jacket Review

Om te stellen dat we nogal eens onderweg zijn is een redelijk understatement. Het hele jaar door en naar hele diverse plekken in de wereld. Goede kleding is daarbij enorm van belang. Warme kleding in koude gebieden, koele kleding in warme gebieden en alles ertussenin. Waarbij duurzaamheid en comfort uiteraard hoog in het vaandel staan. Daarnaast is het ook wel prettig als het een beetje leuk staat. In het Travellers MT Jacket van Fjällräven vindt Edwin deze eigenschappen allemaal terug.

Fjallraven MT Jacket Review

FJÄLLRÄVEN MT ECO COLLECTIE

Het Fjällräven Travellers MT Jacket is onderdeel van de Travellers MT collectie. Naast het jack, uiteraard voor dames en heren verkrijgbaar, zijn er de Travellers MT Trousers, de MT Shorts en voor wie niet kiezen kan; de MT Zip Off Trousers. En speciaal voor de dames, de MT Skorts, een heerlijke korte broek met de looks van een rok. De collectie richt zich op kleding voor altijd en iedereen. Comfortabel, licht, kreukvrij qua materiaal. Tijdloos is meestal een dooddoener voor de looks, maar niet in het geval van Fjällräven in het algemeen. Je hoeft je zeker niet te schamen met deze kleding aan je lijf.

Fjallraven Travellers MT Jacket

Veelzijdig jack

Met zijn 500 gram is het een jack in de lichtgewicht categorie. Makkelijk mee te nemen in de rugzak dus. Daarnaast heb ik hem gedragen tijdens wandeltrips, maar ook zeker tijdens fietsreisjes. En eigenlijk gebruik ik hem ook als dagelijkse outfit. Het materiaal is voor het grootste gedeelte gerecycled polyamide, aangevuld met biologisch katoen. Dit heeft het lichte, kreukvrije karakter van de jas tot gevolg. Snel droog ook, het is natuurlijk geen regenjack, maar wanneer je overvallen wordt door een bui, of in een erg vochtige omgeving bent, hoef je niet bang te zijn dat het jack erg lang nat blijft.

Fjallraven Travellers MT Jacket

Mijn ervaring

Zoals gezegd heb ik -Edwin- het jack vrij vaak aan. Tijdens een weekend wandelen door een bosrijke omgeving maar ook tijdens een fietstrip in Friesland. In het weekend naar de stad, of doordeweeks naar het werk. De lichte stof maakt het fijn om hem te dragen. Een tweewegrits voor de flexibiliteit, met boven en onder een drukknop voor de extra touch. Twee goede zakken aan de zijkant die afsluitbaar zijn met een rits. Een elastisch koord aan de onderzijde om de jas waar nodig af te stellen op jouw lijf. De kraag vind ik ook perfect, niet te hoog, maar wel dusdanig dat de eventuele frisse wind tegen wordt gehouden. De vulling van de kraag is de capuchon. Die heb ik eerlijk gezegd niet gebruikt. Ik heb hem uiteraard wel even getest, maar heb hem snel weer teruggestopt in de kraag. Wat mij betreft een toevoeging die niet had gehoeven. Te groot en niet mooi. De borstzakken vind ik wel mooi en ook praktisch. De kleine maar goed weggewerkte binnenzak gebruik ik veel voor pasjes of sleutels. Het Fjällräven logo is mooi geplaatst op de linker bovenarm.

Het jack zoals ik hem heb.

Specificaties Fjällräven MT Travellers jacket M

Gewicht: 505.00 g
Materiaal: MT: 73% polyamide, 27% cotton
Juridische informatie: Bevat niet uit textiel bestaande elementen van dierlijke oorsprong.
Geslacht: Heren
Productgroep: Travel
Milieu-informatie: Gerecycled|Ecologisch

Zie ook onze reviews van de Fjallraven Kaipak 28 rugzak en de Friluft 45 rugzak

You may also like

Leave a Comment