Samsung Galaxy Tab A7 Lite, de perfecte metgezel voor entertainment onderweg

door Roger
Samsung Galaxy Tab A7 Lite

Een lange autorit met kinderen naar de vakantiebestemming. Voor sommige mensen begint de vakantie op het moment dat zij de auto instappen, voor anderen kan die reis niet snel genoeg voorbij zijn. We schreven al eens column over dit fenomeen.

Dit jaar ging de reis naar Zuid-Frankrijk naar het prachtige glamping resort ‘La Douce France’ in de Midi-Pyreneeën. De reis is opgedeeld in twee stukken, maar in het totaal moet er ruim 1200 kilometer gereden worden. Zonder files en zonder tussenstops blijft er een netto reistijd over van twaalf uur. Uiteindelijk moet er ook weer teruggereden worden, dus we kijken aan tegen 24 uur ‘reisplezier’.

Ik ken creatieve ouders die hun kinderen onderweg bezighouden met bingo, ik-zie-ik-zie-wat-jij-niet-ziet en met het zoeken naar kentekenplaten uit verschillende landen. Allemaal leuk, maar om dat (twee keer) twaalf uur vol te houden, is wat veel van het goede als je het mij vraagt.

De Samsung Galaxy Tab A7 Lite gaat mee op reis

Dit jaar gaat de daarom de Galaxy Tab A7 Lite mee op reis. Vooraf werd de batterij van de tablet volledig opgeladen en werden er wat Netflix tekenfilmserie en enkele Disney+ films op gedownload. Verder worden er luisterboeken uitgezocht en wat spelletjes die ook offline leuk zijn om te spelen. De Tablet heeft 32 GB aan interne opslag en dat is veel meer dan er nodig is om de kinderen 24 uur lang bezig te houden. Zelf heb ik de tablet uitgebreid met een Samsung EVO Plus SD kaart van 256GB en onze kinderen kunnen nu oneindig films, games en muziek meenemen op reis die ze offline kunnen bekijken.

Galaxy tab A7 lite

“Hebben we de kinderen eigenlijk wel meegenomen?” vraag ik als we de grens met België passeren. De tablet beschikt over horizontaal gerichte stereospeakers die een rijk stereogeluid produceren. Toch kiezen wij ervoor om kinderen een koptelefoon te geven. Er komt een oorverdovende stilte vanaf de achterbank en dat zijn we niet gewend. Normaal stellen we perk en paal aan het beeldschermgebruik, maar nu zijn we vanzelfsprekend wat soepeler. De kinderen vermaken zich prima met hun eigen privébioscoop op de achterbank met Pokémon filmpjes, Disney films en “The Boss Baby”.

Netflix Galaxy Tab

Pauze. En weer door…

Als we de Franse grens al zijn gepasseerd maken we een eerste stop. Tijdens een pauzestop vind ik het niet prettig om de waardevolle spullen onbeheerd achter te laten. De Galaxy Tab A7 Lite haal ik ook even uit de auto. De tablet weegt slechts 371 gram en heeft een superslank profiel van 8 mm. Hij past dus makkelijk in elke tas en het is dus geen moeite om de tablet mee te nemen.

Als we weer in de auto stappen vinden we dat de kinderen even voldoende naar het scherm hebben gestaard en stellen we voor dat ze zich even gaan vermaken met een luisterboek. De Samsung tablet werkt zo intuïtief dat zij zonder onze hulp een luisterboek naar keuze kunnen starten. Weer die rust op de achterbank. Als het zó gaat, kunnen we volgend jaar misschien nog wel zuidelijker.

De tussenovernachting

Na 650 kilometer is de bestemming voor de tussenovernachting bereikt. Chateau Epilly in de Loire voelt voor ons als thuiskomen. We zijn negen uur onderweg geweest en de batterij heeft nog meer dan de helft van de capaciteit over. Ik kies ervoor om de tablet op te laden, maar eigenlijk had het niet eens gehoeven. Het laden gaat overigens razendsnel. Ik plug de lader in, ga naar het zwembad en bij terugkomt is de tablet weer (bijna) vol en gereed voor de volgende etappe.

Ik kocht er een stevige hoes bij zodat de kinderen de tablet makkelijk mee kunnen nemen zonder risico op beschadiging.

Twee dagen later staat een tweede lange reisdag op het programma en rijden we verder naar het zuiden. De rit valt een beetje tegen; het regent en er is veel verkeer op de weg en daarom doen we langer over dit deel van de reis dan gepland. Vanaf de achterbank hoor ik niemand klagen. Zij zijn helemaal blij met de Samsung Galaxy Tab A7 Lite als nieuwe reisgenoot en vermaken zich prima.

Bonusfunctie van de Samsung Galaxy Tab A7 Lite

Voor de lange autorit is de Galaxy A7 de perfecte metgezel. Maar ook op de bestemming ontdekt Elin een fijne functie. Sinds een tijdje maakt zij graag foto’s. Daar gebruikt ze een kindercamera voor. Al snel ontdekt ze dat de foto’s met de 8MP camera van de Galaxy Tab vele male mooier zijn dan de foto’s die ze maakt met kindercamera. Niet alleen tijdens de reis, maar ook op de bestemming wordt de tablet dus veelvuldig gebruikt. De kinderen zijn blij met de Galaxy Tab A7 Lite. En de ouders misschien nog wel meer.

Meer informatie over de Samsung Galaxy Tab A7 Lite

Kijk voor alle informatie en specificaties op de site van Samsung:

https://www.samsung.com/nl/tablets/galaxy-tab-a/galaxy-tab-a7-lite-gray-32gb-sm-t220nzaaeub/

Ons oordeel is dat dit een zeer complete tablet is, voor een zeer redelijke prijs. Het Wifi-model is al vanaf 169 euro beschikbaar.


You may also like

Leave a Comment