Mannen vs vrouwen: De lange autorit

door Roger
Colum Vakantiekeuzestress mannen vs vrouwen

De dames van Travelvibe en de mannen van Vaders op Reis schrijven met elkaar over vakantiebeleving en reiservaringen.
Er is nu eenmaal een duidelijk verschil tussen mannen en vrouwen. En dat geldt natuurlijk helemaal wanneer het gaat om reizen. Niet alleen de beleving van de trip is anders, ook het traject naar de reis toe leidt een geheel eigen weg in een mannen- en een vrouwenbrein. Het soort reis maakt daarbij geen verschil; Struggles liggen altijd op de loer. Voor Vaders op Reis (de mannen) en Travelvibe (de vrouwen) aanleiding genoeg om digitaal met elkaar in gesprek te gaan. Samen bespreken zij allerlei onderwerpen die met reizen te maken hebben. Dit keer: De lange autorit

Hoi Travelvibers!

Rijden jullie wel eens naar een vakantiebestemming in verre Zuidelijke oorden? Hoe gaat zo’n rit bij jullie? Wij geven jullie graag een inkijkje hoe zo’n ritje naar Zuid-Frankrijk bij ons ongeveer verloopt.

De avond voor vertrek wordt de auto ingericht. De koffers zijn daags voor aanvang van de tocht grotendeels door de vrouw gevuld, het inladen van de auto is (vermoedelijk dankzij ons wiskundig inzicht) de taak van ons mannen. En dat inzicht blijkt nodig! Geen gaatje van de stationcar blijft onbenut: Het gat, bedoeld voor het reservewiel, wordt gevuld met schoenen en laarzen, het dashboardkastje zit vol met CD’s, DVD’s en zonnebrillen en alle beenruimte wordt ingenomen door tassen met eten en drinken. Daarnaast hebben we elk nog wat typische roadtrip-momenten:

Voor de zekerheid neemt Roger nog papieren wegenkaarten mee, maar eigenlijk vertrouwt hij de laatste jaren blindelings op zijn navigatiesysteem. Het systeem wordt ingesteld op het adres van de tussenovernachting en klaar is Kees. Vrouwlief kijkt argwanend mee.

Voor dag en voor dauw rijden we weg. Als we vertrekken pakken wij mannen natuurlijk het stuur. De vrouw zit op de passagiersstoel en daar is Edwin maar wat blij mee. Hij wordt kotsmisselijk als-ie steeds omgedraaid zit. Het vermaken en verzorgen van de kinderen blijkt toch altijd een hele klus. Twee aandachtstrekkers die om de haverklap iets moeten. “De knuffel is gevallen, wil je die pakken?”. “Mag ik wat drinken?”. “Zijn we er al bijna?”. “Zullen we de CD met dierenliedjes nog een keer luisteren?”.
Helaas zijn de DVD’s van Freek en Frozen niet lang genoeg om ze de hele weg te vermaken. Tegen de tijd dat we Parijs net voorbij zijn horen we voor de 6e keer de CD met dierenliedjes. Strontmelig zingen we dan maar luidkeels mee. If you can’t beat them, join them.

De surrogaatvrouw uit het dashboard meldt dat we nog twee uur te rijden hebben en dat de eerstvolgende afslag de juiste is. Roger’s ‘echte’ vrouw vertrouwt het zaakje niet en maakt ruzie met het navigatiesysteem (vroeger was hij het slachtoffer, dat maakt het de investering in zo’n systeem al meer dan waard).
Dan zegt ze, “we moeten er hier niet af, we moeten rechtdoor”. “Ja maar de navigatie zegt dat we eraf moeten”.
“Kies je nou voor háár of kies je voor mij?!”. 
Mensen die de vrouw van Roger een beetje kennen begrijpen dat hij ervoor kiest om rechtdoor te rijden en dat blijkt achteraf een goede keuze. Want – eerlijk is eerlijk – zijn vrouw voldoet niet aan het stereotype en ze kan goed kaart lezen.

Het fijne van zo’n autorit is, is dat je bij aankomst echt het gevoel hebt dat je deze vakantie hebt verdiend. En na gedane arbeid is het extra goed rusten.

Is het herkenbaar? We horen graag weer van jullie.

Groeten van de Vaders op Reis

Column over de lange autorit

Vaders op Reis - Column - Travelvibe

WIE IS TRAVELVIBE?

Yvon en Laura hebben Travelvibe opgericht als hét reisblog voor 30 plussers. Naast het managen van werk en gezin, maken zij graag zoveel mogelijk trips in vooral Europa en Nederland. Op Travelvibe vind je (h)eerlijke reisverslagen, reistips en travel-lifestyle.

 

 

You may also like

12 comments

Vaders op Reis en Travelvibe over De autovakantie in Europa - Travelvibe 31 maart 2017 - 06:58

[…] Vaders op Reis:  […]

Antwoord
Sanne 10 april 2017 - 16:13

Hihi, prachtig! En heel herkenbaar ook. Wat hebben onze ouders vroeger met ons te stellen gehad. 10 Uur in de auto op weg naar de wintersport en waarschijnlijk ook 10 uur dezelfde kinder voor kinderen liedjes. Help!! 🙂

Antwoord
Eva 11 april 2017 - 09:33

Hahaha, in de zomer van 2016 maakten wij (ik, vriendlief en ons meisje van toen 5 jaar) een roadtrip door België, Frankrijk & Noord-Spanje. Wij luisteren altijd braaf naar onze TomTom, die ons eigenlijk ook immer gebracht heeft waar we heen wilden. Voor ons geen luisterboeken of DVD’s (en zeker geen ‘Let it goooooooooooooo) op de achterbank. Ons dametje houdt van buitenkijken en af en toe een partij’tje ‘beestje raden’.

Antwoord
Jenny 11 april 2017 - 20:09

Leuk om te lezen!

Mijn vriend en ik hebben nog nooit een lange roadtrip gemaakt, maar als ze een weekendje gaan duiken in Zeeland gaat er ook een hoop zooi meer.

Hij is vooral van het inpakken. Omdat hij vindt dat hij het beter kan. En omdat ik het eigenlijk wel prima vind.

Antwoord
Sanne 12 april 2017 - 15:05

Zo leuk om dit te lezen. Ga zo door!!

Antwoord
Kelly 12 april 2017 - 19:59

Haha, geweldig. Geen ervaring mee, maar mijn ouders reden vroeger wel zo naar Spanje. Gelukkig waren mijn broer en ik heel handig. Mijn broer viel in slaap net voorbij de Belgische grens en werd wakker in Spanje en ik vermaakte mezelf altijd wel met muziek (lange leve de walkman). Toen waren er nog geen dvd-spelers 😉 .

Antwoord
Yvonne 13 april 2017 - 20:32

Voor we kinderen hadden reisden we ook heel Europa door met de auto, maar daarna hebben we alleen nog een roadtrip met onze oudste (als baby) gemaakt. Anderen vinden het altijd knap dat wij zo ver vliegen met onze meiden, maar ik vind het bijzonder als mensen met jonge kinderen verre vakanties met de auto gaan maken. Ze moeten zo lang stil zitten op die achterbank, fijn dat er dan dvd’s en luisterboeken zijn! 🙂 Ik wil de komende jaren wel weer meer met de auto (en tent) op pad, dus wie weet over een tijdje meer ervaring in hoe dat gaat hier. 🙂

Antwoord
Gabriëlle 14 april 2017 - 09:53

Super leuk en herkenbaar om te lezen! Ik ben ook nog een ouderwetse die het liefst gewoon de kaart volgt en de TomTom negeert. Dit zorgt inderdaad wel eens voor de nodige discussies 😛 Gelukkig heb ik nog geen kinderen dus hoef ik niet achterom te zitten om drinken en koekjes aan te geven! Leuke context mannen vs. vrouwen, ik wacht op het vervolg!

Antwoord
Jessica 15 april 2017 - 12:17

Haha leuk opgeschreven. Ik moet zeggen dat ik lange autoritten nooit zo’n probleem vind, maar dat komt ook omdat ik het leuk vind om te rijden ;p Het enige nadeel is dat het soms even duurt voordat je ergens een plek hebt gevonden om te overnachten (en in de zomervakantie zitten die dan ook nog eens vaak vol, dus dan slaap je in de auto bij een 24/7 tankstation haha ;p)

Antwoord
Diana 15 april 2017 - 13:04

Lange autoriten zijn leuk, ik mag en moet soms rijden – vind het ook leuk om te rijden. Voldoe ook niet aan de typisch vrouw die de verkeerde weg wijst. Ben best goed in kaartlezen. Maar leuk artikel om zo de vergelijking te maken. Zeker herkenbaar voor heel veel mensen.

Antwoord
Marcella 16 april 2017 - 17:22

Leuk artikel weer, er is veel herkenbaarheid. Wij vliegen vaak naar de bestemming en maken daar een roadtrip. Dat heb je toch al snel met bestemmingen als Canada, Amerika, Cuba en Nieuw-Zeeland. Maar vanaf huis op reis gaan, dat blijft toch nostalgie! Inclusief die kleffe broodjes 😉

Antwoord
Op vakantie als god in Frankrijk – Vaders Op Reis 21 juli 2019 - 10:25

[…] We deelden onze ervaringen over de autorit naar Frankrijk met de dames van Travelvibe in een heuse column over de lange autorit . Vast herkenbaar voor […]

Antwoord

Leave a Comment